:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Pomoćni trener milanskog Intera i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Siniša Mihajlović "oseća i zna" da može uspešno da obavlja funkciju selektora!
Naglasivši da je "spreman da preuzme odgovornost", Mihajlović je u intervjuu za nekoliko dnevnih listova istakao kandidaturu za mesto koje još uvek okupira Havijer Klemente.
"Ako Stručni odbor, Izvršni odbor i predsednik Fudbalskog saveza Srbije u meni budu videli kandidata, sigurno neću odbiti! Ja dileme nemam, hoću da budem selektor i spreman sam u svakom pogledu da preuzmem taj posao", rekao je Mihajlović za "Sportski žurnal".
On nema dilemu ni po pitanju Klementeove sudbine na kormilu srpskog tima. "Mali Napoleon" mora da ode.
"Mi smo oterali Santrača koji se kvalifikovao na SP u Francuskoj, oterali smo i Petkovića, koji je odveo reprezentaciju na Mundijal u Nemačkoj. Ne vidim zašto bismo bili sentimentalni prema Klementeu. Ja ga cenim kao stručnjaka, ali rezultati su merilo. Kad ih nemaš - ideš".
Mihajlović smatra da je reprezentacija često bila taktički nepripremljena tokom neuspešnih kvalifikacija za EURO 2008.
"Kada je protivnik kvalitetniji, branili smo se i bili uspešni. Na svim utakmicama ostavili smo bolji utisak nego u duelima sa autsajderima. Kada smo morali da vodimo igru, to smo radili loše. Ne znamo šta ćemo sa loptom! Nismo mi najbolji u Evropi, ali nismo ni na dnu. Treba nam malo organizacije, taktičke odgovornosti, da se zna ko šta igra u odbrambenoj fazi, šta u napadačkoj".
Pristup zadatku i motivacija takodje nisu bili na potrebnom nivou, smatra aktuelni asistent Roberta Manćinija.
"Doživeli smo neuspehe zahvaljujući starim boljkama, tako je bilo i dok sam ja igrao. Ako ne pobedjuješ autsajdere, ne možeš ni da se kvalifikuješ. Reprezentativac mora na terenu da pruži 100 odsto, odakle god da dolazi i ma kako da se preziva. Ako je meni životni san da budem selektor Srbije i živim za pobede sa te pozicije, moraju i oni na terenu da imaju isti cilj".
Popularni Miha uverava da je kao trener raskrstio sa nestašlucima i nedisciplinom, koje je često ispoljavao dok je nosio dres reprezentacije.
"Kao igrač sam imao mnogo lepih trenutaka, ali i gluposti. Kao trener sam drugačiji, shvatio sam da moram da praštam i da kažnjavam. Ja imam šestoro dece i svako od njih ima poseban karakter, iako su sva moja. A zamislite 20 fudbalera skupljenih sa svih strana! Trener mora da bude ozbiljan, strog i pravičan", završio je Mihajlović.
(MONDO)
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
Ne znam koliko ce ovo biti uspesno ali nadam se da ce biti sve u redu ..
Sto se tice ovoga sto je Miha rekao ...
| Citat: | | "Mi smo oterali Santrača koji se kvalifikovao na SP u Francuskoj, oterali smo i Petkovića, koji je odveo reprezentaciju na Mundijal u Nemačkoj. Ne vidim zašto bismo bili sentimentalni prema Klementeu. Ja ga cenim kao stručnjaka, ali rezultati su merilo. Kad ih nemaš - ideš". |
.... sa time se apsolutno slazem .. i Englezi su evo otpustili svog trenera dan posle neuspesnih kvalifikacija ...
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
cika Kure Majstor

|
Godine: 54
Datum registracije: 25 Feb 2005 Poruke: 6913

|
|
Lud bio, lud ostao, al nama izgleda samo takav moze da pomogne
|
|
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
Stvarno drzim palceve da Klemente ode i Mihajlovic dodje...Covek je igrao na svakoj poziciji (osim golmanskoj) tokom karijere i tacno zna da proceni shta iz koga moze da izvuce...bar imam takav utisak...
Al shta cete, takva je moda, sad je fancy da imate "firmirane" strance sumnjivog kvaliteta na klupama, ne znam koji nas djavo spopao ko da nemamo dovoljno svojih strucnjaka koji su mnogo kvalitetniji od jeftinih alternativa sa strane i koji zbog neinteresovanja Saveza mode strane klubove i reprezentacije...
|
|
| |
|
 |
Bojan_kralj ~Angel azul~

|
Godine: 35
Datum registracije: 23 Apr 2007 Poruke: 12820 Mesto: Debela 'ladovina

|
|
|
Mislim da bi to bio pun pogodak...onaj Klemente meda ne moze...forsira onog Pantelica kome ja nebi dao ni stoku da cuva a kamoli da igra...Miha ima veliki uticaj i mislim da bi okupio sjajnu ekipu.
|
|
 |
Cirissimo Iskusni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 14 Nov 2006 Poruke: 813 Mesto: Ljubljana

|
|
|
i ja mislim da Mihajlovic moze da pomogne srpskom fudbalu
|
_________________ The living legend  |
|
| |
|
 |
regodic Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 23 Okt 2007 Poruke: 3 Mesto: bIJELJINA

|
|
|
Sve u svemu, nama na mjesto selektora treba covjek koji ce voleti ovu zemlju i boriti se za nju srcem, treba nam strucnjak iz nasega naroda, a ne neko sa strane... Valjda ce nasi dobro proceniti ko je najpovoljniji za tu poziciju..
|
|
|
| |
|
 |
Sascha336 * Vatreni delija *

|
Godine: 53
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija

|
|
|
Mislim da je ova opcija nije losa, ali bi bila jos jedna opcija da dode Miroslav Djukic ?
|
_________________ I C E M A N |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|