:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Devetnaestoro dece je umrlo, a 789 se razbolelo od teške virusne infekcije HFM (Hand, Foot and Mouth) koju izazivaju koksaki i entero virus 71 u gradu Fujang u provinciji Anhui na istoku Kine, javila je u ponedeljak kineska novinska agencija Sinhua.
Bolest se pojavila u martu, saopštila je zdravstvena služba u gradu Fujang, a prenela agencija DPA.
U bolnicu je smešteno 204 dece od kojih je četvoro u kritičnom stanju. Svi pacijenti su u starosnoj dobi ispod šest godina a najveći broj je mladje od dve godine.
Lokalni mediji su javili da je pojava bolesti izazvala zabrinutost i paniku roditelja i celokupne populacije.
Simptomi bolesti su pojava čireva i plikova na ustima, osipa na rukama i nogama i groznica, ali u malom broju slučajeva bolest postaje opasna po život, uglavnom zbog neuroloških komplikacija, kao što su encefalitis i meningitis i plućna hemoralgija.
Bolest se pojavljuje kod beba i dece, ali je retka medju odraslima koji imaju imunološki sistem koji je dovoljno snažan da se izbori sa virusom.
U Singapuru je ove godine registrovano 8.400 slučajeva ove bolesti. Najmanje 16 škola je zatvoreno zbog bolesti.
(Tanjug)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
urosevicm Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 52
Datum registracije: 28 Apr 2008 Poruke: 2 Mesto: Kragujevac

|
|
|
ono što nikog ne može da ostavi ravnodušnim čoveka, to je kad čuje vest o nekoj teškoj bolesti koja kosi najmladje. nadam se da će ubrzo naći lek-vaksinu, jer u zadnjih deset godina sve teške bolesti potiču iz kine (nhp1) itd. kao i večeras na vestima o sudaru vozova.... e potpuno ste me zarazili (šala) već 2 sata sedim za komp. i prelistavam sve živo sa ovgo sajta. pozdrav.
|
|
|
| |
|
 |
~SonicLady~ ~Smiley~

|
Godine: 40
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde

|
|
|
Jako mi je teško kad čujem kakve se sve nesreće događaju deci koja to nisu zaslužila... Nadam se da će im pomoći oni koji su u mogućnosti...
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
|
pored tolikog broja ljudi u drzavi ne bi trebalo da bude problema sto se tice tog virusa
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|