:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Negotinska policija i dalje traga za Branislavom Stojanović (40) i njenim sinom Danijelom (17), koji su nestali pre dvadeset dana! Majka i sin poslednji put su viđeni 10. oktobra i od tada im se gubi svaki trag! Danijela su poslednji videli njegovi drugari iz škole, a Branislava je poslednji put viđena dan ranije, na poslu u negotinskom zdravstvenom centru.
Njihov misteriozni nestanak već danima je glavna tema među Negotincima, ali osim različitih nagađanja, nikome nije poznata njihova sudbina. U kući u Negotinu u kojoj su Branislava i Danijel živeli kao podstanari ostala su njihova dokumenta, a ispred zgrade je parkiran njihov „jugo". Nestanak majke i sina prijavljen je u subotu, 12. oktobra, i policija od tada na sve načine pokušava da sazna šta se sa njima dogodilo.
- Policija sprovodi uobičajen postupak, koji podrazumeva ispitivanje svih okolnosti i kontakata koje su Stojanovići imali pre nestanka. Zasad nema podataka koji se mogu saopštiti javnosti - izjavio je za Press Novica Radulović, načelnik negotinske policije.
Potraga za nestalom porodicom započeta je u petak, 11. oktobra, kada se Danijel, učenik trećeg razreda, nije pojavio u Tehničkoj školi, a njegova majka ni drugi dan zaredom nije došla u negotinski Zdravstveni centar, u kojem je radila kao čistačica. Porodica nestalih od tada sa zebnjom očekuje bilo kakvu informaciju o njima.
Ljubiša Stojanović (67) i njegova žena Rada (62), Branislavini roditelji, koji žive u selu Brestovac, nadaju se da će se njihovi najmiliji pojaviti svakog trena. Prema njihovim tvrdnjama, Branislava i Danijel sa sobom nisu poneli ništa od dokumentacije. Po svemu sudeći, imaju samo mobilne telefone, koji su odavno nedostupni.
- Branislava je u sredu došla sa sanitetskim vozilom, koje je prevezlo neke bolesnike iz našeg sela, i rekla mi da treba da uzme neki papir za Danijela, da ga iskopira. Žurila je, ali to nije bilo čudno, jer je ona uvek bila u žurbi - plačući kaže Branislavina majka Rada Stojanović.
Ona navodi da je Branislava najavila da će u petak doći ponovo, jer je trebalo da doveze i hranu za piliće, koje je kupila nekoliko dana pre toga.
- U sredu uveče čula sam se sa unukom Danijelom, koji mi je rekao da uči. Kada sam pitala gde mu je majka, on je rekao da je otišla do grada - kaže Rada Stojanović.
Ona nije sigurna koliko je Branislava imala para u kući, niti je videla ćerku da je tog dana sa sobom ponela novac.
- Tek kada smo se u subotu vratili u selo iz policije, primetili smo da novac nije na onom mestu na kome je bio. Međutim, ja ne mogu da tvrdim da ga je Branislava ponela sa sobom. Moguće je da ga je samo premestila - objašnjava majka Rada, naglašavajući da se radi o sumi od pet do šest hiljada evra, što je bio zajednički novac.
Branislavina sestra Jasmina Rašić svakodnevno obilazi svoje roditelje u Brestovcu, ali i kuću u kojoj je iznajmljeni stan njene sestre i sestrića Danijela.
- Bojim se da su oni prevareni od nekih ljudi koji su ih negde odveli. Čudno je to što je moja sestra nestala u sredu, a Danijel u četvrtak. Međutim, ja sam u četvrtak razgovarala sa svojim sestrićem i nisam primetila da postoji neki problem - kroz suze kaže Jasmina Rašić, tvrdeći da je sestrin telefon bio dostupan u jednom trenutku u četvrtak uveče.
Ona negira priče koje su se pojavile u nekim medijima da je njena sestra trebalo da kupi kuću, navodeći da je to bilo aktuelno pre više od godinu dana, kada je tražila stan.
- Branislava mi je nedavno rekla da postoji mogućnost da prihvati da čuva dvoje starijih ljudi, kod kojih bi zauzvrat stanovali ona i Danijel - kaže Jasmina Rašić.
Navodeći da je, pregledom stvari koje su ostale u stanu, utvrdila da je Danijel na sebi imao duks plave boje sa belim prugama, a Branislava jaknu crvene boje, Jasmina Rašić upućuje apel svima koji nešto znaju o njima da jave policiji.
Danijel nestao posle časa fizičkog vaspitanja
Stanko Plavšić, profesor matematike u negotinskoj Tehničkoj školi, inače razredni starešina Danijela Stojanovića, kaže da ničeg čudnog nije bilo u njegovom ponašanju, kako prethodnih dana, tako ni poslednjeg dana kada su ga videli u školi.
- Radi se o izuzetno mirnom i dobrom detetu. Ujedno, on je jedan od najboljih učenika, ali nije bio nametljiv. Pošto u školi imamo video-nadzor, pregledom smo utvrdili da je školu napustio u četvrtak, 11. oktobra, u 14.15 sati, posle časa fizičkog vaspitanja - kaže Stanko Plavšić.
Nezvanično, u školi se priča da se Danijel svom drugu požalio da u sredu uveče nije spavao jer se negde vozio 200 kilometara.
Ž. R. DRAGIŠIĆ
(Press)
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|