www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kreme... Karamel...Glazure...Ukrasi za torte...
Strana 1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:16 pm    Naslov poruke: Kreme... Karamel...Glazure...Ukrasi za torte... Na vrh strane Na dno strane

Svi sastojci za kremu moraju biti sasvim svježi. Posudu u kojoj je krema nikad ne stavljajte izravno na plamenik već iznad druge posude u kojoj je voda tako da se krema kuha u pari. Ako se stvore grudice, kremu malo izmješajte mikserom. Zgušnjavanje kreme se postiže dodavanjem škrobnog brašna.



Krema s rumom


40 dag svježeg sira mascarponea
2 žumanjka
2 žlice šećera
1 žlicu jake kave
1 žlica ruma
1 žlicu šećera u prahu
Mikserom dobro izmješajte sve sastojke osim šećera u prahu.
Gustu kremu stavite u hladnjak na sat vremena.
Špricom je rasporedite u četiri čaše koje ostavite u hladnjaku do posluživanja.
Posipajte šećerom u prahu.



_________________


Poslednja prepravka: Yasmin on Uto Okt 12, 2004 1:41 pm; ukupno izmenjena 2 puta
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krema od žumanjaka


4 žumanjka
10 dag šećera
2 vanilin šećera
5 dl mlijeka
Žumanjke mješajte sa šećerom da dobijete gustu smjesu. Ukuhajte je u vrućem mlijeku uz dodatak vanilin šećera.
Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje da se ne stvore grudice. Kad se zgusne ulijte u čaše i ukrasite šlagom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čokoladna pjena


25 dag čokolade u prahu
4 jaja
5 dag maslaca
2 žlice šećera u prahu
Čokoladu kuhajte u vodenoj kupelji da se otopi i pretvori u gustu glatku kremu.
Dodajte maslac.
Posebno izradite žumanjke sa šećerom i u tu smjesu lagano dodajte mlaku čokoladu i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Dok se pjena stvrdnjava povremeno je promiješajte.
Ulijte u čaše i ostavite u hladnjaku 12 sati.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krema s narančama


25 dag čokolade
2 naranče
6 jaja
10 dag maslaca
15 dag šećera
Naribajte čokoladu i sa šećerom i 1,5 dl vode miješajte na pari da dobijete glatku kremu. Aknite s vatre i dodajte maslac narezan na listiće, jedan po jedan žumanjak i naribanu koru naranče.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano dodajte čokoladnoj smjesi.
Rasporedite u čaše i ostavite u hladnjaku 4-5 sati.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krema od trešanja


30 dag trešanja
15 dag šećera
8 listića želatine
5 dl slatkog vrhnja
Trešnje očistite od koštica i pirjajte sa šećerom da omekšaju. Usitnite ih mikserom.
Želatinu namočite u hladnu vodu, ocijedite i otopite u toploj smjesi trešanja i šećera.
Kad se ohladi lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Karamel



Karamel je zapravo pažljivo zagrijavan i ispržen šećer koji pri tome promjeni boju i dobije svojstvenu aromu. Kuha se uzneprekidno miješanje s malo tekućine. Zbog svojstvene arome i boje upotrebljava se u slastičarstvu i industriji slastica, piva i bezalkoholnih pića.


Karamele


1 dl masnijeg slatkog vrhnja
10 dag šećera u prahu
5 dag meda
10 dag čokolade u prahu
3 dag maslaca
ulje
Vrhnje stavite na štednjak i zagrijavajte dok ne provri. Dodajte šećer i miješajte da se otopi. Ulijte med i kuhajte 10 minuta da dobijete svjetli karamel. Primješajte čokoladu i maslac i miješajte da se otopi. Ulijte u nauljeni lim i oštrim nožem narežite na komadiće.
Premazujte stalno kistom namočenim u ulje dok se ne ohlade.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Karamele


1 dl masnijeg slatkog vrhnja
10 dag šećera u prahu
5 dag meda
10 dag čokolade u prahu
3 dag maslaca
ulje
Vrhnje stavite na štednjak i zagrijavajte dok ne provri. Dodajte šećer i miješajte da se otopi. Ulijte med i kuhajte 10 minuta da dobijete svjetli karamel. Primješajte čokoladu i maslac i miješajte da se otopi. Ulijte u nauljeni lim i oštrim nožem narežite na komadiće.
Premazujte stalno kistom namočenim u ulje dok se ne ohlade.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rožata


20 dag šećera
0,5 l mlijeka
2 žumanjka
4 jaja
esencija vanilije
Šećer lagano zagrijavajte dok ne postane nalik na med. Karamel ulijte u duboki lim.
Mlijeko i par kapi esencije vanilije lagano zagrijavajte. Žumanjke, jaja i šećer izmješajte i pomalo dolijevajte vmlijeko uz neprekidno miješanje da se ne stvore grudice. Smjesu kroz cjedilo ulijte u posudu u kojoj je karamel. Stavite u pećnicu i kuhajte u vodenoj kupelji oko sat i pol. Ohlađenu kremu stavite na sat vremena u hladnjak, izvrnite i poslužite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Glazure



Glazure služe za ukrašavanje gotovih kolača i torti ili za ukrasno pisanje. Kolači i torte se prelijevaju glazurom dok je još topla i tekuća. Glazure od bjelanjaka moraju biti čvrste i odmah nakon izrade ukrašavajte kolače. Ukrašavati možete pomoću šprice za ukrasno pisanje ili vrećice kojoj odrežete vrh.

Čokoladna glazura I


3 žlice vode
3 žlice šećera
10 dag čokolade
5 dag maslaca
Vodu, šećer i čokoladu otopite na niskoj temperaturi da postane glatka i u vruće dodajte maslac narezan na listiće. Toplo prelijte preko kolač

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čokoladna glazura II


10 dag čokolade
2 žlice kiselog vrhnja
U otopljenu čokoladu pažljivo umiješajte vrhnje i prelijte kola

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čokoladna glazura II


10 dag čokolade
2 žlice kiselog vrhnja
U otopljenu čokoladu pažljivo umiješajte vrhnje i prelijte kola

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 12:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čokoladna glazura III


15 dag šećera
10 dag čokolade
1 dl vode
2 žlice ruma
Šećer, čokoladu i vodu kuhajte na laganoj vatri da postane glatka. Maknite s vatre i dodajte rum. Odmah prelijte preko kolača

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Kreme... Karamel...Glazure...Ukrasi za torte... Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Strana 1 od 5

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon