www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kad se posvadjaju pogrebnici
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Gertie
◊Poker Face◊
<b>◊Poker Face◊</b>

Godine: 39

Datum registracije: 01 Jul 2005
Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 19, 2007 2:04 pm    Naslov poruke: Kad se posvadjaju pogrebnici Na vrh strane Na dno strane

PODGORICA - Zbog svađe dva pogrebnika iz Crne Gore i Hrvatske, Norvežanka Anelise Robek, koja je umrla u Budvi 24. septembra, još nije našla večni mir u svom zavičaju. Njeno telo je posle puno peripetija, u poodmakloj fazi truljenja, tek 12. oktobra transportovano u Beograd, a prekjuče je obavljena kremacija.

- Posmrtni ostaci Robekove nisu mogli biti transportovani avionom, jer su bili u „užasnom stanju“- tvrdi vlasnik pogrebnog preduzeća „Eko“ iz Dubrovnika Krešo Matejić. On optužuje kolege iz Budve, iz preduzeća „Karolina komerc“, da su hteli da uzmu veliki novac za korišćenje kapele i opremanje pokojnice, koju su, kako kaže, držali skoro tri sedmice u nemogućim uslovima.

- Bio sam zadužen da obavim taj posao. Gospođa je bila osigurana kod osiguravajućeg društva „SOS“ iz Danske. Posle njene smrti dobio sam punomoć osiguravajućeg društva „Global Netvorks“ iz Londona da preuzmem telo, opremim ga i pošaljem avionom na odredište što je pre moguće, naravno, uz korektnu cenu. Aerodrom „Ćilipi“ je blizu i normalno bi bilo krenuti iz te vazdušne luke. Alternativa je Beograd, ali toliki put iziskuje dodatne, nemale troškove. Ljudi iz osiguranja sve to znaju i traže ekonomičnost u svemu. Tvrdim da je uzrok problema u činjenici da je umro stranac i da su kolege iz Budve pošto-poto htele da uzmu što više novca, pa ako im prođe-prođe - rekao je Matejić.

On je ispričao da, kada je stupio u kontakt sa kolegama iz Budve oko preuzimanja tela, oni nisu hteli sa njim da razgovaraju. Ipak, otišao je u Budvu sa namerom da reši problem.

- U mrtvačnici nisam mogao da preuzmem telo pokojnice jer se tada pojavljuju Dragan Ševo i Dragan Kovačević, navodno direktor i vlasnik pogrebnog preduzeća „Karolina komerc“ iz Budve. Tražili su da platim 1.340 evra za njihove usluge opremanja pokojnice. S obzirom na nastalu situaciju, kao i zbog jednog sličnog, prethodnog slučaja kada smo sa njihovim „uslugama“ imali velike probleme, morao sam pozvati policiju jer su mi pretili da će me fizički napasti, da neću napustiti Crnu Goru, te da će mi razbiti vozilo. Ni u prisustvu policije nismo rešili problem. Ja sam policiji predao dokumentaciju i pasoš pokojnice i napustio Budvu.Nakon toga, Kovačević me obavestio da će oni srediti dokumentaciju radi prelaska granice i da će telo dopremiti u petak, 5. oktobra. Tražili su 1.180 evra na ruke. Troškove mrtvačnice nisu pominjali, ali sam iz razgovora sa radnicima saznao da su troškovi do tada već bili hiljadu evra. Očekujući da će konačno poštovati dogovor, pozvao me Dragan Vukmirović, predstavljajući se kao radnik „Karolina komerca“. Rekao je da ne može da sredi dokumentaciju i obećao da će to uraditi u utorak, 9. oktobra. Napominjem da je trošak mrtvačnice 100 evra dnevno, pa troškovi smeštaja pokojnice nisu više hiljadu evra, već su se svakodnevno uvećavali - priča Matejić.

On tvrdi da Vukmirović nije, kako su se dogovorili, to završio u utorak, već je obećao da će to uraditi dan posle. - Radnik mrtvačnice me obavestio da je Kovačević tokom prepodneva došao po telo pokojne Norvežanke, ali ga nije mogao preuzeti jer nije plaćeno korišćenje kapele i da me to sada košta 1.500 evra. Radnik mi je još rekao da je obavestio Vukmirovića da je došlo do pucanja limenog uloška gde je smešteno telo i da su zbog toga morali obaviti dezinfekciju mrtvačnice - priča dalje Matejić i dodaje da je to „čista iznuda ili reket“. Vlasnik „Karolina komerca“ Dragan Kovačević nije želeo da komentariše probleme koji su nastali sa telom umrle Norvežanke jer je, kako je kazao, na službenom putu.
[Kurir]

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Kad se posvadjaju pogrebnici Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon