:: |
| Autor |
Poruka |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o ceni, obrascima i troškovima tehničke izrade pasoša, diplomatskog pasoša i službenog pasoša, čija zamena počinje od aprila, izjavio je ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo.
"Ova godina će biti obeležena time što će biti dosta druženja između građana i MUP-a Srbije, zbog zamene ličnih karata, potom zamene pasoša i zamene registarskih tablica za automobile", podsetio je Bubalo na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije.
On je dodao da će zamena pasoša građane koštati 2.000 dinara, što je "daleko od prave cene".
Novi pasoši u carskoj crvenoj boji
Pasoš Srbije biće u carskoj crvenoj boji, nijansi između crvene i bordo, na prednjoj korici imaće utisnut grb Srbije i tekst ispisan ćirilicom, saznaje „Blic“ u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.
Sportisti, članovi olimpijske reprezentacije, prema ideji premijera Koštunice, trebalo bi da budu prvi kojima će biti uručene nove putne isprave.
Kako za „Blic“ navode u MUP-u, prva strana posle korica potpuno je plastificirana. Tako su praktično u nju uliveni fotografija, podaci, potpis, hologram i različiti vidovi zaštite. MUP je odradio svoj deo posla koji se ticao zaštite dokumenta i pasoš će imati sedam nivoa zaštite, što će ovaj srpski dokument učiniti vrhunski zaštićenim i u skladu sa evropskim standardima. Kako dodaju u MUP-u, neki vidovi zaštite biće vidljivi, a neki ne. Isprava će garantovati, pre svega, pouzdanost, nepovredivost ličnih podataka sadržanih u dokumentu, sprečavanje eventualne zloupotrebe i obezbediće brzu i jednostavnu identifikaciju pojedinaca.
Pasoše će štampati Zavod za izradu novčanica i kovanog novca. Izdavaće ih policijske uprave ili policijske stanice MUP-a na čijem području je prebivalište, odnosno boravište lica koje podnosi zahtev za izdavanje. Po najavama, nove putne isprave Srbije izdavaće se sa rokom važenja od 10 godina. Kako najavljuju u MUP-u, izrada ličnih karata je u toku i taj deo posla takođe će biti uskoro završen.
Zbog jedinstvene procedure i tehnologije pasoši će se izrađivati samo u Srbiji, dok će državljani Srbije u dijaspori zahtev za izdavanje pasoša moći da podnesu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva.
Srbija ima obavezu da izradi nove pasoše umesto postojećih na kojima je i dalje grb i oznake Savezne Republike Jugoslavije.
Izdavanjem novih putnih isprava biće napravljen jedan korak bliže ka stavljanju Srbije na belu šengensku listu. Očekuje se da će se zbog novih pasoša i olakšavanja viznog sistema povećati i broj građana koji će imati putnu ispravu.
(Izvor: Agencije, Blic online)
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
| |
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
|
e slepci, jos i da im placam za pasose, nisam ni trazila da se menjaju
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
NenadS Administrator i domaćin

|
Godine: 41
Datum registracije: 01 Avg 2002 Poruke: 6568 Mesto: Oreškovica

|
|
|
Bas su stoka... i opet su nam ucinili sa cenom od 2000 dinara... posto pise da je to daleko ispod prave cene... ja sam pasos zamenio pre 2 meseca i platio od prilike toliko... i po ovome znaci da cu za koji mesec morati da dam jos toliko...
|
_________________ Pozdrav, Nenad ® ! |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
E, pa moj novi pasoš će morati da sačeka. Istekao je pre ohoho godina i može još toliko da čeka. Bitnija mi je lična karta koja će mi isteći ove godine (a još ima grb SFRJ ).
|
|
 |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
a ja vadila pasoše letos... i za 3 pasoša pukla oko 3 000 din. što znači sad duplo više... pričekaće...
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
meni je bitno da se licne karte promene...proletos sam vadila, ali mi se slika ne svidja...drage volje placam za novu
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
| |
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
rekose vlada srbije? e da znam da tek sad za Tadica necu da glasam
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
gandalf 999 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 17 Avg 2007 Poruke: 101

|
|
|
Hoce li se nasa vlada jednom odluciti kakvi treba da budu pasosi ,licne karte i zdravstvene knjizice?Menjamo ih ,,svaka tri meseca,,to nema nigde na planeti Zemlji
|
_________________ [CENTER]
GLEDAJTE KA SUNCU U ZORU PETOGA DANA
|
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Samo 2000 dinara i to im je ispod cene? kakvi debili pa i sa ovim iz plavim ne idem nigde a i zdravstvenu kjizicu nemam jer trebam oko papira dva dana da prikupim sve sta treba ,proslog leta sampromenio licnu kartu i (vazi mi cetiri godine jedan mesec i jedanaest dana) pa vas sad ja pitam ima li da u ovoj drzavi da je neko malo udaren u glavu
|
_________________ NO COMENT |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Pitanje za dijasporu: kako kod vas izgledaju zdravstvene knjižice?
Ove nove su u stvari savijen karton koji za godinu dana ima skroz skroz iskrza po džepovima. Pogotovo ako neko češće ide kod lekara...
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|