:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Japanska kompanija koja je proizvela prve genetski modifikovane ruže, objavila je da će se plave ruže pojaviti na japanskom tržištu sledeće godine.
Kompanija Santori koja se bavi i destilacijom viskija, nada se prodaji nekoliko stotina hiljada plavih ruža godišnje, izjavio je predstavnik kompanije, Kazumasa Nišizaki.
"Pošto će cena biti malo skuplja, ciljamo samo na ekskluzivne cvećare", rekao je predstavnik i dodao da tačna cena i ime ruže još uvek nisu poznati.
Santori je prvu genetski modifikovanu ružu otkrio 2004. godine, nakon 14 godina istraživanja u kojem su učestvovali i naučnici iz Australije.
Oni su u ružu implementirali plavi gen koji nosi plavi pigment Delfinidin koji postoji u ljubičicama.
(MONDO)
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
|
Ne mogu sad tačno da se setim, ali ukrštanjem (kalemljenjem) mogu da se dobiju ruže u svim bojama osim u plavoj ili crnoj.
|
|
 |
Avram007 ..::Darkmen X::..

|
Godine: 37
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 3247 Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}

|
|
ovo mi nikako ne moze biti jasno... Ja sam video prirodnu plavu ruzu u cvecari u Arandjelovcu i odmah je kupio tadasnjoj curi jer mi se bas svidela ruza u plavoj boji... I imalo je dosta ruza...
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|