:: |
| Autor |
Poruka |
~SonicLady~ ~Smiley~

|
Godine: 40
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde

|
|
Trebalo je samo da prenoće, a ostali su u hotelskoj sobi 22 godine i dalje žive u njoj.
Sve je počelo 1985. godine kada su britanski bračni par Dejvid i Džin Dejvidson iznajmili sobu u jednom od hotela lanca "Trevelodž", u Njuvorku, u centralnoj Britaniji, gde su došli da posete bolesnu tetku. Četiri meseci kasnije, nakon smrti tetke, odlučili su da ostanu u sobi broj 1, sa pogledom na parking, premda poseduju stan u obližnjem Šefildu. Za 90 funti nedeljno (oko 135 evra), osoblje hotela im pere veš i namešta krevet. Sobu uvek rezervišu 12 meseci ranije kako bi iskoristili popust. Dejvidsonovi kažu da im je ovako zgodnije jer ne moraju da brinu o plaćanju komunalija i struje, a ni o kuvanju pošto se hrane u restoranima nadomak hotela.
Za 22 godine, Dejvid (79) i Džin (70) potrošili su blizu 100.000 funti (oko 150.000 evra) na svoju hotelsku sobu. U braku već 54 godine, Dejvidsonovi danas imaju "svoju" sobaricu i dobijaju poklone prilikom velikih praznika. "Ovde je odlično. Nemamo nikakav razlog da se vratimo kući. Čak i kada odlazimo na odmor, spavamo u hotelima istog lanca", kazao je Dejvid. U znak zahvalnosti, uprava lanca "Travelodž" namerava da sobu broj 1 nazove "apartman Dejvidson".
(Tanjug)
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
| |
|
 |
Baraba Džentlmen

|
Godine: 50
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

|
|
Kad bolje razmislim...
Nije im ni loše, 130 evra za sedmicu => 4*130= 520 evra za mesec => 52*130= 6760 evra za godinu => ne moraju da čiste, da peru...
Mene stanarina izadje oko ĐĐĐ evra sa strujom i komunalijama + da moram sam da spremam itd... A i to vreme kad bih uračunao....
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Potpuno ih razumijem!
Meni se desilo prije da sam imao privremeni izbor izmedju Hotela i najma. Mjesecni najam hotelske sobe naravni nije bio dnevna cijena puta 30 nego je sef na recepciji mi rekao fixnu sumu i shvatio sam da je bila nesto tek visa no da sam unajmio privatno. A kad se uzme u obzir sve ono ciscenje i pranje i zivot bez glavobolje, to su mi jos bili najugodniji i najkomfoniji mjeseci. Tako da uopce me ne cudi ovaj par...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|