:: |
| Autor |
Poruka |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
Snjeguljica možda navija za bile, ali djevojčica koja nikad nije stigla do bake definitivno nosi plavu kapicu s Dinamovim grbom. I to u čitanci iz hrvatskoj jezika za šestaše!
Priče za djecu iz hrvatske nogometne stvarnosti dobile su svoje mjesto i u školskoj literaturi. Točnije u školskim udžbenicima.
Sve se, naime, dogodilo na stranicama čitanke iz hrvatskog jezika za šesti razred, u kojoj je popularna Crvenkapica, djevojčica koju su spasili iz trbuha gladnog vuka, počela navijati za Dinamo.
Umjesto crvene kapice, na njenoj se plavoj kapici u školskim klupama ponosno ističe Dinamov grb, a alegoriju o Plavokapici potpisuje omiljeni dječji pjesnik i pripovjedač Pajo Kanižaj.
U njegovoj priči nigdje nema vuka koji bi, primjerice, navijao za Hajduk, a sretan kraj počinje s besplatnim ulazom na sjever.
Tako barem kaže priča:
"Kad je Crvenkapici dosadila uvijek ista šuma i isti vuk, izašla je iz svoje priče i prošetala maksimirskom šumom. I sve je bilo dobro dok nije, privučena galamom, došla na stadion. Poslije je bilo još bolje. Zaljubila se u jednog momka u plavoj majici, koji se borio kao vuk. Sad Crvenkapica nosi plavu kapu i besplatno ulazi na sjever, a poslije utakmice njezine su i ostale strane svijeta."
Čitanku za šestaše naslova Sjetva riječi potpisuju Zvonimir Diklić i Joža Skok, a priču o djevojčici koja je zavoljela Sveto ime i izbjegla susret sa zlim vukom donosi Glas Dalmacije.
Sjetvu riječi izdala je Školska knjiga uz objašnjenje koje prenosimo u cijelosti:
"Ova je čitanka odličan zbornik tekstova primjerenih dobi i interesima učenika. Izbor tekstova je takav da gradi i njeguje učeničku literaturu i estetsku osjetljivost. Metodička obradba poziva na kreativni razgovor, potiče na doživljavanje, usmeno izražavanje i stvaranje."
net.hr
|
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
|
E pa sad mi je Crvenkapica jos draza!!!!
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
E moj aureliano, dobri moj aureliano... Pa zašto se onda ne zove plavokapica iliti modrokapica?
Po toj logici pepe le pew navija takodje za Dinamo, bez obzira na crno bele boje koje dominiraju njegovim telom.
Za koga li onda navijaju tri praseta, šta misliš? Za Juventus ili za Barsu?
|
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Crveknapica nosi crvenu kapicu zato da bi zavarala ljute protivnike. Ali posto je hladno ona nosi kaputic, a ispod kaputa Dinamovu majicu Samo to ispod kaputa samo rijetki mogu da vide
Pepe Le Pew - definitivno Grobar. Taj se nit zna niti moze sakriti
A tri praseta - il' Lale il' Slavonci... kakva bre Barcelona, Juventus
|
 |
|
| |
|
 |
velociraptor Banovan!

|

|
|
| aureliano je napisao/la sledeće: | ... kakva bre Barcelona, Juventus  |
Opa bato! I ti si počeo da koristiš onu bg poštapalicu Bre?!
Da nisi i ti naš? Dodji brate moj sa Severa da te izljubim 3 puta za ovaj post.
Bojim se da se ovde više ne zna ni ko od stalnih članova za koga navija, a kamoli za koga navijaju junaci iz crtanih filmova.
|
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|

|
|
| velociraptor je napisao/la sledeće: | | aureliano je napisao/la sledeće: | ... kakva bre Barcelona, Juventus  |
Opa bato! I ti si počeo da koristiš onu bg poštapalicu Bre?!
Da nisi i ti naš? Dodji brate moj sa Severa da te izljubim 3 puta za ovaj post.
Bojim se da se ovde više ne zna ni ko od stalnih članova za koga navija, a kamoli za koga navijaju junaci iz crtanih filmova.  |
Pusti bre, to sam pokupio od ovih koleginica - moderatorki.
Ima mama da mi se sokira slijedeci put - sine da ti meni ne lazes da is u Americi?
|
 |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|