:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Trogodišnji blizanci iz Velike Britanije krenuće u različita obdaništa zbog odluke vlasti, piše list "Dejli mejl ".
Konor i Bred Teri, trogodišnji blizanci iz Kenta, iako su u svemu bili nerazdvojni od rođenja, u septembru kreću u različite predškolske ustanove, jer su vlasti tako naredile.
Konor je dobio poslednje mesto u školi koju je izabrala njihova majka Samanta, ali njegov brat Bred će morati u drugu školu, koja je udaljena oko kilometar i po.
Samanta Teri (40) bori se za promenu ove odluke koja će, kako kaže, "razoriti" dečake. Rođeni u razmaku od 24 minuta, Konor i Bred su nerazdvojni.
"Ne bi mi smetalo da ne idu u školu koju sam izabrala, ali kad sam čula da će ići u različite škole, mislila sam da je u pitanju neka greška. Prvu školu sam odabrala zato što obojica idu u jaslice u istoj zgradi! Bila sam sigurna da školske vlasti znaju da je reč o blizancima", kaže njihova majka.
"Neshvatljivo mi je da sistem obrazovanja nije primetio da je reč o dečacima sa istim prezimenom, adresom i datumom rođenja. Ne mislim da tražim mnogo".
"Konor je veoma zavisan od ljudi i rutine, a Bred je nezavisaniji. Ne znam kako će se razdvajanje odraziti na njihov emocionalni razvoj", kaže Samanta.
S druge strane, portparol lokalnih vlasti pravda se da je prva škola popunjena po uputstvima po kojima prednost imaju deca čiji stariji brat ili sestra već pohađaju školu i ona deca koja žive bliže školi.
Samohrana majka Samanta, koja ima i sina od 20 godina, razočarano je konstatovala da ne može biti na dva mesta u isto vreme.
(MONDO)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|