:: |
| Autor |
Poruka |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
Stopa samoubistava u Vojvodini je među najvišima u Evropi, a naročito ugrožena oblast je sever pokrajine, odnosno Subotica i okolina, saopštio je novosadski Centar za prevenciju suicida „Srce”. U saopštenju povodom 10. septembra, Svetskog dana borbe protiv suicida, navodi se da je stopa samoubistava na nivou baltičkih zemalja, koje su evropska oblast sa najvišom stopom samoubistava. Navodi se da u svetu broj samoubistava raste iz godine u godinu i za poslednjih 45 godina uvećana je za 60 odsto, pa se godišnje beleži gotovo milion samoubistava.
Suicid je najveći svetski zdravstveni problem koji je uzročnik oko tri odsto smrti na globalnom nivou, piše u saopštenju i dodaje se da je broj pokušaja samoubistava oko 20 puta veći od broja izvršenih.
Ovogodišnji slogan za Svetski dan borbe protiv suicida je „Prevencija u svim životnim dobima”.
U okviru obeležavanja Svetskog dana borbe protiv suicida, u centru Novog Sada Centar „Srce” postavio je bilborde, a volonteri centra sutra će u Novom Sadu građanima deliti edukativne i promotivne materijale.
Akcija se sprovodi u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine.
(Beta)
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
**OpasnaMackica** Banovan! Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 04 Apr 2007 Poruke: 593

|
|
|
pa boze moj svi cemo kad tad a sto da neko zivi ako mu se smucio zivot kad zna da ce jednog dana da umre svakako....
|
|
|
| |
|
 |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

|
|
| **OpasnaMackica** je napisao/la sledeće: | | pa boze moj svi cemo kad tad a sto da neko zivi ako mu se smucio zivot kad zna da ce jednog dana da umre svakako.... |
U pravu si... Podrzavam tvoje misljenje... Ko zeli da se ubije, nitko ga ne moze spreciti...
|
|
 |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
|
A zasto bi zivoti vas dve bili vredniji od ostalih? Svi imamo teske trenutke, samo je razlika u tome ko se kako nosi s time. Misljenja sam da niko ne treba da dize ruku na sebe (i mislim da ne postoji dovoljno dobar razlog za to), vec ako si dobio sansu da zivis, onda ucini sve da tu sansu sto bolje iskoristis.
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
| ..:: MaYa ::.. je napisao/la sledeće: | | **OpasnaMackica** je napisao/la sledeće: | | pa boze moj svi cemo kad tad a sto da neko zivi ako mu se smucio zivot kad zna da ce jednog dana da umre svakako.... |
U pravu si... Podrzavam tvoje misljenje... Ko zeli da se ubije, nitko ga ne moze spreciti... |
znaci vas dve biste ladno gledale kako se neko baca s mosta? i bez da ponudite makar 5 minuta vaseg dragocenog vremena, za pricu, ili bar pokusaj da se neko spasi...
e svasta cu jos ja da vidim ovde
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
Ne zelim da zvuci nacionalisticki ili kako vec ali Madjari vec decenijama imaju najvecu stopu samoubistava, a poshto se ovde prica o severnom delu Vojvodine ovo me ne cudi uopshte
|
|
| |
|
 |
Devojka od cokolade .:¦ VaNi jE vAtRa ¦:.

|
Datum registracije: 03 Apr 2007 Poruke: 18307 Mesto: .~. Sous le vent .~.

|
|
| dameski je napisao/la sledeće: | | ..:: MaYa ::.. je napisao/la sledeće: | | **OpasnaMackica** je napisao/la sledeće: | | pa boze moj svi cemo kad tad a sto da neko zivi ako mu se smucio zivot kad zna da ce jednog dana da umre svakako.... |
U pravu si... Podrzavam tvoje misljenje... Ko zeli da se ubije, nitko ga ne moze spreciti... |
znaci vas dve biste ladno gledale kako se neko baca s mosta? i bez da ponudite makar 5 minuta vaseg dragocenog vremena, za pricu, ili bar pokusaj da se neko spasi...
e svasta cu jos ja da vidim ovde  |
slazem se u potpunosti sa tobom dameskin... a ne verujem da bi ove dve tek tako gledale kada bi neko hteo da skoci sa mosta... mislim da je to samo prica...
|
|
|
| |
|
 |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

|
|
|
Daleko od toga da bih gledala... Ali ako se netko odluci ubiti u Vojvodini, ne na moje oci, onda je to njegova i samo njegova odluka... Moj post je pogresno protumacen...
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|