:: |
Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Gradske vlasti Siudad de Meksika uveli su 17 posebnih autobuskih linija namenjenih samo za pripadnice lepšeg pola kao preventivu od fizičkih i verbalnih nasrtaja muškaraca, što se često dešava u prenatrpanom javnom gradskom prevozu, a posebno u većim svetskim gradovima.
U Siudad de Meksiku, koji važi za jedan od najvećih gradova u svetu, podzemne železnice i gradske autobuse koriste milioni ljudi, a žene se stalno žale na ponižavajuće nasrtaje muškaraca koji koriste svaku gužvu u prevozu da bi ih uznemiravali.
"Stalno smo dobijali pritužbe od žena koje su se žalile da ih je neko dodirivao, ljubio ili pratio", kazao je portparol gradskog saobraćajnog preduzeća.
Pripadnicama lepšeg pola uskoro će biti na raspolaganju čak 85 specijalnih autobusa, koji se zaustavljaju se na uobičajenim stanicama. Autobusi na sebi imaju velike ružičaste panoe sa natpisom "samo za žene".
U Siudad Meksiku već važi pravilo da se u prva tri vagona podzemne železnice mogu popeti samo žene i deca, ali ovo je prvi put da se jedna takva mera primenjuje i na autobuse.
(MONDO)
|
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
Lol, kao u Juznoj Africi nekad. Sad se spremaju na sledeci korak, parkovi samo za zene...
|
|
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
Shiseido je napisao/la sledeće: | ...samo žene i deca... |
Deca do kolko godina?
|
|
|
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
Valjda do 11-te ja se bar nadam da je tako...
Kad pomislim na ovo odmah se setim da je onaj nas bus iz filma "Ko to tamo peva" fantazija za ovaj.
Tamo bar nisu napastvovali zene.Dobro jesu muzikante na kraju filma malo ispeglali, ali zene nisu dirali. Sta joj je radio Slavko Stimac to je vec drugo pitanje.
|
|
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
Auuu, Batice iskorishcavaj dok mozesh!...mislim - voznju!
Moreeee, Shtimac je od malena bio prefrigan...palio zito, bacao bombe, vacario tete...Zamisli njega kao malog da puste u taj auFtobus, pa to bi bio pakao, gori pokolj nego u Zalivu Svinja!
|
|
|
|
 |
slatka_sanerka Anđeo s greškom

|
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 24591 Mesto: *tamo pokraj Miljacke*grada cevapa, viceva, ubica, muja i sulja, al i rokera, oskarovca, nobelovaca

|
|
ma neka su vala , barem da smo mirne dok se vozikamo
|
|
|
|
|
 |
velociraptor Banovan!

|

|
|
Mada... mada... i voznja autobusom ima svoje lepe strane, ja sm uvek voleo da sedim do prozora kad idemo negde sa skolom autobusom.
Sedim do prozora - toje bilo prvo sto sam viknuo pre nego sto udjemo u bus.
A sta mislite kako je tek to u Mexicu? Milina, rahatluk... Gledas na miru one palme, muskarce na ulici sa sombrerima i + zasticen si.
Eh, muke njihove... Dabome, slatke muke...
|
|
|
|
|
 |
Avram007 ..::Darkmen X::..

|
Godine: 36
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 3247 Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}

|
|
Shiseido je napisao/la sledeće: | ...samo žene i deca... |
Pod decom mislite osobe do 21 godine, zar ne?
Meni je ova odluka pomalo smesna, al ajd...
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
Ma kaki samo do 6
|
_________________ NO COMENT |
|
|
|
 |
*kissy* *zauvijek njegova*

|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna

|
|
super
|
|
 |
Alexxxxandra Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 13 Mar 2007 Poruke: 175

|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|