:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Kao dečak, Majkl Koner Hemfris proslavio se na velikom platnu ulogom "mlađeg Foresta Gampa" uz nezaboravnu glumačku ulogu "starijeg" Toma Henksa.
Kada je odrastao, on je na izvestan način i oživeo svoju ulogu iz detinjstva: priključio se američkoj vojsci i učestvovao u ratu u Iraku.
Hemfrisov vojni ugovor ističe 4. juna i Holivud već čeka na njega.
Kako prenosi AP, on je dobio ulogu u nezavisnoj filmskoj produkciji i igraće, naravno, vojnika. U pitanju je uloga slična Henksovoj u filmu"Forest Gamp" za koju je ovaj holivudski glumac nagrađen Oskarom.
Henks je nakon ove briljantne uloge ponovio svoj holivudski uspeh, ulogom u filmu "Spasavanje redova Rajana" (Saving Private Ryan) i produkcijom filma "Bratsko udruženje" (The Band of Brothers), ekranizacijama o članovima 506. američke padobranske brigade tokom Drugog svetskog rata.
"Izgleda da idem Henksovim koracima", kaže Hemfris.
Film se zove "Tragači" i govori o članovima Padobranske brigade koji su iskočili na obalama Normandije uoči invazije (Dana D) na nemačke snage i ispitali teren za planirani napad.
Hemfris će krajem godine početi snimanje u Oregon i u filmu će tumačiti ulogu Edija, jednog od prvih padobranaca koji su se iskrcali
"Ovo je mali početak (uloga) u nastavku moje filmske karijere. Još uvek želim da studiram na Univerzitetu Alabama, ali ako mi krene karijera i budem morao da se preselim, neću imati ništa protiv", kaže on.
Hemfris je rekao da je snimanje "Forest Gampa" bilo sjajno iskustvo za njega i rado se seća Henksa i Seli Fild koja je igrala njegovu majku: "Oboje su sjajni ljudi, baš onako kako ih zamišljate."
On dodaje da je naročito bio uzbuđen zbog rada sa rediteljem Robertom Zemekisom sa čijim je filmovima već bio upoznat, pre svega kroz filmsku trilogiju "Povratak u budućnost".
"Pokušao sam da ga ubedim da snimi i četvrti nastavak", kaže uzbuđeno.
Hemfris se priseća kako je za vreme snimanja sa Henksom vrlo blisko sarađivao sa ovim holivudskim glumcem, radeći na pokretu i čuvenom "gampovskom" izgovoru.
Od tada je prošlo dosta vremena i on više ne liči na čuvenog "usporenog" malog južnjaka. Ipak, kao uredno potšišani marinac i zategnutog tela, Hemfris je zadržao dečački izgled, iako u licu izgleda malo starije.
On priznaje da je sam izabrao da još kao klinac ne "juri" glumačku karijeru, jer voli školu i zadovoljan je odrastanjem na jugu na takav način, iako je imao podršku roditelja. Seća se da je bilo filmskih ponuda, ali da se do sada bavio samo amaterski i u školskim produkcijama.
"Nije mi padalo na pamet da se preselim u Los Anđeles", jasan je Hemfris.
Američkoj vojsci se pridružio 2005, jer je imao veliku želju da služi svojoj zemlji. On je bio brigadir u tenkovskoj jedinici i jedno vreme je čak bio stacioniran u Nemačkoj na istom mestu gde je i Elvis Prisli služio.
U filmu "Forest Gamp", priseća se Hemfris nalazeći podudarnost, dešava se trenutak kada mali Gamp upoznaje Prislija koji ga uči kako da igra.
Nakon godine provedene u Iraku, u ozloglašenoj provinciiji Anbar, prekomandovan je u Fort Rajli, gde obučava jedinice koje bi tek trebalo da idu u Irak.
"Tamo ima mnogo nasilja. Iskreno se nadam da smo tamo uradili nešto dobro, na kraju, naučio sam puno i nadam se da će me to učibti boljim čovekom", zaključuje on.
On kaže ds je gluma od početka bila sastavni deo njega, ali da nikad ato nije isticao sam ako neko ne bi sa njim započeo razgovor na tu temu.
U bazi Fort Rajli ga, naravno, zovu "Gamp".
(MONDO)
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Ko zna možda mu se i posreći
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|