www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kad šibicari šišaju...
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Shiseido
N-SNG-J06
<b>N-SNG-J06</b>

Datum registracije: 26 Apr 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 04, 2007 11:33 pm    Naslov poruke: Kad šibicari šišaju... Na vrh strane Na dno strane

Jedan Vranjanac, priča prodavac u kiosku na Autobuskoj stanici u Beogradu, bio je toliko naivan, da je stvarno pomislio da mu prevejani prevarant, svima dobro poznat u ovom kraju, nudi zlatan prsten po bagatelnoj ceni. Možda bi se i on, siromah, dosetio da je u pitanju prevara i običan komad gvoždja, da ga nisu saleteli neki sa strane otimajući se za taj prsten.
"Oni se sve lepo dogovore, mufljuzi su to. Jedan nešto nudi, a drugi odmah uleće, kao i on je vajni kupac, interesuje se. I pametniji nasednu, a tek ovi iz provincije. Prevarant je lepo obučen, često nosi i aktovku, pomisle ljudi, eto zafalilo čoveku...", priča Jovan P. iz kioska.
Autobuska stanica u Beogradu i dalje vrvi od putnika, ali baš zbog njih je i stecište sitnih prevaranata, lopova, džeparoša, šibicara...
"Izvinite, mogu li da vas pitam nešto?", tiho progovara starija žena, lica iskrivljenog od bola.
"Pošla sam u Pirot, majci da dam godinu, a lopovi me opljačkali. Evo, sad je bila policija, traže ih. Valjda će ih naći. Sinu ne smem da kažem šta se dogodilo, jer, novca svakako nema. Samo će se naljutiti zbog moje nepažnje. Samo plačem i nadam se, ima dobrih ljudi koji će mi pomoći. Dajte mi makar sto dinara, da stignem do nekle, pa ću videti".
Poneko, mahom su to žene, nasedne na ovu srceparajuću priču. Ubrzo se uvere da je u pitanju obična prevara, već sledeći put, kada putuju sa iste stanice. Jer, ista starica i dalje "traži pomoć da majci obeleži godišnjicu od smrti".
Nisu ni šibicari iščezli, kako se mislilo. Kažu, policija radi svoj posao, ali oni se snalaze. Sele se neprestano. Ispod Pančevačkog mosta "ljuštili su" sve redom. Onda ih oterala policija. Dugo su postavljali svoje izvidjače ("borbaše"), koji bi ih pravovremeno obavestili s koje strane policija dolazi. Onda im je dosadilo da beže, našli su novo mesto.
"Ne razumem čoveka koji može da stavi novac na šibicarsku kladionicu, pa tu nikad nećeš dobiti", savetuje krupni ženu, koja se polakomila da udvostruči dobitak.
"Nikad nećeš pogoditi gde je kuglica, jer su njihovi prsti veštiji od tvog oka. Nemoj da bude ono - dala baba groš da udje u kolo, a dva da izadje... "
Zima koja je proteklog vikenda pritisla pitkine na autobuskoj stanici, nije omela prevarante da dodju na radno mesto. Računali su na dve ljudske osobine: pohlepu i sažaljenje.
"Bila je tu kuglica, videla sam! Vi ste prevaranti! Vratite mi novac!", dreknu gospodja.
"Ne može tako, gospodjo..."
"Znate li vi da sam ja inspektor u MUP, podneću prijavu protiv svih vas."
"Znao sam da samo ovce traže zrno, ali ih uglavnom samo ošišaju", komentar sa strane.
Smeh posmatrača oterao je gospodju "inspektorku" stazom pored ostalih perona. Otišla je psujući lopove i državu.
Kao i u ostalim delovima grada, posebno se na Autobuskoj stanici skupljaju lažni humanitarci, koji, navodno sakupljaju novac za bolesnu decu, mališane sa Kosova, ometene u razvoju.
"Nemam novca, daću ti igračku koju sam nameravao da ponesem unuku, ali njemu će kupiti roditelji bolju i skuplju",sažalio se stariji sa šeširom. Članica humanitarnog udruženja mu je odgovorila: "Ne primamo igračke, samo novac. "

(MONDO)

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 05, 2007 12:11 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ljudska glupost se ne moze meriti

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 05, 2007 3:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovce će uvek služiti za šišanje.

Jedan način šibicarenja: kuglica se napravi od sredine od hleba. Kako se prevrću "fioke" od šibica, kuglica se neprimetno oduva pod drugu fiokicu. Što je manja kuglica - lakše se oduva. Naravno, šibicari tačno znaju gde su je oduvali, pa će podići i fioku koju je žrtva pokazala i onu gde je kuglica. No, u svemu je najbitnija vežba, pa ako ste ikad videli šibicara - videćete da on prevrće fiokice i kad nema "mušteriju". Wink

Još nešto o vežbanju: Sećate li se kad su na ulicama bili dileri maraka? Sećate li se kako su non-stop brojali presavijen svežanj novčanica?
Recimo da neko treba da zameni veću svotu novca. Diler će prebrojati npr. 20 novčanica, ali onu u sredini će prebrojati dvaput (obe polovine) i hitro će predati 19 novčanica uz rečenicu: "Proverite da li sam dobro izbrojao". Naravno, ko će brojati veću sumu novca na sred ulice? Kad žrtva dođe kući, prebrojaće novac i - videće da nema dovoljno. Naravno, dileri računaju i na to da će "mušterija" svratiti do prodavnice, pretražiti 2-3 puta džepove i/ili pokušavati da se seti gde je nestala jedna novčanica. Kada se žrtva vrati do tog dilera, sledi jedna od već naučenih rečenica:
a) Jesam li vam lepo rekao da proverite?
b) Ne sećam vas se.
c) Ja sam vam dao tačno! Vi hoćete da me prevarite!

Ukratko: najbitnija je vežba, dobra gluma i biranje žrve. Wink

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Dejan71
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 55

Datum registracije: 17 Feb 2006
Mesto: NBGD

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 05, 2007 5:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zato ja igram na sigurno, igram loto Smile tamo "nema" lopova Smile ali nema ni dobiti Rolling Eyes

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Kad šibicari šišaju... Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon