:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Saobraćajne nesreće događaju se svakog dana, i iako su neke od njih neizbežne, mnoge se mogu sprečiti. Dakle, šta možete da uradite da biste izbegli saobraćajnu nezgodu? Odgovor je veoma jednostavan - koristite zdrav razum i poštujte osnovna pravila ponašanja na putu. Poštujte ograničenja brzine - Kad sednete za volan nemojte gubiti iz vida da je vaš automobil moćna mašina, budite veoma pažljivi i poštujte ograničenja. Ako vozite suviše brzo ne možete u potpunosti da kontrolišete auto, mnogo je teže u deliću sekunde zaustaviti vozilo koji se kreće velikom brzinom, a ima situacija u kojima je samo trenutak dovoljan da se dogodi nesreća.
Koliko god obaveza imali, ako ne poštujete propise na odredište ćete stići u najboljem slučaju pet minuta ranije, ali ćete izložiti riziku i sebe i druge učesnike u saobraćaju.
Budite usredsređeni na vožnju - Ljudska nemarnost je uzrok najvećeg broja saobraćajnih nesreća. Tokom vožnje trebalo bi da budete usredsređeni na tri stvari: saobraćajne propise, put i druge vozače.
Izbor muzike je u odnosu na vašu sigurnost, složićete se, potpuno nebitan, a nekad je samo trenutak nepažnje, momenat koji vam je potreban da pojačate radio dovoljan da dovede do sudara sa katastrofalnim posledicama.
U poslednje vreme, upotreba mobilnih telefona tokom vožnje je sve češći uzrok sudara. Čak i ako koristite handsfree set, vaša čula neće u potpunosti biti usmerena na ono što se dešava oko vas.
Pojas glavu čuva
Koristite pojas - Ne samo da je korišćenje pojasa propisano zakonom, već to nalaže i zdrav razum. To je sigurnosni pojas koji, kako mu i samo ime kaže, doprinosi vašoj sigurnosti. Prisetite se koliko ste puta u novinama čitali o saobraćajnim nesrećama koje su imale užasne posledice samo zato što vozač i putnici nisu bili vezani.
Ukoliko niste vezani prilikom sudara, možete završiti sa veoma teškim povredama koje su mogle biti izbegnute prostim poštovanjem propisa.
Ne sedajte u automobil ako ste konzumirali alkohol - Evo još jednog saveta koji vam sigurno nije nepoznat: ne sedajte za volan pijani. Posle nekoliko čašica refleksi postaju usporeni, a pažnja znatno slabi. Ipak, iako svi znaju da to nije pametno, saobraćajne nesreće često izazivaju vozači pod uticajem alkohola.
Održavajte automobil - Automobil je potrebno održavati, redovno servisiranje vašeg ljubimca doprinosi bezbednosti.
Nemojte voziti noću - Činjenica je da noću ima manje automobila na putevima, ali to ne znači da je vožnja automatski sigurnija. Noću vam je vidno polje znatno suženo, farovi automobila koji vam ide u susret mogu vas na trenutak zaslepiti, što može dovesti do nesreće sa kobnim posledicama. (Mondo)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
jerotije rank

|
Godine: 43
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
Evo jednog snimka koji ce valjda uticati bar na jednog coveka da dva puta razmisli kada pijan sedne za volan.
jerotije moro sam da ti skinem snimak jer ima clanova kojima to smeta podseca ih na neke stvari nije bitno ko su ti clanovi nemoj da se ljutis ali moro sam da ti skinem snimak jer je stvarno jeziv
ticmaopel
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
| |
|
 |
ticmaopel S verom u Boga

|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Apr 2006 Poruke: 15666 Mesto: Београд

|
|
| |
|
 |
Marjan84 Dobro upućeni član

|
Godine: 41
Datum registracije: 03 Feb 2008 Poruke: 511 Mesto: Izmedju pakla i raja "KingCity"

|
|
Cuo sam da boja automobila mnogo pomaze. Najopasnije boje su crna, crvena, plava, zelena... uglavnom tamne boje. Dok bela boja automobila najmanje ucestvuje u saobracajnim nesrecama. Al sve je to uzalud ako si los vozac i pod dejstvom alkohola. Ako ste iznervirani, depresivni, odsutni bolje ne sedajte u auto i to takodje utice na losu voznju. Sve u svemu budite smireni dok vozite. )))
Ovaj snimak sa You Tube je uzasan, gde nadje samo ovo. Jadna devojka, bolje da je na licu mesta poginula nego da se muci ovako! UZAAAS!!!
[Edit by ticmaopel: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]
|
|
|
| |
|
 |
* Lucky * Iskusni član

|
Godine: 101
Datum registracije: 14 Jan 2008 Poruke: 807 Mesto: tamo daleko ...

|
|
| Marjan84 je napisao/la sledeće: | | Ovaj snimak sa You Tube je uzasan, gde nadje samo ovo. Jadna devojka, bolje da je na licu mesta poginula nego da se muci ovako! UZAAAS!!! |
slažem se!
Bolje je da se skloni snimak jer je vest o izbegavanju nesreća a ne o njima ... ccc koji neukus i neprimereno postavljanje ...
|
|
|
| |
|
 |
jerotije rank

|

|
|
| Citat: | | jerotije moro sam da ti skinem snimak jer ima clanova kojima to smeta podseca ih na neke stvari nije bitno ko su ti clanovi nemoj da se ljutis ali moro sam da ti skinem snimak jer je stvarno jeziv |
Da, snimak jeste jeziv, zato sam ga i postavio, da bi se makar jednom coveku stvorio ispred ociju kad sedne pijan za volan.
Ok, ne zameram vam sto ste ga uklonili. Ja sam ga postavio iz najbolje namere nadajuci se da ce spasiti makar jedan zivot.
| * Lucky * je napisao/la sledeće: |
Bolje je da se skloni snimak jer je vest o izbegavanju nesreća a ne o njima ... ccc koji neukus i neprimereno postavljanje ... |
Na zalost, neke ljude ne mozes urazumiti, cak ni kada su pijani. Jedini nacin je da ih zastrasis. I nije ovde stvar ukusa vec necijeg zivota.
Izvinjavam se za offtopic.
|
|
| |
|
 |
* Lucky * Iskusni član

|

|
|
Automoibile ne voze deca da bi ih zastrašivali , uostalom vaspitanje se nosi od kuće a to
važi i za saobraćaj .
|
|
|
| |
|
 |
jerotije rank

|

|
|
| * Lucky * je napisao/la sledeće: | Automoibile ne voze deca da bi ih zastrašivali , uostalom vaspitanje se nosi od kuće a to
važi i za saobraćaj .  |
Onaj decko je, ako nisi primetio, imao 17 godina. A to je dete.
Stvarno ne znam kakve ovo ima veze sa vaspitanjem. Pricamo o nemarnosti vozaca. I ne samo onih pijanih. A zbog te nemarnosti ginu i neduzni. Mnogi ne znaju da ne postoji toliko jak covek koji bi se odrzao rukama kada bi autom udario u zid pri brzini od 9 km/h, kao ni to da airbag ne vredi mnogo ako nemate pojas. 75% ljudi prezive saobracajku iskljucivo zahvaljujuci pojasu, a samo 8% zivot spasi vazdusni jastuk.
A automobili se na crash testovima testiraju bri brzini od 60 km/h.
|
|
| |
|
 |
* Lucky * Iskusni član

|

|
|
sa 17 godina se ne slažem da je dete već mladji punoletnik ako je učesnik saobraćaju a pogotovo kao izazivač saobraćajne nezgode - znači njemu je dozvoljeno da vozi i ubija!
A za ove podatke sve posoji već na sajtovima koji se bave automobilizmom. Ali se retko ko seti da vrši emancipaciju vozača sve je to samo reklama da nije nesavesnih i nepoštovanje brzine tj prevelike brzine ne bi bilo toliko nesreća a i ni žrtava.
Znači da trebamo kao vozači da rasčistimo jednu stvar da li treba jurcati ili se samo prevesti od tačke A do tačke B.
|
|
|
| |
|
 |
jerotije rank

|

|
|
| * Lucky * je napisao/la sledeće: | sa 17 godina se ne slažem da je dete već mladji punoletnik ako je učesnik saobraćaju a pogotovo kao izazivač saobraćajne nezgode - znači njemu je dozvoljeno da vozi i ubija!
A za ove podatke sve posoji već na sajtovima koji se bave automobilizmom. Ali se retko ko seti da vrši emancipaciju vozača sve je to samo reklama da nije nesavesnih i nepoštovanje brzine tj prevelike brzine ne bi bilo toliko nesreća a i ni žrtava.
Znači da trebamo kao vozači da rasčistimo jednu stvar da li treba jurcati ili se samo prevesti od tačke A do tačke B.  |
Ja ne znam odakle si ti, ali kod nas covek postaje punoletan sa 18 kada stice pravo da polaze vozacki.
Eto vidis, ja sam ispisao te podatke i ne verujem da ce oni uticati na nekoga da sveze pojas ili da vozi sporije. To su ipak podaci za razumne ljude, a takvi vec odavno znaju kako da se ponasaju u saobracaju.
Problem su oni nerazumni koje spomenuh u jednom od predhodnih postova. Njih ne mozes urazumiti vec samo uplasiti.
|
|
| |
|
 |
* Lucky * Iskusni član

|

|
|
|
da li znaš da u pravosudju postoji izraz mladji punoletnik? pa dalje da raspravljamo?
|
|
|
| |
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Da li znate da na Domaćem.de postoji
?
Hvala
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|