:: |
| Autor |
Poruka |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Kanadski pevač Pol Enka, poznat po svetskim klasicima "Diana" i "My way", u svojoj 50-togodišnjoj karijeri održaće prvi put koncert u Srbiji 18. aprila u beogradskoj Hali sportova.
"Nikad ranije nisam bio pozvan da pevam ovde, tako da sam bio vrlo radoznao kad sam dobio ponudu od agencije ("Long plej"). Biće to zanimljiva poseta kojoj se radujem", rekao je juče Enka (67) agenciji Beta u telefonskom intervjuu iz Los Anđelesa.
Pred beogradski koncert, Enka priznaje da zna ponešto o Balkanu, ali malo o Srbiji, srpskoj kulturi i muzici, uz konstataciju: "Verovatno nisam sreo dovoljno Srba u životu. Geografski znam položaj i istoriju vašeg dela sveta, ali o Srbiji ću uraditi domaći zadatak verovatno sledeće nedelje. Razgovarao sam sa nekim ljudima iz Srbije da naučim neke reči srpskog, kako bi koncert dobio malo lokalnog kolorita. I to mi je domaći zadatak", najavljuje pevač.
Posle višedecenijske pevačke i kompozitorske karijere sa preko 120 snimljenih albuma prodatih u preko 15 miliona primeraka širom sveta. Enka se neočekivano odlučio za još jednu promenu u karijeri 2005. godina snimajući album "Rock swings", Enka je na tom albumu u džez sving maniru obradio alternativne rok hitove poput "Smells like teen spirit", grandž grupe "Nirvana" ili "Black hole Sun" njihovih kolega iz "Soundgarden". Povodom pet decenija karijere usledilo je prošle godine slično izdanje "Classic songs, my way" na kome je Enka obradio pesme "Duran duran", Džonija Mičela ili "Kilersa", i otpevao "My way" u duetu sa Džon Bon Džovijem.
Iako duboko u sedmoj deceniji života, Enka svake godine sa svojim 20-članim "rokenrol i sving" orkestrom iz Los Anđelesa ide na turneje po svetu. Trenutno radi na autobiografiji koja treba da se pojavi do kraja godine, i kako kaže, zabavno mu je da poše o svojim počecima, druženju sa Sinatrom i njegovom "Ret pek" ekipom i mnogim stvarima za koje javnost nije ni svesna da je učestvovao.
"Treba da uradim i novi CD što ću početi u sledećih nekoliko meseci. Ne znam da li sâm koncept 'Rock swings' iscrpio, ali mislim da će moj sledeći album biti autorski. Ponovo sam spreman za to", najavljuje Enka. (Beta)
Izvor: Dnevnik
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|