www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Idependent: Ukleti suveniri sa Ulurua
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 13, 2008 12:13 pm    Naslov poruke: Idependent: Ukleti suveniri sa Ulurua Na vrh strane Na dno strane

Stotine turista koji su, iako je to zabranjeno, iz Australije svojim kućama poneli grumenje sa crvenog brda Uluru, vratili su svoje suvenire tvrdeći da je zbog toga počeo da ih tera baksuz, piče Idependent.

U Nacionalni park u kome se nalazi brdo Uluru dnevno stigne, uz izvinjenje, bar jedan paket iz sveta u kome se nalazi pokradeno kamenje.

Jasmin Foksli, koja proučava ovaj fenomen, izjavila je za australijske dnevne novine da otprilike četvrtina turista koji su posetili ovaj deo Australije veruje da je na njih bačena kletva otkako su kući krišom doneli deo čuvenog monolita.

Navode da su ih snašle razne nezgode, počev od razvoda, bolesti, pa čak i smrt u porodici, što pripisuju mračnoj moći grumenja crvene zemlje.

Mnogi od posetilaca kasnije su shvatili kakav kulturni i spiritualni značaj Uluru ima za urođenike Australije, u čijem se posedu tradicionalno nalazi ovo mesto. Stoga su odlučili da vrate kamenje tamo gde ono pripada.

Uluru godišnje poseti oko pola miliona turista, od kojih mnogi pokušavaju da se popnu na njegov vrh, uprkos istaknutim upozorenjima da gaze po "snenim" tragovima starih Aboridžina. Neki, čak, idu i korak dalje i kući odnose delove ovog svetog tla.

Najveći grumen zemlje koji je do sada vraćen težio je 32 kilograma, koliko iznosi dozvoljena težina prtljaga na većini domaćih aerodroma. Vratio ga je pokajnički par iz Južne Australije.

U drugom paketu, poslatom iz Nemačke, nalazio se kamen težak devet kilograma. Ipak se najčešće kradu manji komadi koji mogu stati u džep.

Jedan britanski turista je priznao: "U životu mi je dobro išlo sve dok nisam deo Ulurua doneo kući. Posle toga, žena mi je doživela moždani udar i sve se to loše odrazilo i na našu decu. Jednostavno, počela je da nas prati nesreća."

(MONDO)

Ginobili93
...3,2,1...
<b>...3,2,1...</b>

Godine: 33

Datum registracije: 05 Jan 2008
Mesto: Kaluđerica

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 13, 2008 1:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Wauuuuuuuu Shocked
Neka,i treba da ih tera baksuz...ko im je dao pravo da kradu odatle...JOS 32 KILOGRAMA Shocked !!! C,c,c

h17m4n
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 34

Datum registracije: 20 Feb 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 13, 2008 1:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

kako su drpili grumen od 32 Kg......a da ih niko ne vidi..................

nemanja1988
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 21 Feb 2007
Mesto: Grocka

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 13, 2008 4:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

taj sto je ukrao 32 kg to mora da je neki nas srbin

slatkica-be
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 31 Jan 2008
Mesto: belgijaaa

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 13, 2008 4:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

100 % Very Happy

tu gde ljubis, koza puca

Znala sve i na sve pristala
samo jednom sam zablistala
nije ljubav sve sto vidis
zato pazi kome zavidis

Jejaorka
~Angel azul~
<b>~Angel azul~</b>

Datum registracije: 03 Apr 2008

greece.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 13, 2008 5:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ima nas raznih... Rolling Eyes

I ne znam kad i ne znam gdje
Ici cemo istom stranom ulice...
Vjeruj mi duso srest cemo se
U svijetu tajni mi nismo sami...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Idependent: Ukleti suveniri sa Ulurua Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon