:: |
| Autor |
Poruka |
zeljko1970 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 04 Maj 2007 Poruke: 5

|
|
Srpska teniserka Jelena Janković izborila je prvi put u karijeri plasman u polufinale Australijan Opena, pošto je u četvrtfinalnom duelu eliminisala sedmog nosioca i branioca titule, Amerikanku Serenu Vilijams sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Jankovićeva, koja je postavljena za trećeg nosioca turnira, a u polufinalu će igrati protiv Marije Šarapove, pete igračice sa WTA liste. Atraktivna Ruskinja je u osmini finala „počistila” sa terena prvu igračicu sveta Žastin Enan rezultatom 6:4, 6:0.
„Stvarno se radujem što sam u polufinalu Australijan Opena. Bio je ovo neverovatan meč i još se tresem. Došla sam bez ikakvih očekivanja i fantastično je što sam pobedila aktuelnog šampiona. To se ne dešava svaki dan”, rekla je Jankovićeva posle meča u kome se revanširala Sereni za poraz pretrpeljen prošle sezone u osmini finala turnira u Melburnu.
Amerikanka je već u drugom gemu preotela servis Jankovićevoj i povela sa 2:0, i kada se činilo da će od strata preuzeti kontrolu igre, srpska teniserka je uzvratila. Najpre je vratila brejk, a zatim i definitivno preokrenula tok, rešivši tri vezana gema u svoju korist.
Obe teniserke imale su po sedam brejk šansi u prvom setu, ali je Jankovićeva bila uspešnija, pošto je iskoristila tri, naspram jedne Vilijamsove, koja u prethodna četiri meča nije izgubila set.
U nastavku duela Jankovićeva je primenila Serenin recept - ona je povela sa 2:0 u drugom setu, ali posle serije brejkova u šestom gemu rezultat je bio izjednačen. „Džej Džej” je uprkos iscrpljenosti i još jednom iskorišćenom medicinskom tajm autu na turniru, uspela da povede sa 5:3.
I kada se činilo da će će lagano rešiti meč u svoju korist, budući da je ona bila na servisu, dozvolila je protivnici da napravi brejk. Ipak, silno motivisana Jankovićeva je već u narednom gemu sa uspehom obavila zadatak - Serena je vodila 40:15, a Jelena je sa četiri vezana dobra udarca i definitivno stigla do trijumfa i plasmana u polufinale, gde će odmeriti snage sa Marijom Šarapovom.
Jankovićeva se do sada u karijeri sastajala četiri puta sa Ruskinjom i samo jedanput je slavila i to u poslednjem duelu u finalu Birmingema prošle godine - 4:6, 6:3, 7:5.
Pre toga Šarapova je bila nepobediva na istom turniru 2005. godine, kao i na US Openu 2004. Duel u Pekingu pre četiri sezone Jankovićeva je predala u prvom setu.
Za razliku od singla Jankovićeva i njena partnerka Betani Matek nisu uspele da izbore plasman u četvrtfinale ženskog dubla.
Njih dve su u osmini finala poražene od 10. nosilaca, Anabel Medine Gariges i Virhinije Ruano Paskval iz Španije sa 2:1, po setovima 6:2, 6:7,6:2. (Mondo)
Janković: Uspela sam, iako su me otpisali
Srpska teniserka Jelena Janković rekla je posle pobede nad aktuelnim šampionom Serenom Vilijams na Australijan Openu da je „to nešto što se ne dešava svaki dan” i da joj polufinale turnira mnogo znači. „Pobediti aktuelnog šampiona i takvu teniserku kao što je Serena je nešto što se ne dešava svaki dan. Ovo mi posebno znači, jer sam prošle godine izgubila od nje u četvrtom kolu i osveta mi prija”, rekla je Jankovićeva posle meča u kome je pobedila 6:3, 6:4. Srpska teniserka, treći favorit Australijan Opena, nije lako došla do polufinala. U prvom kolu spasila je tri meč lopte protiv Tamire Pašek, a onda je imala muka i u drugom, protiv Edine Galovic.
„Toliko sam radosna što sam u polufinalu, pošto sam igrala bez očekivanja, sa povredama i bez misli da bih mogla da odem daleko. Odlučila sam, međutim, da igram meč po meč. Ne znam kako mi je išlo, ali sam u polufinalu i osećaj je sjajan”, objasnila je ona.
Plasman Jankovićeve u polufinale donekle je iznenađenje, uprkos visokoj poziciji na listi nosioca, jer stalno ima probleme sa povredama. Britanska agencija Rojters opisala je srpsku teniserku kao „otpisanu, u oporavku od operacije i naizgled stalno povređenu”.
„Ne mogu da vam pričam o povredama do detalja, jer ne bi bilo kraja tome”, rekla je kroz šalu Jankovićeva.
Ona je pre dva meseca imala operativni zahvat na nosu zbog devijacije, na Hopman kupu je povredila nogu, a na Aus Openu žalila se na povrede leđa i ramena.
Tokom meča sa Serenom Vilijams zatražila je pomoć lekara zbog intervencije na butnom mišiću.
„Osetila sam jak bol, kao da mi je nož prošao kroz nogu. Bilo je zaista bolno. Pomislila sam: ´Bože, zar još jedna?´ Malo mi je muka od svih tih povreda. Želim da budem zdrava i da igram bez bolova, ali kada me boli, bolje sam koncentrisana...i dobro mi ide”, rekla je Jelena Janković.
Iako su je mnogi otpisivali, uspela je da se plasira među četiri najbolje igračice na turniru, a novinarima je prenela kako je uspela da dođe do polufinala.
„Ljudi su me otpisivali pre mečeva. Sve devojke sa kojima sam ovde igrala imale su nekakvu prednost u odnosu na mene. Ali, ja sam kao ranjena životinja, nastavljam dalje. Najvažnije je da se borim na terenu i uvek dajem sve od sebe i ne predajem se. To su kvaliteti koji su me doveli do polufinala”, opisala je Jankovićeva. (agencije)
|
|
|
| |
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
to jeco! po svemu sudeci docekuje sarapovu koja brise patos enanovom...za sada
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
| |
|
 |
dambolina • Nepopravljivi romantik •

|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Nov 2006 Poruke: 73140 Mesto: •● U tudjoj koži ●•

|
|
Svaka cast,sve cestitke Jeleni!!!
Sad cemo videti sta ce biti sa Sharapovom,nadam se najboljem!
|
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
bravo za jelenu
bogami, ne znam za koga cu navijati
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
|
Jeca ce igrati sa Sarapovom .. a onda .. mozda .. ocekujem srpsko finale .. jao .. da je to videti .. uh ...
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
|
Pa srpsko polufinale vec imamo, ta Sarapova je buduca srpska snajka.
|
|
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
| velociraptor je napisao/la sledeće: | | Pa srpsko polufinale vec imamo, ta Sarapova je buduca srpska snajka. |
A jel to mislis na onu za koju se Nole guzi na svakom mecu
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|