www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Doček pravoslavne Nove 2008. godine
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 43

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 13, 2008 12:33 pm    Naslov poruke: Doček pravoslavne Nove 2008. godine Na vrh strane Na dno strane

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Jerusalimska patrijaršija i Sveta Gora, koje vreme svojih praznika određuju prema Julijanskom kalendaru, pripremaju se za praznično bdenje i doček pravoslavne Nove, 2008. godine, koja će svečano biti dočekana i u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori, u mnogim gradovima i na trgovima. Prema Julijanskom kalendaru, prvog dana nove godine obeležavaju se i dva velika hrišćanska praznika - Obrezanje Isusa Hrista i sveti Vasilije Veliki koji se pominju na predprazničnim večernjim službama i na liturgijama na sam dan praznika. Povodom proslave Pravoslavne Nove godine, u noći između 13. i 14. januara biće priređen vatromet na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu. (RTS)

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 13, 2008 12:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Narodnjaci na gradskoj proslavi Srpske nove godine u Nišu

Gradske vlasti najavile su danas da će u noći između 13. i 14. januara na Trgu kralja Milana nastupiti folk pevačica Seka Aleksić, "uz pomoć prijatelja".

Pomoćnik gradonačelnika Niša Risto Bukvić je rekao da će više detalja o koncertu estradne zvezde saopštiti naredne sedmice. Na gradskom dočeku Srpske nove godine folk muzika se prvi put čula sa dolaskom nove lokalne vlasti i gradonačelnika Smiljka Kostića iz Nove Srbije (NS), a koncert Svetlane Ražnatović od pre dve godine privukao je veliki broj građana iz Niša, okolnih opština i sela.

Prošle godine 13. januara nastupili su pevači zabavne muzike, Željko Joksimović i Aleksandra Radović. Gradska proslava "standardne" Nove godine nije održana tri godine, a pauza je prekinuta 31. decembra 2007. godine. Tom prilikom nastupila je rok grupa "Neverne bebe".

(preuzeto sa www.tv-avala.com)

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 13, 2008 12:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ceca otkazala večerašnji koncert na trgu u Čačku

Ceca Ražnatović je otkazala svoj nastup za Srpsku novu godinu na Trgu u Čačku samo dva dana pre dočeka. Velimir Ilić, ministar za infrastrukturu, inače blizak prijatelj poznate pevačice, tvrdi da je veoma neprijatno iznenađen ovim Cecinim gestom.

- Samo neozbiljan umetnik može da otkaže koncert dva dana pred nastup. Očigledno je bila pod velikim političkim pritiskom - kaže Ilić.
Na pitanje ko je vršio pritisak, ministar ne želi da odgovori, ali ističe da je veoma razočaran ovim Cecinim gestom. Kaže da razlog otkazivanja koncerta nije novac jer "Ceca je dobila sve što je tražila".
- To što je uradila neprimereno je, drsko i potpuno neobjašnjivo! Veoma je neprofesionalna i nekorektna prema narodu koji se spremao za taj njen nastup i radosno ga očekivao. Zbog naroda mi je žao. Što se mene tiče, baš me briga. Ja je nisam ni pitao ništa, sama se ponudila da peva u Čačku za Srpsku novu godinu - zaključuje Ilić.
Ceca Ražnatović tvrdi da je koncert otkazan isključivo iz tehničkih razloga.
- Volim da kada održavam koncerte sve bude tehnički savršeno. Ovoga puta nije postojala mogućnost da se to tako i realizuje. Na moju veliku žalost, zbog toga je otkazan koncert. Iza sebe imam 20 godina karijere i publika zna da sam profesionalac i da nikada nisam bila nekorektna. Verujem da će i Čačani imati razumevanja za ovo i nadam se da će uskoro biti prilike za druženje sa tamošnjom publikom - bilo je sve što je rekla Svetlana Ražnatović za "Blic nedelje", ne želeći da komentariše izjave Velimira Ilića.
Njih dvoje su poslednjih godina bili dobri prijatelji, Velja je često pozivao Cecu da održi koncerte na Trgu u Čačku, a za prošlu Srpsku novu godinu i u Beogradu, i ona se uvek rado odazivala. Nakon ovoga, saradnja i prijateljstvo ministra i pevačice će verovatno biti prekinuti.
Umesto Ražnatovićeve, koncert će održati Aco Lukas, a u ponoć zasviraće Boban Marković sa svojim trubačkim orkestrom.

Izvor: Blic

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Doček pravoslavne Nove 2008. godine Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon