:: |
| Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~

|
Godine: 40
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~

|
|
Makedonski pjevač Toše Proeski sahranjen je danas u svom rodnom mjestu Kruševu nešto poslije 14.00, uz najviše drzavne i crkvene počasti...
Proeski, koji je juče ujutru poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, sahranjen je na gradskom groblju, u prisustvu porodice,zvaničnika i mnogobrojnih obožavatelja.
Misu je služio poglavar Makedonske pravoslavne crkve, arhiepiskop Stefan sa najvišim sveštenicima crkve, a prisutni su bili i diplomate te brojne kolege iz cijelog regiona a i šire.
"Ne odajte se alkoholu, drogi i drugim zlima, nego, poput Toše, iskoristite talente koje vam je Bog dao", poručio je arhiepiskop ohridsko-makedonski Stefan i dodao da je "rijetko ko bio omiljen kao Toše" i da "niko nije za života stekao toliko prijatelja".
Na sahrani stradalog pjevača govor je održao makedonski premijer Nikola Gruevski, zvaničnici Kruševa i njegovi drugovi i kolege.
"Toše je ušao u legendu. Makedonija je u suzama jer je izgubila mnogo. Toše je bio taj koji se uvijek trudio da Makedoniju svijetu prikaže u najboljem svjetlu", rekao je Gruevski.
On je govor završio riječima: "Toše, ti si naš anđeo".
Govor je održala i menadžerica poginulog pjevača Vesna Petruševska, koja se nalazila u kolima u kojima je Proeski poginuo.
"Makedonija je izgubila svoje najveće blago, svog najvećeg muzičara. Nema utjehe. On nije bio umjetnik. On je bio remek djelo.
Pozdravljam te u velikoj tuzi i boli zbog toga što si nas ostavio prerano", rekla je Petruševska. Mnogi obožavatelji Proeskog nosili su majice sa njegovim likom uz poruku da nikada neće biti zaboravljen. Grob Toše Proeskog se nalazi iznad grada sa pogledom na cijelo Kruševo.
(Dnevniavaz.ba)
|
|
|
| |
|
 |
diana_v Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 25 Apr 2007 Poruke: 3

|
|
Jako mi je tesko palo kada sam cula vijest o smrti Tose Proeskog. Prvo sam mislila, ili vise nadala sam se tome da je to sve jedna glupa laz, ali nazalost nije bila. Napustio je nas jedan predivan covjek, sa fantasticnim glasom. Ostavio nam je jednu veliku uspomenu, po kojom cemo ga cuvati u svojim srcima, svoju muziku.
Pitam se samo zasto tako mlad? Zasto kada je citav zivot bio pred njim?
Niko nezna i nece saznati odgovor na ova pitanja.
Neka mu je laka zemlja i neka sva njegova rodbina i prijatelji prime moje saucesce, takodje i oni koji isto zale za njim kao ja.
Pocivaj u miru sreco.
U nasim si mislima.
|
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Makedonija se oprašta od Toše Proeskog
Makedonija se oprostila od svoje najveće pop zvijezde Toše Proeskog. Pogreb je uz najviše državne počasti počeo nešto prije 13.30 sati na gradskom groblju u rodnom mu Kruševu, prisustvovalo je 10 tisuća ljudi, a izravni prijenos pogreba mogao se pogledati na makedonskom MTV-u. Makedonija je današnji dan proglasila danom žalosti, a prekinuta je i nastava u školama.
monitor.hr
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
Fatality_mo Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 28 Nov 2006 Poruke: 1 Mesto: Mostar

|
|
Legenda se jednom radja a vjecno traje ....
Covjek koji je bio humanista covjek skroman covjek koji je sve sto je radio radio za svoju obitelj svoje prijatelje i svoju Makedoniju....bez kojeg bi mnoga djeca bila gladna zedna gola bosa bez kojeg mnogi nebi imali skole e to je bio veliki COVJEK Tose Proeski...Pocivao u miru andjele
|
|
|
| |
|
 |
ALPENGIRL Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 44
Datum registracije: 26 Nov 2004 Poruke: 205

|
|
i dalje ne verujem.........
|
_________________ - have a nice day - |
|
| |
|
 |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
| |
|
 |
Ksenijaa Odomaćeni član

|
Datum registracije: 27 Feb 2005 Poruke: 2609 Mesto: Vrnjacka Banja - Basel

|
|
Poslednji pozdrav Tebi Tose!
Neka ti laka zemlja...nek Te Gospod Bog uzme u svoje ruke....mi cemo da zalimo za Tobom, ali nikad da Te zaboravimo.
Pocivaj u miru.
Njegovoj porodici i svi koji zale i u zalost su moje najiskrenije saucesce.
|
|
|
| |
|
 |
Gertie ◊Poker Face◊

|
Godine: 39
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 5281 Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!

|
|
|
Cula sam da je od poznatih samo Ceca bila...
|
|
 |
malesd Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 17 Okt 2007 Poruke: 1

|
|
Smrt Tose Proeskog je velika tragedija za sve nas.
Uvijek cemo se rado sjecati njega i njegovog andjeoskog glasa.
Tose neka te andjeli na nebu paze i nektije laka crna zemlja.
Vole te Gradiscanci iz RS.
|
|
|
| |
|
 |
Isidoraaa Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 14 Okt 2007 Poruke: 9

|
|
|
Mnogi su poznati bili........... :'( I dalje ne mogu da verujem da ga je Bog uzeo........... Jbm ti zivot jbn :'(
|
|
|
| |
|
 |
Axios Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 11 Jul 2006 Poruke: 122

|
|
Будимир рукометна играчица која је била девојка Тошета проевског на његовом погребу.
А на погребу у Крушево присаствовала је и Цеца Ражњатович
Његова менаџерка Љиљана Петрович није могла да издржи такву сцену.
|
|
|
| |
|
 |
đavolče little sexy devil

|
Godine: 36
Datum registracije: 11 Maj 2006 Poruke: 9383 Mesto: pakao

|
|
strasno sta reci osim toga,meni je to uzasno sto se desilo
velika tragedija za sve jer je bio izuzetno dobar pevac a pre svega je bio zivot pred njim,bio je mlad
gledala sam prenos uzivo i bilo je bas potresno gledati
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|