www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Salate
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 22, 23, 24
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 04, 2013 12:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slasna salata za doručak

Doručak je, kako kažu nutricionisti, najvažniji obrok, a poslednja istraživanja su pokazala da bi zapravo trebalo da bude i najobilniji.

Evo jednog jednostavnog recepta za ukusnu i jednostavnu, a pritom i hranljivu, salatu koja će vam dati dovoljno energije da izdržite ceo dan na poslu bez problema.



Sastojci:

3 jaja

2 paradajza

1 manja konzerva pasulja

1 manja konzerva kukuruza šećerca

2 do 3 mlada luka (može i jedna glavica crvenog luka)

začini, biber, sirće, ulje




Priprema:

Skuvajte jaja, a dok se jaja kuvaju narežite luk i paradajz na kriške. Pasulj ocedite i dodajte paradajz i luku, pa na kraju dodajte i kukuruz.


Skuvana jaja isecite na kriške i dodajte u salatu te sve dobro promešajte, začinite po svom ukusu.


Prijatno!



_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 06, 2013 3:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zelena salata sa rotkvicama i mladim sirom


Zelena salata i rotkvice su konačno stigli na pijačne tezge, pa nema ništa lepše ovih dana nego osetiti kako vitamini iz svežeg zeleniša ponovo struje kroz organizam. Zato vam preporučujemo recept za ovu salatu koja je idealna za pretprolećno vreme - kombinacija svežeg povrća i mladog sira.



Sastojci



veća glavica karfiola,

1 krastavac

veza peršuna i rotkvica


100 g praške šunke

1 belo pileće meso

250 g mladog sira

1 čaša kisele pavlake

2 čena belog luka

10 crnih maslina

veza mladog luka

1 zelena salata

so, biber



Priprema


Izdinstati belo meso, odvojiti od kostiju i kože i iseći na kockice. Šunku takođe iseći na kockice. Karfiol dobro oprati i očistiti, pa skuvati u slanoj vodi sa dodatkom malo mleka. SkuvanI karfiol rashladiti i odvojiti na manje "cvetiće".


Meso, šunku i karfiol staviti u činiju, dodati krastavac isečen sa ljuskom na tanke kolutove, rotkvice isečene na polutke i sitno seckan peršun.


Napraviti sos od sira kome se doda kisela pavlaka, sitno seckan luk, so i sveže mleven biber. Mutiti ručno ili mikserom sve dok se sos ne ujednači. Sos preliti preko salate i izmešati.

Listove zelene salate dobro oprati, prosušiti pa obložiti zidove činije. Izručiti salatu na listove zelene salate i garnirati polutkama crnih maslina.


Prijatno!


Cezar salata sa tunjevinom


Cezar salata je više od salate! Cezar salata je odmor za oči i melem za nepce. To je obrok vredan truda! Glavna tajna leži u dresing-u ili prelivu. Ovog puta vam otkrivamo tajnu u pripremi ovog jela.




Sastojci:

1 glavica zelene salate

100 ml maslinovog ulja

40 ml vinskog sirćeta

1 kašika Vorčester sosa

¼ kašičice soli

½ kašičice senfa

2 čena belog luka

sok od pola limuna

2 kašike majoneza

4 kriške tost hleba

4 čena belog luka

3 kašike otopljenog margarina

parmezan za posipanje

1 konzerva tunjevine



Priprema:

Pre nego što krenemo da pravimo dressing za cezar salatu pripremićemo krutone. Kriške tost hleba iseći na kockice, a zatim ih prebaciti u pleh za pečenje. Četiri čena belog luka ispasirati ili baš sitno iseckati i pomešati ga sa otopljenim margarinom.
Malo po malo ovu smesu sipati preko kockica hleba i rukom mešati kako bi svaka kockica poprimila preliv.




Ovako pripremljeni hleb stavite da se zapeče, da porumeni, a najbolja opcija bi bila ako biste mogli da uključite samo gornje grejače rerne. U toku pečenja krutone nekoliko puta promešati. U suštini je najvažnije da se oni lepo prosuše.



Dok se krutoni peku pripremamo dressing ili preliv za cezar salatu.

U odgovarajuću posudu sipati maslinovo ulje, a zatim mu dodati vinsko sirće, so, senf, 2 ispasirana čena belog luka, Vorčester sos, sok od pola limuna i majonez. Kašikom dobro umešati sve sastojke dok se ne dobije glatka masa.



Kada se sve lepo sjedini dodati tunjevinu koja se prethodno malo ocedi od ulja. Opet sve lepo promešati. Ostalo je samo još da sve lepo spojimo u savršeni obrok.

Zelenu salatu dobro oprati i još bolje prosušiti. Odgovarajuću činiju ili tanjir obložiti sa par listova zelene salate, a zatim, preko njih, iseckati ili jednostavno iskidati ostale listove na manje komade.

Preko salate rasporediti pečene krutone sa belim lukom, a zatim, kašiku po kašiku preko salate i krutona sipati dressing sa tunjevinom. Na kraju posuti parmezanom i uživati u neverovatnim ukusima.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 10, 2013 5:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Letnja šarena salata

Da iskoritimo toplo vreme, ovog leta,dok ima raznog povrća,i napravimo ovu lepu i ukusnu salatu.



* * * Potreban materijal * * *


2 kuvana jaja

1 manji crveni luk

1 srednji paradajz

1 srednji krastavac

150 gr "penne" testenine (kosi makaroni)

pola vezice sveže mirođije

3 kašičice kapra iz slanog rastvora

200 gr. niskomasnog mladog sira sa 10%mm

mleveni biber

maslinovo ulje

so

sok od pola limuna



* * * Priprema * * *


Testeninu skuvati uobičajeno.

Kuvano ohladiti pod mlazom hladne vode i staviti u činiju, pa malo posoliti. Jaja, paradajz i mladi sir iseckati na male kockice.

Krastavac iseckati na tanke kolutove. Luk iseckati na tanke kriškice.

Povrće dodati u sud. Kapar ocediti od tečnosti i dodati u sud sa testeninom i seckanim povrćem.

Mirođiju sitno naseckati. Preliti salatu sa malo maslinovog ulja i pobiberiti po ukusu. Dodati sir i mirođiju.

Iscediti sok iz limuna i preliti preko.

Lagano promešati i ostaviti da se malo ohladi u frižideru pre serviranja.



Prijatno!


Salata od povrća sa tunjevinom








* * * Potreban materijal * * *


250 gr. paradajza

200 gr. crvene paprike

manja glavica crnog luka

2 kuvana jaja

1 krastavac

170g tunjevine u komadu

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika soka od limuna

zelena salata

so


* * * Priprema * * *


Paradajz iseći na četvrtine, papriku na trakice, luk na listiće i na kraju krastavac na kolutove.

Staviti u činiju i malo posoliti.
Tunjevinu procediti, dodati u činiju i lagano sve izmešati. Izmešati zajedno maslinovo ulje i sok od limuna, pa preliti salatu.

* * * Dekorisati po želji * * *

Poslužiti.


Prijatno!


Vitaminska salata

Priprema 20 minuta




* * * Potreban materijal * * *



Listići bosiljka,

veza mirođije,

500 g paradajza,

500 g krastavaca,

crne masline,

zelena salata,

liska kelja za serviranje,

150 g feta sira,

maslinovo ulje,

sirće, so, biber.



* * * Priprema * * *



Krastavac operite i nasecite na kolutove.

Mirođiju, zelenu salatu i bosiljak iscepkajte rukom, a paradajz isecite na kriške. Povrće stavite u činiju i prelijte mešavinom ulja i sirćeta, pobiberite i posolite.

Dobro promešajte i prespite na veliki list kelja koji ste prethodno pripremili.


Pospite fetom,dekorišite i poslužite.


Prijatno!


Aromatična salata

Priprema 15 minuta






* * * Potrebno je * * *

250 g rukole,

70 g šunke,

100 g dimljenog sira,

veza rotkvica,

listovi bosiljka,

300 g čeri paradajza,

ulje,

limunov sok,

so i biber.


* * * Priprema * * *


Šunku i sir isecite na komadiće, a rotkvice narežite na kriške.

U posudu stavite rukolu i bosiljak. Ukoliko su listovi veliki, iskidajte ih rukama.

Dodajte ostale sastojke i začinite.Dekoršite po željii poslužite.


Prijatno!


Ukusna letnja salata sa tunjevinom,koja može zameniti obrok

Iskoristite sezonu svežeg povrća i ono što sigurno imate u frižideru za pripremu laganih salata koje mogu zameniti kompletan obrok.

Priprema 30 minuta




* * * Potrebno je * * *



200 g čeri paradajza,

200 g sitnijih krompira,

70 g crnih maslina,

zelena salata,

2 jajeta,

50 g mlade boranije,

konzerva tunjevine,

2 kašike majoneza,

kašika limunovog soka,

biber i so.




* * * Priprema * * *


Krompire i boraniju operite i obarite u posoljenoj vodi.

Paradajz isecite na polovine, a salatu iscepkajte prstima. Jaja isecite na kriške. Tunjevinu ocedite od suvišnog ulja.

Majonez pomešajte sa limunovim sokom, posolite i pobiberite. U činiju stavite krompiriće isečene na kolutove, boraniju, salatu i paradajz i pomešajte s majonezom.

Tunjevinu i jaja stavite odozgo.


Prijatno!


3 salate koje mogu da zamene glavni obrok


Posle napornog radnog dana uživajte u laganim osvežavajućim salatama. Brzo se pripremaju, a po hranljivoj vrednosti mogu da zamene čitav obrok.


Urnebes miks





* * * Potrebno je * * *


glavica zelene salate,

300 gr. paradajza,

100 gr. feta sira,

100 gr. krem sira,

kašičica tucane ljute paprike,

kašičica kečapa,

kašika majoneza,

so, biber,

maslinovo ulje,

limunov sok



* * * Priprema * * *


Krem sir pomešajte sa majonezom i kečapom, dodajte tucanu papriku, so i biber.

Mešajte da se sastojci dobro sjedine.

Paradajz isecite na kriške, a salatu iscepkajte. U činiju stavite salatu i paradajz, pomešajte sa urnebes masom i sve pospite narendanom fetom.



Prijatno!



MEDITERANEO salata




* * * Potrebno je * * *


500 g makarona,

500 g spanaća,

dve crvene paprike,

200 g sušenog paradajza,

150 g parmezana,

so, biber,

maslinovo ulje





* * * Priprema * * *


Skuvajte makarone.

Spanać operite, kratko propržite na maslinovom ulju, dodajte mu papriku i sušeni paradajz isečen na štapiće, pa sve pomešajte s makaronama.

Salatu posolite, pobiberite, prelijte maslinovim uljem, pospite rendanim parmezanom i dobro izmešajte.



Prijatno!


VITAMINSKA bomba salata




* * * Potrebno je * * *


300 g mladih krompira,

veza rotkvica,

veza mladog luka,

matovilac ili neka duga zelena salata,

so, biber, maslinovo ulje



* * * Priprema * * *


Krompir skuvajte u slanoj vodi, isecite na tanje kriške, pa mu dodajte seckani mladi luk, rotkvice i zelenu salatu.

Posolite, pobiberite, začinite maslinovim uljem i limunovim sokom.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 13, 2013 4:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Osvežavajuće i hranljive salate s feta sirom

Posle napornog radnog dana uživajte u laganim osvežavajućim salatama od fete i povrća, sa različitim začinima. Brzo se pripremaju, a po hranljivoj vrednosti mogu da zamene čitav obrok.




Grčka salata sa pirinčem




* * * Potreban materijal * * *

1,5 šolja pirinča,

250 g fete, crvena,

žuta i zelena paprika,

180 g iseckanih maslina,

4 mlada luka iseckana na tanke režnjeve,

30 gr. kapra



* * * za preliv * * *


sok od 2 limuna i izrendana kora limuna,

kašika belog vinskog sirćeta,

kašika sitno iseckanog belog luka,

1,5 kašičica origana,

kašičica senfa,

kašičica mlevenog kima,

100 ml maslinovog ulja,

3 kašike prženih pinjola




* * * Priprema * * *


Kuvajte pirinač u slanoj vodi dok ne omekša, a zatim ga ocedite i isperite u hladnoj vodi, stavite u veliku činiju i prelijte s malo maslinovog ulja.

Dodajte iseckane paprike, masline, luk, kapar i fetu iseckanu na kockice.

Za preliv u maloj posudi žicom za šlag umešajte sok i izrendanu koru limuna, sirće, beli luk, origano, senf i kim.

Postepeno dodajte preostalo maslinovo ulje i po ukusu dodajte so i biber.

* * * Prelijte preko salate, lagano izmešajte i ukrasite prženim pinjolama. * * *


Prijatno!


MEKSIKANA salata




* * * Potrebno je * * *



450 gr. pilećeg mesa,

250 gr. fete,

150 ml jogurta,

kašičica čilija,

kašičica aleve paprike,

biber,

1/2 kašike paradajz pirea,

kašika majoneza,

kašika maslinovog ulja,

kašika seckanog crnog luka,

iseckana crvena i zelena paprika,

175 gr. kukuruza,

175 gr. kuvanog pirinča




* * * Priprema * * *


Pileće meso isecite na rezance, prodinstajte na vodi i maslinovom ulju, iscedite i stavite u posudu za salatu.

U drugom sudu pomešajte majonez, jogurt, začine, paradajz pire i luk, pa prelijte preko piletine.

Dodajte paprike i kukuruz pa polako mešajte dok preliv ne prekrije sve sastojke.

* * * Skuvani pirinač stavite na tanjir, a mešavinu piletine složite u sredinu, preko svega dodajte fetu isečenu na kockice i poslužite uz zelenu salatu začinjenu limunovim sokom i prelivom od ulja pomešanim sa začinskim biljem. * * *


Prijatno!




Salata od bosiljka i badema





* * * Potrebno je * * *


crvena paprika,

4 kašičice maslinovog ulja,

100 gr. badema,

200 gr. bosiljka,

250 gr. fete,

300 gr. špargle isečene na komade,

125 gr. crnih maslina, lepinja


Za preliv

125 ml maslinovog ulja,

4 kašike soka od limuna,

2 kašike meda,

2 kašičice origana,

biber



* * * Priprema * * *


Zagrejte roštilj ili teflonski tiganj.

Pecite papriku isečenu na četvrtine dok gornja strana ne potamni.

Isecite je na trake i ostavite na stranu.

Sve sastojke za preliv stavite u malu posudu i dobro protresite. U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja, dodajte bademe i pržite dok ne potamne.

Sve sastojke stavite u činiju za salatu, prelijte i služite uz lepinju.

* * * Umesto bosiljka možete upotrebiti svež spanać, brokoli ili zelenu salatu. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 27, 2013 4:54 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileća salata sa prelivom od plavog sira

Septembar je na pragu, a temperature su i dalje iste. Šta jesti? Evo jednog predloga: kombinacija mesa i povrća sa sirom. Lako je za pravljenje, lako za varenje. Obavezno probajte!




* * * Sastojci:* * *



2 pileća filea, svaki od po 200 gr.

2 kašike senfa

3 kašike ulja

150 gr. sira s plavim plesnima

150 ml pavlake za kuvanje

50 ml mleka

1gl ajsberg salate

1 šargarepa,

2 paradajza, isečena na kriškice

pola glavice crvenog luka

20 gr. badema

20 gr oraha

20 gr. suvih brusnica

1 zelena jabuka ili kruška

1 kašika jabukovog sirćeta

so i biber



* * * Priprema:* * *

Izmešajte 2 kašike senfa,1 kašiku ulja, so i biber i utrljajte ih u pileće grudi. Stavite grudi u pleh i pecite na 180C oko 15 min.

Prekrijte ih aluminijumskom folijom nakon pečenja kako bi ostale tople. Ukoliko ne želite da koristite rernu, piletinu možete da pržite u tiganju na 1 kašiki ulja.


* * * Priprema preliva:* * *

U jednoj posudi žicom pomešajte 150 g izgnječenog plavog sira sa 150 ml pavlake za kuvanje, 50 ml mleka, solju i biberom.



* * * Priprema salate:* * *



Glavicu salate isecite na 4 dela, a zatim svaki deo na trake.

Stavite salatu u posudu i dodajte šargarepu isečenu na tračice, paradajz isečen na četvrtine, seckani luk, tanko sečenu jabuku, ulje, jabukovo sirće, so i biber.


Pospite orasima, bademima i brusnicama.



* * * Pileće grudi isecite na trake i stavite ih preko salate, prelijte sve sosom od plavog sira i preko pospite orasima, bademima i brusnicama.* * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 11, 2013 3:54 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Salata od lignji s povrćem





* * * Sastojci:* * *



500 gr. lignji

500 gr. krompira

4 čena belog luka

1 vezica rotkvica


2 kašike seckanog peršuna

300 gr. špargli iz konzerve

100 gr. zelenih maslina

1/2 veze mladog luka

0,5 dl maslinovog ulja

2 limuna

3 jajeta

začin C, biber




* * * Priprema:* * *



Lignje obariti, pa telo iseći na kolutove a repove na manje komade.

Krompir i jaja skuvati i ostaviti da se ohlade pa ih oljuštiti i iseći na kolutove, špargle iseći na manje komade, mladi luk, beli luk, rotkvice i masline iseckati na kolutove a limun iscediti.

* * * U odgovarajućoj posudi sjediniti sve pripremljene sastojke pa dodati sok od limuna, maslinovo ulje i peršun, promešati i začiniti po ukusu. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Sep 15, 2013 4:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ruska salata

Ovo je dobro poznato predjelo,prilog i zaseban obrok.Verujem da ste je svi bar jednom u zivotu pravili,a ako ne onda bar probali.






* * * Sastojci * * *


Povrce i voce

250 gr.mrkve

250 gr.krompira

250 gr.graska


250 gr.kiselih krastavaca

1 (250 gr.)kisela jabuka

4 komada jaja

250 gr. kupovne majoneze




* * * Priprema * * *



Sveze povrce skuvati i nakon kuvanja iseci na sto sitnije kockice

Takodje iseci i jaja , krastavce i jabuku

Sve zajedno pomesati i dodati majonezu te promesati



Posluživanje

* * * Ovo je dosta jako tako da je dobro jesti je u malim kolicinama ili uz hleb. * * *


Prijatno!

Moja Ruska salata


Super osvjezavajuca Ruska Salata. Jela sam ih razlicitih al’ ovo je za mene najbolji recept.






* * * Sastojci * * *



500 gr.krompira

500 gr.mrkve

3 jaja

300 gr.graska

300 gr.kiselih krastavaca

300 gr. kuvane piletine (batkovi), ali moze i bijelo meso


600 ml. majoneze (jedna tegla)

1 kasikica vegete

1 kasikica senfa

malo persuna

so




* * * Priprema * * *



Krompir skuvati u slanoj vodi i pustiti da se ohladi (nece se raspadati kada ga budete rezali).

Skuhati i mrkvu i jaja.

Grasak dobro oprati u mlakoj vodi i pustiti da se dobro ocijedi.


Na kockice sitno isjeckati (ne presitno) kuhanu piletinu prethodno ociscenu od kostiju.

Ja uvijek koristim batakove jer je meso socnije ali ako zelite mozete koristiti i bijelo meso.


Dodati grasak, krompir, mrkvu, kisele krastavce i jaja koji su isto isjeckani na kockice.

Dodati majonezu, senf, vegetu, soli i sitno sjeckanog persuna.


Dobro izmijesati i ostaviti u frizider da se dobro ohladi i da se ukusi povezu.

Posluživanje

* * * Ko zeli moze koristiti manje majoneze ali ja lično volim kad je ima vise. Krompir isecem malo krupnije u odnosu na ostale namirnice. * * *



Prijatno!



Francuska salata




* * * Sastojci: * * *


♦ 450 gr. zamrznute mešavine povrća za francusku ili rusku salatu

♦ 50 gr. kiselih krastavaca

♦ 90 gr. majoneza


♦ 1 kašičica senfa

♦ 100 ml kiselog mleka

♦ so, biber




* * * Priprema: * * *



Zamrznutu mešavinu povrća stavite u posoljenu kipuću vodu i kuvajte 10 minuta.


Kad se skuva, povrće ocedite i ohladite.


Majonez pomešajte sa senfom, kiselim mlekom, posolite i pobiberite i dodajte povrću.


Potom dodajte i na kockice iseckane kisele krastavce i sve zajedno promešajte.

Salatu ohladite i poslužite kao prilog uz pečeno crveno meso.


* * * Po želji možete dodati i kašičicu sveže naseckanog peršuna. * * *




Prijatno!


Salata sa piletinom


Ovo je jedna od najlepših naših salata.Oduševićete se kad je probate.




* * * Sastojci * * *


2-3 (oko 600gr.) pileca bela mesa

10.kiselih krastavaca kornisona

200 ml.kisele pavlake


1 manja teglica majoneze

1 manja kašičica senfa

malo soli, biber



* * * Priprema * * *


Pilece meso skuvajte i iseckajte, krastavce isto iseckajte,sve vrlo sitno pa sve sajedinite, dodajte ostale sastojke, zacinite i uzivajte.


* * * Posluživanje * * *

* * * Za mene je ovo divna salatica, a ja licno obozavam salate sa majonezom, ali ovde spoj je fantastican…probajte…* * *



Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Sep 15, 2013 5:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šareni rezanci u sosu od sira





* * * Sastojci * * *



500 gr. mekog brašna tipa-400

1,5 dl vode

100 gr. putera

200 gr. kačkavalja

200 gr. gorgonzole

1 dl biljne pavlake


1 dl kisele pavlake

300 gr. spanaća

crvena prehrambena boja

1 kašičica ulja

so



* * * Priprema * * *


U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, vodu i malo soli, te postepeno dodavati brašno, meseći sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.

Umešeno testo podeliti na tri dela, oblikovati jufke i ostaviti ih da miruju 20 minuta.

Spanać obariti, procediti i sitno iseckati, te sjediniti sa jednom jufkom i dobro ručno umesiti kako bi se dobilo zeleno testo.


U drugu jufku dodati malo prehrambene boje da se dobije crveno testo, a u poslednju ne dodavati ništa.


Svaku jufku razvući oklagijom na debljinu od 0,5 cm pa razvučeno testo iseći na rezance.

U dublju šerpu sipati vode, dodati malo ulja i ostaviti da provri. Kada voda proključa, spuštati rezance i kuvati ih dok ne omekšaju.


Posebno na pari otopiti puter i gorgonzolu, te dodati biljnu i kiselu pavlaku pa kuvati dok ne proključa.

* * * Zatim izmaći sa ringle, dodati rendani kačkavalj, promešati i začiniti po ukusu.
Kuvane rezance procediti i preliti ih sosom od sira. * * *



Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 16, 2013 6:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Salata od pirinča i šunke





Lepo dekorisanu salatu od pirinča i šunke možete da poslužite i kao predjelo.



* * * Potrebno je: * * *



200 gr. pirinča

kocka za pileću supu

150 gr. mariniranih šampinjona

350 gr. praške šunke

kašičica senfa


2 kašike sirćeta (heart)

3 kašike ulja

3 kesice majoneza

biber, so, glavica crnog luka, pola veze peršuna




* * * Priprema * * *


Pirinač skuvati u vodi kojoj je dodata kocka za supu.

Šampinjone ocediti a šunku iseći na duže rezance.

Sve pripremljene namirni­ce pomešati.


Prelivu od senfa, sirćeta, ulja, bibera i malo soli do­dati sitno iseckan crni luk i peršunov list.

* * * Dobro izmutiti i dodati majonez.Preliti salatu, izmešati je i ohladiti. * * *



Prijatno!



Salata Caprese



Osvežavajuća salata sa paradajzom i mocarelom



* * * Potrebno je:* * *


4 paradajza srednje veličine

4 kašičice maslinovog ulja


8 svežih listova bosiljka

200 gr. mocarele




* * * Priprema * * *



* * * Iseći paradajz i mocarelu na kolutove, preliti maslinovim uljem i posuti listićima bosiljka.* * *


Prijatno!


Pileća salata sa makaronima





Lepa, ukusna i jednostavna salata - obrok!


* * * Potrebno je:* * *


2 bela pileća mesa

malo belog vina

400 gr. makarona

2 zelene paprike

desetak crnih maslinki

3 kesice majoneza


3 kašike ulja

1 limun

nekoliko zrna kapra

so, biber,

ruzmarin



* * * Priprema * * *


Piletinu ispeći na ulju sa dodatkom pola čaše belog vina i malo ruzmarina.

Tokom pečenja meso prelivati sokom od pečenja.

Piletinu iseći na štapiće.


Makarone skuvati u slanoj vodi i ostaviti da se ocede.

Paprike iseći na štapiće.

Staviti u činiju sve namirnice i dodati maslinke bez koštica.


Napraviti preliv od majoneza, sitno iseckanih zrna kapra, soli, bibera i soka od limuna.

* * * Preliv dodavati postepeno, malo po malo, uz mešanje. * * *




Prijatno!

Salata od testenine i šunke




Ukusna salata - ceo obrok.



* * * Potrebno je:* * *


200 gr. majoneza

2 dl kisele pavlake

4 kašike jabukovog sirćeta

glavica crnog luka

300 gr. testenine


300 gr. stišnjene šunke

200 gr. ajdamera

4 kašike ulja

pola veze peršuna,

biber, so




* * * Priprema: * * *



Napraviti preliv od majoneza, pavlake, sirćeta, sitno iseckanog luka, bibera i soli. Ostaviti u frižideru da odstoji.


Skuvati testeninu i ocediti.

Šunku iseći na kraće rezance, ajdamer na tanke štapiće.

* * * Pomešati testeninu sa šunkom, sirom i sitno iseckanim peršunom i preliti uljem. Dodati pripremljeni preliv i sve dobro izmešati. * * *



Prijatno!



Dvobojna salata





Grašak, rotkvice i kuvana jaja s prelivom od majoneza


* * * Potrebno je: * * *



500 gr. graška

2 veze rotkvica

3 tvrdo kuvana jaja


sok od jednog limuna

100 gr. majoneza

so, malo šećera, biber




* * * Priprema * * *

Grašak skuvati u slanoj i malo zaslađenoj vodi.

Ocediti ga i ostaviti da se ohladi.


Rotkvice narendati na krupnije rezance, kao i jaja.

Pomešati ih sa rotkvicama, po­soliti, pobiberiti i zakiseliti limunovim sokom.


* * * Grašak pomešati sa majonezom i do­dati rotkvicama. * * *



Prijatno!


Balkanska salata





Osvežavajuća salata sa ovčijim sirom i svežim povrćem



* * * Potrebno je: * * *



3 paprike babure

500 gr. paradajza

3 glavice crnog luka

150 gr. ovčijeg sira

čen belog luka


3 kašike sirćeta

kašika limunovog soka

3 kašike ulja

biber,

so, peršun




* * * Priprema * * *


Paprike iseći na štapiće a paradajz i crni luk na režnjeve.

Sir usitniti viljuškom.


Či­niju iznutra istrljati prepolovljenim belim lukom.

Pomešati pripremljene namirni­ce.


Preliti ih marinadom od sirćeta, limunovog soka, ulja, bibera i soli.


* * * Salatu po­suti iseckanim peršunom i ostaviti da odstoji oko pola sata. * * *



Prijatno!




Kikiriki salata sa piletinom





Brzo, lako, neobično i ukusno...



* * * Potrebno je:* * *


pileće belo meso

150 gr. pečenog kikirikija

100 gr. susama


200 gr. majoneza

2 čaše kisele pavlake





* * * Priprema * * *


Obariti belo meso i iseckati ga na štapiće.


Kikiriki staviti u čistu krpu i izmrviti ga oklagijom.


Susam propržiti u suvom tiganju da dobije zlatnožutu boju[/color]


* * * Pomešati majonez sa pavlakom. Izmešati sve namirnice. * * *



Prijatno!



Salata od jaja





Salata sa barenim jajima i šunkom može u potpunosti da zameni obrok.



* * * Potrebno je:* * *



8 tvrdo kuvanih jaja

250 gr. stišnjene šunke ili pilećeg parizera

veza rotkvica

pola veze peršuna

2 dl jogurta


kašičica senfa

2 kašike majoneza

sok od 1 limuna

so



* * * Priprema * * *


Tvrdo kuvana jaja iseći na četvrtine, šunku na štapiće a rotkvice na kolutiće.


Iz­mešati iseckan peršunov list sa jogurtom, senfom, majonezom, limunovim sokom i malo soli.


* * * Poređati na tanjir jaja, šunku i rotkvice pa preliti jogurtom. * * *



Prijatno!


Salata od šargarepe





Recept uz pomoću koga ćete barenu šargarepu pripremiti na neobičan i ukusan način.



* * * Potrebno je:* * *


1 kg šargarepe

150 gr. stišnjene šunke

150 gr. sira gaude

glavica crnog luka


malo peršuna

kašika vinskog sirćeta

3 kašike ulja,

so, biber




* * * Priprema * * *



Obariti šargarepu u slanoj vodi i iseći je na kolutiće. Šunku i sir iseći na kockice.

Napraviti preliv od iseckanog luka, peršunovog lista, sirćeta, ulja, bibera i malo soli.

* * * Pomešati šargarepu, šunku i sir. Salatu začiniti prelivom bar jedan sat pre jela. * * *



Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~ -> Salate Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 22, 23, 24
Strana 24 od 24

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon