www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Bebi kuvar
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

-------------Supa od ribe

2 snicle ili jedno vece parce - ribe sa sto manje kostiju - som ili smudj
2 sargarepe
1 koren persuna
1 kriska celera
1 kafena kasika persunovog lista
Iseckano povrce naliti vodom, posoliti i kuvati u poklopljenoj posudi. Upola kuvanom povrcu dodati ribu. Kuvati jos 20 minuta. Na kraju kuvanja dodati persunov list. Supi dodsti pasirano povrce i pazljivo ociscenu i isitnjenu ribu.

------------Pileca supa

1/2 manjeg pileceg belog mesa
1 sargarepa
1 komadic celera
1 malo parce praziluka
1 mala kasika persunovog lista
1/2 dl vode
oprati meso, dodati ocisceno i oprano povrce, naliti hladnom vodom i kuvati u poklopljenoj posudi.
Na kraju kuvanja dodati sitno iseckan persunov list. Ocediti supu. Povrce i meso ispasirati i dodati supi.



_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

-------------Juneca supa

1/4 kg nemasne junetine
2 sargarepe
1 paradajz
1 kafena kasika sitno iseckanog persuna
1 litar vode
Oprati meso, naliti vodom i kuvati u poklopljenoj posudi. Kada je napola skuvano, dodati oprano i ocesceno povrce. Skuvanu supu zaciniti sitno iseckanim persunovim listom. Supu procediti i dodati joj pasirano povrce i meso.


----------- Kasa od kivija i jabuke

1 kivi
1 jabuka
Dobro opranu neoljustenu jabuku preseci na pola i kuvati u sto manje vode u poklopljenoj posudi, dok ne omeksa. Oljustiti i ispasirati. Zreo, mek kivi pazljivo oljustiti i ispasirati. Sve izmesati. (ovu kasicu mozes napraviti i bez kuvanja jabuke).

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Beba X meseci

-------------Junetina sa pire krompirom

junetina 200 g
1 krompir
1 kasika pavlake
2 g soli
Junecu sniclu ispeci u foliji i sitno je iseckati. Skuvati krompir u ljusci, oljustiti ga, posoliti i ispasirati sa viljuskom. Zaciniti pavlakom i izmesati sa mesom.


-------------Spanac sa kajmakom

150 g svezeg spanaca
2 kasike mladog kajmaka
1 zumance
Oprati 150 g svezeg spanaca, obariti ga u sto manje vode, ocediti i sitno iseckati. Umesati mladi kajmak i po potrebi malo posoliti. Dodati pasirano kuvano zumance i dobro izmesati.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

----------Corba od kupusa
100 g kupusa
1 manji krompir
1 paradajz
1 kafena kasika celera
1 parce praziluka
1 sargarepa
1 paprika
1 kafena kasika brasna
2 g soli
1/2 l vode
Dinstati sitno iseckano parce praziluka sa narendanom sargarepom u malo ulja i vode. Dodati seckanu papriku. Jos malo dinstati, dodati zaprsku od brasna, naliti vodom i posoliti. U to staviti sitno seckani kupus i 1 manji krompir isecen na kockice i oljusten i isecen paradajz. Gotovo jelo zacinite seckanim listom celera.


----------------Corba od karfiola
100 g karfiola
1 solja mleka
1 kasika kiselog mleka
1 kafena kasika maslaca
1 kafena kasika brasna
2 g soli
Karfiol dobro oprati i kuvati u malo slane vode desetak minuta. Ispasirati ga i dodati maslac. Naliti mlekom u koe je razmuceno brasno i pustiti da provri. Zaciniti kasikom kiselog mleka.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

-----------------Peceni krompir sa mladim kajmakom
2 krompira
2 kafene kasike mladog kajmaka
2 g soli
kuvano zumance
Dobro oprati krompir, obrisati ga i poredjati u manju posudu. Peci u zagrejanoj rerni. Pecen krompir ispasirajte i posolite. Zacinite ga mladim kajmakom i viljuskom isitnjenim kuvanim zumancetom.


---------------Corba od kelerabe
100 g mlade kelerabe
1 mlada sargarepa
100 g belog pileceg mesa
1 ispasiran paradajz
1 kafena kasika sitno seckanog persunovog lista
1 kafena kasika maslaca
2 g soli
1/2 l vode
Svezu, mladu kelerabu oljustiti i iseckati na kockice. Preliti vodom, malo posoliti i kuvati. U upola skuvano, dodati piletinu, iseckanu sargarepu i paradajz. Kuvati dok povrce i meso ne omeksaju. Kuvano povrce i meso ispasirati, naliti tecnoscu u kojoj je kuvano. Zagustiti brasnom razmucenim u soljici vode. Vratiti na sporet dok ne prokljuca. Zaciniti maslacem i sitno isecenim persunovom listom.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

------------------Riblja corba


100 g ribe - smudj ili som
1 sargarepa
1 paprika
1 paradajz
1 koren persuna
1 kasika pirinca
1 kafena kasika persunovog lista
1 kafena kasika limunovog soka
2 g soli
1/2 l vode


Opranu i ociscenu sargarepu, papriku, paradajz i koren persuna kuvati u poklopljenoj posudi. U upola kuvano dodati ribu. Kuvati dok povrce i meso ne omekasaju. Procediti. U procedjenu vodu dodati 1 kasiku opranog pirinca i kuvati 20 minuta. Za to vreme propasirati sargarepu, papriku i persun i ocisceno isitnjeno meso ribe. Posoliti, dodati seckan persun i pomesati sa skuvanim pirincem.

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~





Datum registracije: 03 Avg 2004
Poruke: 14625
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 09, 2005 5:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

----------Punjene tikvice

2 mlade tikvice
100 g mlevenog mesa - junetina, teletina ili belo pilece meso
3 kafene kasike pirinca
1 paradajz
1 komadic mladog luka - belog dela
1 sargarepa
2 - 3 lista persuna
1-2 kasike kiselog mleka ili mladog neslanog kajmaka
1 kafena kasika ulja ili maslaca
2 g soli


Mlade tikvice preseci na pola (po sirini) i pazljivo kasicicom izdubiti.
Na malo ulja ili maslaca kratko prodinstati, uz povremeno dolivanje vode sitno seckan mlad luk, sitno seckanu sargarepu, opran i ociscen pirinac i mleveno meso.
Zaciniti sitno seckanim persunovim listom, vrlo malo posoliti i ovom masom puniti tikvice.
Tikvice zatvoriti kolutovima oljustenog paradajza.
Poredjajte ih u serpu, naliti vodom i kuvati ili peci u prethodno zagrejanoj pecnici sve dok pirinac i tikvice ne omeksaju, a meso ne bude skuvano.
Zaciniti kasikom kiselog mleka ili mladog kajmaka, usitinite viljuskom, ali ne previse jer dete vec pomalo ume da zvace i dajte detetu

_________________
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
 
Lane86
~The last lady~
<b>~The last lady~</b>





Datum registracije: 02 Okt 2006
Poruke: 24294
Mesto: Nedostižno...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 22, 2008 6:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JABUKE SA KEKSOM


Potrebno je:


*Jedna jabuka
*2-3 keksa (petit ber)
*3 kašičice šećera
*1 kašičica soka od limuna i pomorandže


Priprema:


*Jabuku oljuštiti, izrendati i dodati samleveni keks, šećer i sok od limuna i pomorandže. Sve dobro izmešati.

Ova poslastica se jede, čim se pripremi, da jabuka ne bi potamnela...

_________________
jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće:
ljubce jedno odeee za jedno divno malo stvorenje... sa velikim i cistim srcem...
koje zraci svojom toplinom i drugarstvom... po svim temama na koje upise neko slovce...
s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare... Razz
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... Wink

 
Lane86
~The last lady~
<b>~The last lady~</b>





Datum registracije: 02 Okt 2006
Poruke: 24294
Mesto: Nedostižno...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 22, 2008 6:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

KAŠA OD PIRINČA


Potrebno je:

*1 kašika pirinča
*150gr mleka,
*3 kocke šećera
*1 žumance


Priprema:

*Pirinač dobro oprati, skuvati u vodi, iscediti, ispasirati i dodati mleko i šećer. Kuvati još pet minuta, pa dodati žumance. Promešati i dati detetu dok je toplo...

_________________
jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće:
ljubce jedno odeee za jedno divno malo stvorenje... sa velikim i cistim srcem...
koje zraci svojom toplinom i drugarstvom... po svim temama na koje upise neko slovce...
s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare... Razz
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... Wink

 
Lane86
~The last lady~
<b>~The last lady~</b>





Datum registracije: 02 Okt 2006
Poruke: 24294
Mesto: Nedostižno...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 22, 2008 6:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MLEKO SA BANANAMA


Potrebno je:

*1 banana
*1 kašika šećera
*2dl mleka


Priprema:

*Oljuštiti bananu, izgnječiti, dodati šećer, a onda postepeno, stalno mešajući, doliti mlako mleko (prethodno kuvano)...

_________________
jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće:
ljubce jedno odeee za jedno divno malo stvorenje... sa velikim i cistim srcem...
koje zraci svojom toplinom i drugarstvom... po svim temama na koje upise neko slovce...
s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare... Razz
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... Wink

 
jasenka1
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 26 Apr 2009
Poruke: 24

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 14, 2009 3:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jedan krumpir mali,
jedna mala brokula,
pol mrkvice,
malo soli

pa to skuhas sve skupa,strpas u mikser,usitnis koliko ti treba,dodas malo maslinovog ulja cca kap-dve-tri...
i mali papaju kao veliki
a i mama..
Embarassed Embarassed
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Bebi kuvar Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon