:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Brak sa tri žene u Švajcarskoj ostaje san jednog Turčina iz Andaluzije. Njegova tužba upućena švajcarskom saveznom sudu "da mu je nepravedno onemogućeno da dovede sve svoje tri žene i trinaestoro dece", bila je odbijena.
"Ako hoćeš sve njih pod isti krov, možeš to da uradiš tako što ćeš se vratiti u Tursku. Ovde je poligamija zabranjena", glasilo je obrazloženje.
Turčin je čekao na presudu četiri godine, jer ni sudijama nije bilo lako da odluče. Priča ovog čoveka, koji u Švajcarskoj ima status priznatog izbeglice, što znači da se o njemu brine država, tako što mu omogućava uslove za normalan život, čak i da ne radi, počela je pre desetak godina kada je iz Turske, zbog političkih razloga, pobegao u Rumuniju.
Tamo je upoznao Rumunku sa kojom je dobio dete. Posle dve godine vratio se u domovinu, da bi se tamo oženio rodjakom. Njih dve izrodile su mu jedanaestoro dece, i obe su živele u istoj kući sa njim.
Morao je opet da beži iz Turske, pa je uspeo da se dokopa Švajcarske, gde je dobio status izbeglice.
U Švajcarsku je potom stigla i Rumunka sa detetom i živeli su kao porodica. Za mnoge je bilo iznenadjenje kada je na ime spajanja porodice (što je moguće dok deca ne napune 18 godina) zatražio dozvolu da se njemu i njegovoj Rumunki, odobri dolazak sve dece i njihovih majki. Pošto je bio odbijen, žalio se.
Savezni sud odbacio mu je zahtev. Turčin je odbio da se njegovo ime saopšti u javnosti, ali je izjavio "da je to neljudski", jer se sve tri žene dobro slažu i žele da žive zajedno sa njim.
(MONDO)
|
|
 |
**OpasnaMackica** Banovan! Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 04 Apr 2007 Poruke: 593

|
|
|
pa da za to i ja znam...novi zakon je za sve strance takav i slazem se
|
|
|
| |
|
 |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

|
|
slazem se sa ovim zakonom...
|
|
 |
Ksenijaa Odomaćeni član

|
Datum registracije: 27 Feb 2005 Poruke: 2609 Mesto: Vrnjacka Banja - Basel

|
|
meni nije ni jasno sto su se toliko duko razmisljali 4god....koj haos da je to omogucio, nebi me iznenadilo....svajcarci su sa zakonima ponekad cudni...100 poenti za sudiju...bas ste ljudski sudili....slazem se i ja sa novim zakonom
|
|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
I ja se slažem. Turski zakoni ne mogu da važe u Švajcarskoj bez obzira što je on turski državljanin. Da je tako nešto moguće, odmah bi uzeo npr. Tanzanijsko državljanstvo i jednom svom kolegi "sredio" kamenovanje. Ili bi dobio poziv na sud od nekog komšije Amerikanca (na primer) jer prostirem veš četvrtkom.
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Ako mu se ne svidja taj Svicarski zakon nek ide nazad u Tursku
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|