:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Učitelj Petar J. iz Osnovne škole „Vuk Karadžić" iz Potočca kod Paraćina suspendovan je zbog seksualnog uznemiravanja učenica! Roditelji sedam učenica četvrtog razreda ove škole podneli su pismenu prijavu školskoj upravi još polovinom novembra i optužili učitelja da je njihove ćerke držao u krilu, štipkao, pipkao, stiskao im grudi, a nekima je čak stavljao i ruku između nogu.
Roditelji Dejan J., Saša A., Nebojša A., Snežana M., Vojkan K., Danica I. i Dejan J., u ime svojih maloletnih devojčica, dali su skoro istovetne izjave o nastranom učitelju. Dejan J. kaže za Press da je učitelj Petar J. seksualno maltretirao praktično sve devojčice u odeljenju i da je većina đaka to primećivala.
- Samo jedna učenica nije podnela prijavu, ali je i ona prilikom saslušanja sve potvrdila. Primetio sam da mi se od ove školske godine ćerka promenila, a učitelj je rekao mojoj ženi da je popustila u školi. Pokušao sam da razgovaram sa ćerkicom, ali je ona to odbijala, očigledno ju je bilo sramota. Na moje insistiranje, konačno se poverila majci - ispričao je Dejan.
Prema njegovim rečima, učitelj je svoje učenice stavljao u krilo i dodirivao po grudima i intimnim delovima tela.
- Setio sam se da sam lično prošle godine odneo učitelju novac za užinu i da sam ga zatekao kako drži jednu devojčicu u krilu, ali tada na to nisam obratio pažnju - kaže Dejan J.
I ostali roditelji potvrđuju ovu priču. Vesna A., majka jedne od učenica, ističe da su se devojčice i ranije žalile, ali im niko nije poveravao. Niko od roditelja nije mogao da zamisli tako nešto.
- Učitelj je stariji čovek, ceo radni vek proveo je u našoj školi i svi mi govorimo deci da moraju da slušaju učitelja. A onda su se devojčice rasplakale, pobunile, jer je iz dana u dan takvo ponašanje postalo sve učestalije. To se dešavalo već od prvog razreda, ali je sada uzelo maha i mi smo najzad shvatili šta se dešava - objašnjava Vesna A.
Odmah posle podnošenja pisanih prijava, Petar R. je suspendovan do okončanja disciplinskog postupka. Inspektori, socijalni radnici i psiholog saslušali su devojčice, ali roditelji ne znaju šta se dalje dešava i boje se da se slučaj ne zataška. Selo je podeljeno jer mnogi ne veruju u ovako nešto, a organizovano je i potpisivanje peticije u korist učitelja. Roditelji tvrde da im se sad „svašta smešta" i da najviše trpe već istraumirana deca.
Istraga u toku
Istražni sudija Opštinskog suda u Paraćinu Milan Mihajlović potvrdio je za Press da se uveliko proveravaju navodi iz prijave roditelja protiv učitelja Petra J. iz OŠ „Vuk Karadžić" (na slici).
- Istražne radnje su u toku. Neka deca već imaju punomoćnike koje su njihovi roditelji izabrali, a ostalima je sud postavio punomoćnike po službenoj dužnosti. Predmet je trenutno u tužilaštvu i verovatno će biti predloženo veštačenje opšteg zdravstvenog i psihičkog stanja Petra J. Mislim da protiv njega još nije podneta krivična prijava i da se još ne vodi kao osumnjičen. Kad se provere završe, videćemo da li tu ima nekog dela i kog - objašnjava istražni sudija Mihajlović i dodaje da se maksimalno vodi računa o interesima dece.
(PRESS)
|
|
 |
kosta00 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 02 Jun 2006 Poruke: 243

|
|
|
Ucitelja treba obesiti ili streljati za primer drugima!
|
_________________ --------------
100010100100001001001011011101010010101010010101000010001001 |
|
| |
|
 |
kacatr Banovan! Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 10 Jul 2007 Poruke: 7

|
|
|
ama ovog treba da odvedu pored morave pa da ga okace na neku vrbu pa da visi samo tako......................................
|
|
|
| |
|
 |
kosta00 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 02 Jun 2006 Poruke: 243

|
|
I tako da visi i ne skidati sa vrbe!
I to sve da se 7 dana na TV vrti, da pet puta na dan prikazuje kako je i razlog zasto je obesen!
|
_________________ --------------
100010100100001001001011011101010010101010010101000010001001 |
|
| |
|
 |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

|
|
|
treba ga na dozivotnu...
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|