:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Narkoman Aleksandar Đ. iz Leskovca, koji je 19. oktobra narkomanskom iglom ubo učenika T. B. (10) u školskom dvorištu nije zaražen nijednim opasnim virusom - pokazale su jučerašnje analize krvi urađene u Službi transfuzije leskovačke bolnice.
Testovi analize, predati istražnom sudiji Opštinskog suda u Leskovcu Novici Dimitrijeviću, pokazuju da Aleksandar Đ. nije zaražen HIV virusom, virusom hepatitisa C, zatim hepatisom B (žutica koja se prenosi krvlju) i virusom sifilisa.
U kući T. B. u leskovačkom kvartu Podvorce juče se od sreće plakalo, ali se nije slavilo jer roditelji još ne mogu da se oporave od šoka.
- Evo plačem od sreće, a deca skaču oko mene od radosti. I za njih su ovi dani bili stresni jer, jednostavno, nismo mogli da sakrijemo svoj strah od njih - kaže Svetlana Bogdanović, koja sa Jugoslavom Barjamovićem pored T. B. ima još dvoje dece.
- Pao mi je kamen sa srca. Ima Boga. Ali, još sam u šoku, još ne mogu da verujem da je istina dok ne stignem kući i sam pročitam to parče papira - kaže Aleksandar, trgovac na robnoj pijaci.
Aleksandar i njegova petočlana porodica dugo neće moći da se oporave od pretrpljenih trauma.
- Ova četiri dana za mene i moju porodicu bila su kao večnost. Takve muke ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. Neće se sve završiti na ovome. Tužiću tog narkomana za pretrpljenu duševnu bol, a za dvadesetak dana tražiću da mu se izvrše nove analize. Jer, šta ako se možda inficirao nekoliko dana pre nego što je ubo moje dete - kaže Aleksandar, dodajući da je u međuvremenu napamet naučio koliki su periodi inkubacije opasnih virusa.
T. B. je, da podsetimo, ubo Aleksandar Đ. iglom kojom je minut ranije sebi ubrizgao heroin u venu. Incident se dogodio oko 15 sati u dvorištu OŠ „Vožd Karađorđe“ na velikom školskom odmoru. Oko sklupčanog narkomana bilo je mnogo dece, koja, verovatno, nisu znala šta se događa. Videvši gužvu, T. B. je prišao narkomanu i ponudio mu pomoć. Umesto odgovora, on je dečaku zabo šric u ruku.
Strepnje roditelja bile bi umirene iste večeri da je, kako je zahtevala policija, tužilaštvo odmah izdalo nalog za uzimanje uzoraka krvi od narkomana, protiv koga je, inače, podneta krivična prijava za nanonošenje lakših telesnih povreda.
A do svega ne bi došlo da neograđeno dvorište škole „Vožd Karađorđe“ nije već godinama stecište narkomana, posebno u večernjim časovima i noću. Porodica Barjamović bila bi, možda, pošteđena muka da je Ministarstvo prosvete odobrilo zahtev za školskog policajca, koji je uprava te škole podnela još pre tri godine. A možda narkoman ne bi ni uspeo da uđe u školsko dvorište da su nastavnici pravili društvo svojim đacima tokom velikog odmora.
Izvor: Blic
|
|
 |
Mara 82 Iskusni član

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Feb 2006 Poruke: 847 Mesto: Nis

|
|
|
Katastrofa, gde je ovakvim dešavanjima kraj?
|
|
|
| |
|
 |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

|
|
|
drago mi je zbog decaka, sto je sve ok.
|
|
 |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
uh, volim kad pročitam da nekad bude sve ok kao sad...
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|