:: |
| Autor |
Poruka |
dreamwalker *dragancee*

|
Datum registracije: 06 Apr 2007 Poruke: 10118 Mesto: * in the dream *

|
|
Sudeći prema rezultatima nove studije rađene na medicinskom centru za istraživanja California Pacific (CPMCRI), jedan sastojak kanabisa mogao bi zaustaviti širenje raka dojke. Istraživači se sada nadaju da bi komponenta kanabisa CBD mogla biti uspješna alternativa hemoterapiji.
"Trenutno imamo skučene mogućnosti kada je liječenje raka u pitanju. Te mogućnosti, a prvenstveno mislim na hemoterapiju, mogu biti efikasne, ali također mogu biti izuzetno otrovne i neki pacijenti ih teško podnose. Sastojak kanabisa CBD, po našem mišljenju, predstavlja savršenu alternativu za uspješno liječenje bez svih bolnih i neželjenih sporednih pojava tokom liječenje“, objasnio je u saopćenju za javnost dr. Sean D. McAllister, istraživač u medicinskom centru CPMCRI, a prenosi Fox News.
Istraživači su tokom svojih pokusa testirali sastojak kanabisa CBD i on se pokazao vrlo uspješnim u sprječavanju širenja kancerogenih ćelija na ostatak tijela.
Istraživači su naglasili da ovaj sastojak marihuane ne utječe na psihu pacijenta i njegova upotreba neće doći u sukob sa zakonom.
(Sarajevo-x.com)
|
|
|
| |
|
 |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

|
|
drago mi je sto je pronadjen lijek ali marihuana
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| |
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Dakle, preventive radi - konzumirajte marihuanu
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |

|

|
|
| |
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
| Citat: | | Ccc, profesori moji... Laughing Laughing |
Vidiš šta štrajk učini od čoveka
Ja se zalažem za zdravlje, je l to možda neki problem ?
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |

|

|
|
| |
|
 |
jerotije rank

|
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
Ma od marihuane i rakovi beze.
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|