:: |
| Autor |
Poruka |
EVIL ANGEL Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 12 Okt 2007 Poruke: 154

|
|
Kurir Na hinduističkoj ceremoniji venčanja majmuna i majmunice u indijskoj pokrajini Orisa okupilo se više od 3.000 meštana - svatova. Mlada po imenu Jumuri bila je svečano obučena u pet metara dugačak sari i u rukama je imala pravi bidermajer. Njenog dečka, majmuna Manua, njegovi svatovi doveli su do hrama, gde su se okupile stotine znatiželjnika. Svirala je svadbena muzika, pevalo se, a priređen je i veliki vatromet.
Gostima su posluženi pirinač, sočivo, povrće, voće i slatkiši. - To je za mene bilo jedinstveno iskustvo. Prvi put u karijeri venčao sam dve životinje. Iako sam bio zbunjen, držao sam se rituala kao pri sklapanju braka između ljudi - rekao je sveštenik Daitari Daš. Žene su pripremile i ulepšale majmunicu Jumuri kao što bi to učinile s pravom mladom i poklonile joj skupocene poklone. Među njima se našla i biserna ogrlica, donacija jednog lokalnog poslovnog čoveka, koju su joj odmah stavili oko vrata.
Za dvoje majmuna do dana venčanja brinula su se dva para, koji su izjavili da su veoma tužni zato što ih njihovi kućni ljubimci napuštaju. Dotad su ih ipak držali u lancima bez previše griže savesti. - Osećam se kao da mi se udaje rođena ćerka. Ne mogu da zamislim da više nikada neće biti s nama - rekla je oblivena suzama radosnicama Mamina, žena koja se brinula za Jumuri. Ženka je pronađena u lokalnom hramu, a njen suprug - majmun Manu pronađen je među sadnicama manga u susednom selu.
Iako nisu bili svesni oko čega sva ta gungula, majmuni su venčanjem dobili ono što je za njih najbitnije - slobodu.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|