:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Osnivač benda Kraftwerk i Neu! Klaus Dinger preminuo je u 62. godini, saopštila je njegova izdavačka kuća "Gronland".
Dinger je važio za jedno od kultnih imena krautroka, eksperimentalnog muzičkog pravca u Nemačkoj šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Čuveni britanski DJ Džon Pil zaslužan je za svetsku promociju ovog pravca.
Uticajni multiinstrumentalista preminuo je 20. marta od srčanog udara, samo nekoliko dana pre svog 62. rođendana.
Dinger je izumeo čuveni "motorik" ritam, koji je sam nazivao "apače". Zajedno sa Ralfom Haterom i Florijanom Šnajderom osnovao je Kraftwerk, i sa bendom izdao istoimeni album 1970. godine.
Zatim je sa Mihaelom Roterom oformio sastav Neu!, i izdao tri albuma. Njegove najpoznatije pesme su "Super", "After eight" i "Hero".
Dingerov sledeći projekat bio je bend La Dusseldorf, koji je prodao više od milion albuma širom sveta. Tu je slavni bubnjar imao šansu da, pored motorika, prikaže i svoju "divlju" stranu, snimajući vokale.
"Prijatelji njegove muzike sećaće se Klausa kao divne, kreativne osobe. Misliću na njega uvek sa zahvalnošću, zbog divnog doprinosa projektu Neu" naveo je Roter na svom sajtu.
(MONDO)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
kire_dr Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 62
Datum registracije: 24 Okt 2006 Poruke: 68 Mesto: Skopje

|
|
|
laka mu zemlja. voleo sam muziku Kraftwerka.
|
_________________ Zivite brzo... Vreme leti |
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
Covek je legenda, inspiracija za mnoge kasnije elektro pravce. Da nije bilo njega ne znam kako bi se razvijao "novi zvuk" (i da li bi se razvijao)
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|