:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Prvu radnju je obio kada je imao deset godina, sa 12 je bio najbrži obijač automobila... Milan S. priča za "Blic" kako se izvukao iz doma i kandži kriminala.
Odrastao u razorenoj porodici, odmalena je išao sa lošim društvom, i sa 11 godina odveden je u beogradski Zavod za prevaspitavanje "Vasa Stajić".
"Nadao sam se da će me usvojiti dobra porodica, u kojoj nema batina, već nežnosti. Zavod mi je postao škola za ulični život. Svakodnevno smo išli u akcije krađe i obijanja, najpre smo uzimali slatkiše, ali smo zatim išli sve dalje", kaže Milan (19), koji je ubrzo prešao na automobile.
"Specijalnost mi je bio 'reno', zatim 'jugo', 'golf'... Za jedno veče, obio bih po pet-šest automobila. Bio sam toliko mali, da sam morao da stavljam jastuk na sedište, da bih video put iznad volana".
Uskoro je došla i droga, od koje se Milan jedva izvukao.
"Probao sam lepak i tablete. Imao sam oko 12 godina kada sam uzeo pet kutija lepka i četiri-pet tableta 'bensedina'. Nekoliko dana sam bio u komi, jedva sam se oporavio. Zatim sam, nesrećnim slučajem, 2002. godine izgubio jedno oko".
Kada je napunio 14 godina, više nije mogao da izbegne udar krivičnih sankcija. Iz pritvora je odveden pred sudiju za maloletnike koji ga je uputio u kruševački Vaspitno-popravni dom.
"Svađao sam se, pokušavao da pobegnem, pravio probleme. Onda sam shvatio da moram da usmerim život u novom pravcu. Krenuo sam u školu, završio tri zanata, i došao u Beograd prošle godine. Shvatio sam da više nema stražara oko mene, i to me je toliko ispunilo, da sam odlučio da vazduh slobode nikada više ne zamenim zatvorskim. Našao sam posao", završava svoju priču srećnim krajem Milan S, koji je ponosan što se izvukao iz kriminala i krenuo svetlijim putem.
(MONDO, foto "Blic")
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
retka ali zanimljiva prica nekog ko je to prosao,jer samo 1%vaspitanika popravnih domova krene pravim putem
|
|
|
| |
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
|
boravila sam neko vreme u 'vasi' na praksi...ono je tuga bozija...drago mi je da se bar neko uspeo izvuci
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|