www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Dejli mejl: Obdanište razdvojilo blizance
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 01, 2008 11:58 am    Naslov poruke: Dejli mejl: Obdanište razdvojilo blizance Na vrh strane Na dno strane

Trogodišnji blizanci iz Velike Britanije krenuće u različita obdaništa zbog odluke vlasti, piše list "Dejli mejl ".

Konor i Bred Teri, trogodišnji blizanci iz Kenta, iako su u svemu bili nerazdvojni od rođenja, u septembru kreću u različite predškolske ustanove, jer su vlasti tako naredile.

Konor je dobio poslednje mesto u školi koju je izabrala njihova majka Samanta, ali njegov brat Bred će morati u drugu školu, koja je udaljena oko kilometar i po.

Samanta Teri (40) bori se za promenu ove odluke koja će, kako kaže, "razoriti" dečake. Rođeni u razmaku od 24 minuta, Konor i Bred su nerazdvojni.

"Ne bi mi smetalo da ne idu u školu koju sam izabrala, ali kad sam čula da će ići u različite škole, mislila sam da je u pitanju neka greška. Prvu školu sam odabrala zato što obojica idu u jaslice u istoj zgradi! Bila sam sigurna da školske vlasti znaju da je reč o blizancima", kaže njihova majka.

"Neshvatljivo mi je da sistem obrazovanja nije primetio da je reč o dečacima sa istim prezimenom, adresom i datumom rođenja. Ne mislim da tražim mnogo".

"Konor je veoma zavisan od ljudi i rutine, a Bred je nezavisaniji. Ne znam kako će se razdvajanje odraziti na njihov emocionalni razvoj", kaže Samanta.

S druge strane, portparol lokalnih vlasti pravda se da je prva škola popunjena po uputstvima po kojima prednost imaju deca čiji stariji brat ili sestra već pohađaju školu i ona deca koja žive bliže školi.

Samohrana majka Samanta, koja ima i sina od 20 godina, razočarano je konstatovala da ne može biti na dva mesta u isto vreme.

(MONDO)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Dejli mejl: Obdanište razdvojilo blizance Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon