:: |
Autor |
Poruka |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Ja,nazalost nemam 13tu platu i neke posebne povisnice,samo neki procenat u god.....(moja firma ti je sacuvaj boze)
|
|
|
|
|
|
dfast Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 51
Datum registracije: 08 Okt 2007 Poruke: 4 Mesto: Haarlem/Bgd
|
|
Sve je to stvar raspodele, zavisi od poslodavca da li godisnju platu isplacuje u 12, 13 ili 14 delova. Negde platu isplacuju mesecno, negde na 4 nedelje a ima i slucajeva da isplacuju nedeljno. Sve je to nebitno, treba gledati na kraju, kad se podvuce crta koliko je to godisnje doslo na bankovni racun.
Extra bonus koji se daje na godisnju platu, zbog dobrog poslovanja firme ili extra bonus koji dobijaju menazderi zbog licnog zalaganja ili uspeha u oblasti u kojoj rade je taj slatki bonus koji prija i najsladje se trosi.
|
|
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Lijepo bi bilo raditi u firmi koja daje trinaestu plaću,ali za postignute rezultate i kada se posluje sa dobitkom.Ne znam princip obraćuna,ali ako neko prima 12 plaća umenjenih za neki iznos(kalkulacija mendžmenta,bez znanja uposlenika) kako bi se isplatila božićnica ne vidim svrhu.Nisam siguran da bi vlasnici privatnih tvrtki radili nešto sebi na štetu.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
ja u trenutnoj situaciji mogu samo da sanjam o njoj
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Ja sam već dobio (i potrošio) svoju trinaestu plaću za ovu godinu
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
^^Kod mene "dolazi" krajem novembra. Taman pred bozhicne praznike i Novu godinu.
A ova 13½ je otishla za godishnji. Takav dogovor.
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|