:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Policija istražuje moguću povezanost samoubojstava u Bridgendomu, gradiću u južnom Walesu. Naime, bizarni samoubilački trend se, kako se sada čini, širi internetom.
Stranica Natashe Randall Sumnja se kako je sedam mladih ljudi koji su počinili samoubojstvo u proteklih godinu dana bilo povezano preko popularne web stranice Bebo.
Posljednja je žrtva, policija vjeruje svojevrsnog kulta samoubojica, 17-godišnja Natasha Randall koja je pronađena obješena u svojoj sobi u Bridgendu.
Nekoliko sati nakon njezine smrti kreirana je stranica sjećanja na nju, a u kratkom je roku na nju zabilježeno ukupno 2100 ulaza.
'Zabrinjava me mogućnost što mladi ljudi kada ulaze u virtualni svijet gube kontakt sa stvarnošću. Osim toga postoji mogućnost kako neke od tih stranica romantiziraju samoubojstvo kao takvo', izjavila je jedna od predstavnika vlasti, Madeleine Moon iz Bridgenda.
Moon kaže da je zabrinuta zbog izvješća koja govore da postoji mogućnost kako su samoubojstva motivirana željom mladih ljudi da poslije smrti prijatelji za njih postave 'in memoriam' web stranicu s njihovim slikama, videosnimkama i porukama.
'Bizarno je čak i pomisliti kako netko želi sebi oduzeti život zbog takvog razloga', kaže Moon.
Thomas Davies Prvo se prošlog siječnja objesio 18-godišnji Dale Crole. Mjesec dana kasnije isto je učinio i 19-godišnji David Dilling, zatim 20-godišnji Thomas Davies. Thomas je bio Davidov prijatelj.
U kolovozu je, također obješen, pronađen 17-godišnji Zachary Barnes, a prošlog je mjeseca na isti način umro i 20-godišnji Liam Clarke, koji je bio prijatelj Dalea Crolea. 27-godišnji prijatelj Liama Clarka, Gareth Morgan, pronađen je obješen početkom ove godine.
'Ovo je poput glupog hira. Sve izgleda poput toga da kopiraju jedni druge u želji da umru', kaže Daviesova majka Melanie.
Policija provodi opsežnu istragu o povezanosti samoubojstava s internet stranicom na kojoj su ti mladi ljudi imali otvorene profile.
'Raste trend mladih ljudi koji komuniciraju na taj način, ili e-mailom ili na raznim forumima', kaže lokalni šef policije Tim Jones.
Bebo je, baš poput Facebooka i MySpacea, nevjerojatno brzo stekao popularnost, posebno među mladim ljudima. No u isto vrijeme nema nikakvog opipljivog dokaza o povezanosti te web stranice sa samoubojstvima.
'Te su stranice popularne globalno. Pa zašto bi onda problem nastao samo u Bridgendu? Nema načina da se te smrti povežu s tom stranicom,' kaže Jones.
Unutar 24 sata od smrti Natashe, samoubojstvo su pokušale počiniti i njezine dvije prijateljice. Jedna je na aparatima za održavanje života, a druga se uspješno oporavlja nakon što je prerezala žile.
dnevnik.hr
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
Avram007 ..::Darkmen X::..

|
Godine: 36
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 3247 Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}

|
|
Bolesno, ali stvarno bolesno... Mada kada su Britanci i Ameri u pitanju, nemojte nista da vas cudi...
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
ma pusti te budale samo neka rade sta god hoce ,zdrava osoba tako sto ne bi uradila
|
_________________ NO COMENT |
|
|
|
 |
malenna4 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 38
Datum registracije: 17 Mar 2007 Poruke: 1 Mesto: Subotica

|
|
ovo je nesto najmorbidnije sto sam cula....i nemam vise komentara!!!
|
|
|
|
|
 |
ex_deda Banovan! *28*

|
Datum registracije: 08 Okt 2006 Poruke: 7256

|
|
Da neverovatno, ovde sam chitao isto o nekom mladom lezbejskom paru kojem se sudi za ubistvo cimerke koja im je zvocala ili zasmetala.
Ovi pa pripadaju nekom vampirskom kultu. Pravile su grimase jedna drugoj, kad je opisano kako su je ubili i bacili u kantu iza kuc'e.
Najvec'a kazna za tu vrstu zlochina je 15 g. robije.
|
in tears we spilled while roaming earth
Thourn Whaul (2007)
|
|
|
|
 |
*kissy* *zauvijek njegova*

|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna

|
|
nego kada cemo mi sa domaćeg da se počnemo ubijati
|
|
 |
blesava mala Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 07 Okt 2007 Poruke: 34

|
|
Neoprostiva glupost!!!Tako mladi a tako...
Oduzeti sebi zivot zbog jedne stranice secanja na netu...Katastrasno!!!
|
|
|
|
|
 |
jbstapar [Caliente con el fuego]
![<b>[Caliente con el fuego]</b> <b>[Caliente con el fuego]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Godine: 33
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?

|
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
|
 |
jerotije rank

|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
Alexns je napisao/la sledeće: | Kad smo vec kod toga...Znam da bi se Bojana i Jerotije obradovali da vide moju takvu stranicu...  |
Bojana neka se pobrine za stranicu, a ja cu za ovo drugo.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
|
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
*kissy* je napisao/la sledeće: | nego kada cemo mi sa domaćeg da se počnemo ubijati  |
Možda to i trenutno radimo, ko bi ga znao
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|