:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Oktobar je mesec kada se u svetskim prestonicama održavaju različite modne manifestacije na kojima kreatori predstavljaju svoje kolecije za sledeću sezonu, ali je to i mesec borbe protiv raka dojke.
Širom sveta, pogotovo na Nedelji mode u Njujorku, više od deset godina, barem jedna modna revija biva posvećena tom globalnom zdravstvenom problemu.
I u našoj zemlji, broj obolelih od raka dojke je u porastu - godišnje svaka dvanaesta žena oboli od ovog oblika karcinoma, dok više od dve trećine slučajeva bude otkriveno isuviše kasno.
Zbog toga je Katarina Rebrača, nekada manekenka i fotomodel, a sada televizijska voditeljka, osnovala dobrotovorni fond koji nosi njeno ime. U okviru promovisanja kampanje o ranom otkrivanju raka dojke pod nazivom "Jedinstvena si!", Katarina je organizovala dobrotvornu modnu reviju na 22. Beck's Fashion Weeku, u subotu, 27. oktobra.
"Ovo večeras je najveći uspeh mog fonda otkako je osnovan pre nešto više od godinu dana. Uspela sam da spojim najveću modnu manifestaciju u našoj zemlji sa dobrotovornim fondom koji je postao sinonim za borbu protiv raka dojke. Ovo je najbolji način da se prenese poruka o važnosti ranog otkrivanja raka dojke. Nadam se da će ovakve revije postati tradicija", rekla ja Katarina Rebrača.
"Ljudi koji žive sa druge strane sveta sada imaju priliku da pokažu svoju humanost. Naš fond je organizovao njihov dolazak u Beograd čime smo pokazali da o zdravlju brinu svi, bez obzira na to gde žive. To je ujedno i poruka našim kreatorima da se uključe u borbu protiv bilo koje bolesti ili da na neki način budu humani", rekla je Katarina, zahvaljujući kojoj je beogradska publika imala priliku da vidi poslednje kolekcije četiri renomirana kreatora.
(MONDO)
|
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
|
Ma imam osecaj da sve vise ima rak dojke....neznam otkud toliko bolesti....
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|