:: |
| Autor |
Poruka |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
Nišlijka Vesna Pavlović-Pažđerski pre dva dana je po drugi put u životu stala pred matičara sa Dušanom Vladislavom Pažđerskim. Ali, za razliku od 1997. kada je bila mlada, sad je bivšem suprugu - kumovala! „Mislim da je trik u tome da se ljudi raziđu na vreme. A, upravo smo to Dušan i ja učinili. Nije bilo razloga da ne ostanemo prijatelji, on je tako divna osoba”, objašnjava kuma Vesna. Dušanu i Vesni, kažu, jednostavno nije išlo. U svakodnevnom životu njihove razlike u karakteru izbijale su na videlo. Pogotovo kada su se preselili u Poljsku, iz koje Dušan vodi poreklo i u kojoj živi i radi na Univerzitetu u Gdanjsku. Bilo je tu, kao u svakom braku, i prepirki i svađa, ali kada su se razišli, umesto neuspešnog braka, dobili su divno prijateljstvo. I to ne samo između Dušana i Vesne, već i između Vesne i Eveline, sadašnje Dušanove supruge. Ni to, kažu ovi mladi ljudi, nije teško objašnjivo. Jer, Poljakinju Evelinu Haća, koja je bila Dušanova studentkinja, Vesna poznaje još iz perioda njihovog braka u Poljskoj. A da nova supruga ne bude ljubomorna na bivšu i obratno, kaže Evelina, lako je kada su njih dve prijateljice.
„Ja sam tako srećna što su se venčali. Čak sam se nadala da će se to dogoditi znatno ranije, priželjkivala sam da se uzmu pre dve godine, kada su dobili sina. Čim sam upoznala Evelinu, još u Poljskoj, znala sam da je ona za Dušana. Kako fizički, tako i psihički, i po interesovanjima. Ona je studirala srpski, a on poljski. Našao je srodnu dušu, a i ja, umetnik sam, a udala sam se za slikara”, priča Vesna za „Blic” i uz osmeh predstavlja svoga sadašnjeg supruga Petra Teodorskog, koji takođe prisustvuje venčanju i sa kojim Dušan i Evelina takođe imaju odličan odnos.
Pa, ipak, pored ovakvih odnosa, otkriva Dušan, kumstva možda i ne bi bilo da nije nastala opšta komplikacija oko prezimena. Jer, Dušanov i Evelinin sin Dimitrije nosi Vesnino prezime!
„Kada smo se Vesna i ja venčavali, ona je uzela moje, a ja njeno prezime. A u Poljskoj je birokratija dosta složena, pa time i procedura za skidanje ženinog prezimena. Zahvaljući tome dogodilo se da sam, u trenu kada se Dimitrije rodio, ja i dalje nosio oba prezimena, i Vesnino i svoje. Automatski su oba preneta na njega, pa se on preziva Dimitrije Pažđerski Pavlović”, priča Dušan, koji je uspeo da pobedi birokratiju i sada se preziva samo Pažđerski, za razliku od svog sina i kume. Jer, i kuma, iako se ponovo udala nije menjala prezime, već je ostala Pažđerski -Petrović. Samo je Evelina izostavljena iz cele zbrke jer je odlučila da zadrži svoje devojačko prezime.
A, ta okolnost je, naravno, odmah poslužila da se napravi porodična šala. Čak i gosti na venčanju stalno su pitali da li su svi Petrovići na okupu, a pamti se i anegdota. Jer, čim je saznao da će njegov sin nositi Vesnino prezime, Dušan je nazvao Niš i rekao bivšoj supruzi: „Javi ocu da je postao deda!”.
„Pošto je sve bilo tako komplikovano, a i dalje simpatično, kada smo Evelina i ja rešili da se uzmemo i da to bude u Srbiji, u Novom Sadu, gde sam odrastao, predložio sam da nam Vesna kumuje”, otkriva Dušan tajnu neobičnog kumstva.
„Kada su mi javili da žele da im budem kuma, htela sam da ih ubijem! Nije problem u našem prijateljstvu, pa mi redovno održavamo kontakt, ali sam se zapitala kako će reagovati rođaci, njegova majka, prijatelji. Međutim, svi su ideju lepo prihvatili”, kaže kuma Vesna i objašnjava da je u dobrim kontaktima i sa bivšom suprugom njenog novog muža. (Blic, Mondo)
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
| |
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
Aaaaaaa, crnogorska kuma! Tako znači, tako se zove onaj ko kumuje onom koga je pre toga povalio.
Svašta, ovo što su uradili oni je sprdnja. Institucija kumstva je jedna od najvećih svetinja kod nas , a oni se zezaju sa tim stvarima. Nije ovde reč o nikakvom liberalnom shvatanju ili o nekim avangardnim pogledima na kumstvo, već o klasičnoj sprdnji, a da toga nisu ni svesni.
Ako su stvarno ostali veliki prijatelji posle razvoda ( što se često dešava kod dvoje zaljubljenih - ne razumeju se na relaciji muž žena, ali se tek posle toga odlično kapiiraju kao prijatelji) onda je to za svaku pohvalu. Medjutim, nisu trebali da "pokvare" to prijateljstvo na ovaj način, da budu predmet ismejavanja.
U nekim krajevima naše zemlje se za kuma uzima onaj ko živi daleko od nas iz prostog razloga da se ne vidjamo toliko često i da ne dodjemo nikad u situaciju da se posvadjamo sa njim. Toliko se gledalo sa strahopoštovanjem na kumstvo. Danas... Javašluk, rasulo...
|
|
|
| |
|
 |
bree BabyG´s mezimica

|
Godine: 35
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 3890 Mesto: daleko u mislima

|
|
|
svasta..ne vidim zasto prave od ovoga neku veliku stvar!Pa sta ako mu je bivsa zena kuma...to nije stvar za novine...
|
_________________ ~People will always talk,I might as well give them something to talk about!!!~
Jedna je CECA i jedna je CRVENA ZVEZDA! |
|
| |
|
 |
:LOL: >bitchy witch<

|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107

|
|
lepo od njih sto su ostali prijatelji,ali bas toliki da kumuju hm ,pa malo sam skeptik
u svakom slucaju zelim im sve najbolje
|
|
|
| |
|
 |
~brza~ Upućeni član

|
Datum registracije: 15 Jan 2007 Poruke: 497 Mesto: Dubrovnik

|
|
to mi je malo pretjerano prijateljstvo
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|