:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Lepa Holanđanka Helen van Rojen (42), gošća Beogradskog sajma knjiga, kaže da je njen muž najzaslužniji što se naga slikala za poznati magazin...
„Kada me je Plejboj pitao da se slikam naga, bilo mi je trideset i pet proleća i tri nuklearne zime. Kao žena, trebalo je da budem počastvovana zbog takvog poziva, ali isprva to nisam bila”, kaže Helen van Rojen (42), čije je ime do skora bilo poznato samo zbog njenih veoma uspešnih knjiga koje su je svrstale među omiljene evropske književnice.
Moj muž je najzaslužniji za to što sam se slikala za „Plejboj". Oni su me zvali pune tri godine i ja nisam bila voljna, ali je on rekao: „Zašto da ne? To je lako zarađen novac". Pristala sam samo pod uslovom i da se on slika nag sa mnom. Posle malo ubeđivanja sa urednicima, na jednoj od tri slike je i moj muž – kaže za „24 sata" prva književnica koja se našla na naslovnoj strani „Plejboja".
Novac od poziranja je iskorišćen za školovanje dece, a kako ona kaže, iskustvo je odmah pretočeno u jednu od priča koja se nalazi u njenoj poslednjoj knjizi. Helen objašnjava da je poziranje mnogo teže palo njenom mužu s kojim je već 15 godina. To je za nju drugi brak i kaže da, baš kao i u njenim knjigama, treba tragati za osobom koja je savršena za vas.
Ona trenutno živi u Portugaliji koja joj je poslužila kao inspiracija za knjigu „Bekstvo", koju promoviše na Sajmu u Beogradu.
Komentari koji su usledili posle golišavaih slika nimalo joj nisu smetali, jer, kako kaže, da je slušala mišljenje drugih ljudi, već davno bi odustala i od književne karijere.
- Moja prva knjiga u Holandiji je imala užasno lošu kritiku, ali kada je izašla u ostatku Evrope, postala je pravi hit. Zato što nisam slušala druge, sada imam priliku da radim ono što veoma volim. Postavljam sebi visoke standarde, čak i kada idem samo na promocije: doteram se, smeškam se, pričam sa svima, volim da sve bude savršeno do detalja – kaže Helen koja je posle novinarske karijere počela da se bavi književnošću.
(24sata)
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|