:: |
| Autor |
Poruka |
Sascha336 * Vatreni delija *

|
Godine: 53
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija

|
|
Ana Ivanović pobedom nad Slovakinjom Danijelom Hantuhovom 0:6, 6:3, 6:4 plasirala se u finale Australijan opena. San da će se dve Srpkinje boriti za trofej na prvom gren slemu sezone ipak je samo do pola postao java, pošto su u drugom polufinalu povreda i Marija Šarapova bili jači od Jelene Janković - 6:3, 6:1.
Sve do duela sa Mašom, Jelena je uspešno bila bitke i sa povredama i sa protivnicama, medjutim, ovog puta, uprkos ogromnoj želji, nedovoljno spremna i sa jakim bolovima u ledjima jednostavno nije mogla adekvatno da se suprotstavi raspoloženoj Ruskinji.
Silovito je Šarapova započela meč i gotovo savršeno odigrala uvodnih pet gemova prvog polufinala na "Rod Lejver Areni". Stizala je svuda i pogadjala bukvalno sve. Konačno u šestom gemu Džej Džej je, nakon što je spasila tri set lopte, uspela da prekine njenu seriju. Potom je iskoristila svoju jedinu brejk loptu, a zatim osvojila i treći gem u nizu, medjutim, više od toga srpska teniserka objektivno nije mogla.
Bolovi u lumbalnom delu ledja u nastavku meča bili su joj veća prepreka od Marije Šarapove. Nije mnogo pomogao ni medicinski tajm-aut nakon prvog gema drugog seta. Sa bolnom grimasom na licu posle gotovo svakog udarca Jelena je, ipak, kao lavica nastavila da se bori do kraja, ali sve što je uspela da uradi bio je taj jedan gem za častan oproštaj od ovogodišnjeg Australijan opena.
Poput Jelene Janković i Ana Ivanović je očajno započela svoje polufinale. Anemično, sporo, bezvoljno je delovala na terenu, ni traga od onog "fajterskog" stila na koji nas je navikla. Na drugoj strani sve suprotno krasilo je Slovakinju, koja je teškom artiljerijom sa osnovne linije u prvih osam gemova bukvalno razbila Anu.
Srpska teniska princeza se tek nakon toga trgla iz sna. Zaigrala je agresivnije, hrabrije, a i sreća, koja nekako po običaju prati hrabre, u nekoliko važnih poena prešla je na njenu stranu. Prvi gem na svoj konto upisala je nakon 46 minuta igre, zatim je preokrenula na 3:2, da bi odlučujući korak na putu ka osvajanju drugog seta napravila u osmom gemu. Na kraju set je završila sa 12 "vinera" ili četiri puta više nego što ih je napravila u prvom.
U trećem setu razvila se rovovska borba. Ana je više pritiskala servis protivnice, tri puta je stizala na 30:30, ali prvu brejk šansu imala je Hantuhova u maratonskom šestom gemu, koji je trajao više nego prethodnih pet zajedno. Sprska teniserka uspela je da se izvuče iz te neugodne situacije, zatim su obe osvojile još po jedan gem na svoj servis, pre nego što je Hantuhova zakoračila u ambis.
Ivanovićeva je stigla do dve brejk lopte, prvu nije iskoristila, ali drugu posle sjajno tračanja i lošeg voleja Hantuhove jeste. Naredni servis gem bio je samo formalnost za drugu igračicu sveta, koja se nakon spektakularnog preokreta i 130 minuta igre, prvi put u karijeri našla u finalu australijskog gren slema.
U nedelju u 12 sati po centralno-evropskom vremenu na programu je finale sa Šarapovom sa kojom se Ana do sada Ana četiri puta sastajala i ima polovičan učinak. Njihov poslednji duel dobila je Ruskinja na ženskom Mastersu u Madridu ubedljvo 6:1, 6:2. Vreme je Anči za revanš!
Izvor: MTS-Mondo
|
_________________ I C E M A N |
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
Svaka cast Ana !!! Jelena je ( konacno ) poklekla povredi i nije se moglo protiv zahuktale Sarapove ..
Sto se tice Ane .. sta reci osim da umalo nije bacila ceo ovaj turnir u vodu svojom OCAJNOM igrom u prvom setu .. no .. sve se dobro zavrsilo pa cemo da je opet gledamo u finalu kao sto smo je gledali na prvenstvu Francuske ... nadamo se da ce ovaj put da bude titula ..
Sretno Ana !
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
jerotije rank

|
Godine: 43
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
A je l' jos neko primetio da lepsih teniserki u polufinalu jednog grand slam-a odvavno nije bilo? Pravo uzivanje je bilo gledati ih.
|
|
|
| |
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
|
Jaooo kako se obrukala u prvom setu al znala sam da cim dobijem game da ce da se povrati, svaka cast!
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
| |
|
 |
dambolina • Nepopravljivi romantik •

|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Nov 2006 Poruke: 73140 Mesto: •● U tudjoj koži ●•

|
|
Iako mi je jako zao sto je Jelena ispala,mislim da je pored svih povreda i iscrpljenosti,prikazala odlican tenis i postigla zavidan rezultat.Ani svaka cast na odlicnoj igri,trebalo je puno snage vratiti se u mec posle onako izgubljenog prvog seta i loseg pocetka drugog.Naravno u finalu se nadam pobedi...
|
|
 |
Alexxxxandra Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 13 Mar 2007 Poruke: 175

|
|
A sad titula....
|
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
|
Najlljepse dvije u finalu (izgledom) - Sarapova i Ivanovicka. Bit ce uzivancija za gledanje!
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
Avram007 ..::Darkmen X::..

|
Godine: 37
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 3247 Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}

|
|
|
Kako je poceo prvi set pomislio sam, ne da nece biti Srpskog finala nego da se nijedna nece plasirati... Ali me je Ana ubedila u suprotno i totalno me odusevila (svakim potezom sve ivse i vise)... Ona je nezaustavljva... Hajde Anchy, do kraja 2008. da vidimo princezu, tj. tebe na tronu.... Sve najbolje.... Samo tako nastavi, Sharapova ne moze da ti parira...
|
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
| aureliano je napisao/la sledeće: | | Najlljepse dvije u finalu (izgledom) - Sarapova i Ivanovicka. Bit ce uzivancija za gledanje! |
Aureliano, nemoj molim te, nemoj ko brata te ljubim...Nemoj, ako Boga znas... Znam ja da si ti slab na Beogradjanke, ali pricamo o tenisu, pusti sada curice i nji'ov fizicki izgled.
@Ana
Samelji je!!!
|
|
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Sta reci osim SREDI JE ANA
|
_________________ NO COMENT |
|
| |
|
 |
umiljata88 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 38
Datum registracije: 25 Jan 2008 Poruke: 28 Mesto: Nis

|
|
|
Sve cestitke Ani na pobedi i ulasku u finale!
|
_________________ TREBA UZIVATI U ZITOTU,JER ZIVOT JE JEDAN,I TREBA GA ISKORISTITI NA NAJLEPSI NACIN!!! |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|