:: |
| Autor |
Poruka |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Profesor u Elektrotehničkoj školi "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu Vlasta Veselinović, okrivljen je za primanje mita, juče je pre krivičnim Većem Okružnog suda u Novom Sadu kojim predsedava sudija Slavko Berćan negirao navode optužnice. On je istakao da nije tražio mito od Suzane Vrsanović, majke njegovog učenika Kristijana Vrsanovića, kako bi mu pomogao da položi popravni ispit iz predmeta "Osnovi elektrotehnike" koji je on predavao. Po optužnici, Veselinović je od Suzane Vrsanović tražio i uzeo mito kako bi omogućio njenom sinu da prođe na popravnom ispitu. Ona mu je za to 22. VIII prošle godine na autobuskoj stanici kod megamarketa "Rodić" dala 400€.
Veselinović je ispričao da je istina da je Kristijan Vrsanović pao na popravni iz njegovog predmeta i da ga je njegova majka kasnije pozvala telefonom kako bi se dogovorili oko pripremnih časova za ispit. Rekao je da joj je, kako bi se njen sin pripremio za ispit, dao zadatke sa rešenjima, ali ne one koji je trebalo da budu na popravnom.
- Nakon pismenog ispita ona me je pozvala i našli smo se. Insistirala je da me časti, ali nisam hteo ništa da uzmem. Navaljivala je i tada sam joj rekao da, ako baš hoće, donese u školu jednu sliku koju bismo okačili u kabinet. Onda je ona izvadila koverat i iz njega 100€. Pružila mi ih je, nisam hteo da uzmem, ali, znate kako narod kaže, baksuz je odbiti trudnicu, pa sam na kraju uzeo novac - ispričao je Veselinović, koga je nekoliko minuta nakon ovog susreta uhapsila policija.
Suzana Vrsanović je ispričala da joj je sin na kraju školske godine rekao da je pao iz osnova elektrotehnike i matematike, te da joj je prof. Veselinović rekao da mu se javi i dao joj njegov broj telefona koji je prethodno dobio od nastavnika. Ona je ispričala da se čula sa Veselinovićem i dogovorila se da se nađu kako bi joj on predložio nastavnika koji bi trebalo da Kristijana sprema za popravni.
- Našli smo se i on je rekao da će mi doneti zadatke kako bi moj sin radio vežbe. Početkom avgusta smo se opet našli i dao mi je te zadatke, usput je napomenuo kako su pripremni časovi skupi i da za deset termina treba oko 100€. Dodao je i da su četiri člana u ispitnoj komisiji, pa sam izračunala da treba da dam 400€. Nijednom nije direktno tražio novac, ali je bilo očigledno da to hoće. Znam da Kristijan nije ništa učio, te da nije nikako uradio ono što treba za ispit. Rekao mi je da mu je profesor Veselinović uradio zadatke. Kasnije tog dana sam se čula sa njim i dogovorili smo se da se nađemo opet kod "Rodića", ali prethodno sam o svemu obavestila policiju. Kad smo se našli dala sam mu novac i on ga je uzeo - rekla je Suzana Vrsanović.
Ona je ispričala da je komšinica, koja je nastavnica u ovoj školi, posavetovala da se obrati policiji kad je čula šta se desilo. U policiji su je saslušali i pripremili akciju. Dodala je da je novac koji je dala Veselinoviću njen muž pozajmio. Suđenje se nastavlja u septembru.
Izvor: Dnevnik
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
Jaaao, cuo sam za ovo. Brat od drugarice je isto hteo da keshira za prolaz no (sva sreca) nije
A ono, ko da se ne znam, tkao je svugde, u svim institucijama, ne samo shkolama.
|
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
| |
|
 |
zasto banovan? Upozorenja: 2 od 3 U INAT BAGRI

|
Godine: 115
Datum registracije: 28 Apr 2008 Poruke: 1523 Mesto: za sankom

|
|
|
trazim poentu ove price,likewise.
|
_________________ Jedan i jedini duplirani član, HELLBRINGER.
U inat svima,bez mane i straha.
Hajdemo dalje,moja tugo,
tamo gdje nas ne zna niko,
pričo moja iz djetinjstva,
na tebe sam navik'o...
Mijenjam ženu za dvije krave,šifra PROŠIRUJEM KAPACITET!
Sva vlast rakiji !!! |
|
| |
|
 |
bokiskroz Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Dec 2007 Poruke: 296 Mesto: Beograd

|
|
Momci, ako ne znate poentu price, onda ne ostavljajte komentare.
Poptuno se slazem sa akcijom koju je sprovela policija, dosta je vise korupcije u skolama i na fakultetima. Zena je lepo pocela racunicu: ako hocu da mi sin prodje ispit, treba da izdvojim 400e za komisiju. Alo, sta je sa mozgom, ljudi? Valjda bi ispiti trebali da se prolaze na znanje, a ne na kintu. Najgore od svega je ovo sto i pise u naslovu: "Pružila mi ih je, nisam hteo da uzmem, ali, znate kako narod kaže, baksuz je odbiti trudnicu, pa sam na kraju uzeo novac". Baksuz? Do sada ovo nisam cuo. Hajde ti profesore malo u cuzu, da proveris to tvoje sujeverje. Katastrofa.
|
|
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
|
svaka cast policiji na ovome .. jednostavno treba takve budale da se ostrane ..
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
@ Bokyskroz:
Izgleda da je njega poterao baksuz što je nije odbio.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|