:: |
| Autor |
Poruka |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 45
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
Oskar, najprestižnije priznanje koje dodeljuje Američka akademija za film, ove godine u kategoriji tehničkih dostignuća u oblasti svetlosti, pripala je kompaniji „Arri” za rad na poslednjem filmu o Džejmsu Bondu, i 22. februara biće uručen Srbinu Dejanu Iliću (51), glavnom direktoru ove kompanije iz Bavarske, vodećem proizvođaču opreme za filmsku industriju.
Prestižno priznanje kompaniji „Arri” dodeljeno je za projekat Arrimax, koji je u stanju da zrači svetlost koja može da se poredi s dnevnom, a uz to ima ogromnu jačinu od više kilovata po radnom satu - kaže za „24 sata” profesor Ilić.
Kamerama ove kompanije snimljeni su mnogi holivudski filmovi, a Ilić za naš list ističe da je posebno ponosan na „Zrno utehe”, film o Džejmsu Bondu.
- Napravili smo snažan zaokret u filmskoj priči o Džejmsu Bondu. Prvi put posle 50 godina, koliko dugo se već rade priče o agentu 007, ceo film je snimljen i obrađivan tehnikom iz kompanije „Arri”. Korišćeni su kamera, skener i laser u snimanju i obradi spektakularnih scena koje izvodi Bond. Uspeli smo da se kvalitetom izborimo za posao - kaže Ilić.
Opremom ove kompanije snimljen je najnoviji film Toma Kruza „Operacija Valkira”, kao i „Spajdermen 2”, „Da Vinčijev kod”.
Profesor Ilić ističe da želi da podrži mlade srpske talente i da je sarađivao s producentima filma „Čarlston za Ognjenku”.
- Postprodukcija tog ostvarenja urađena je kod nas. Mnogo je ljudi iz Srbije koji mi se obraćaju za pomoć i ja hoću da podržim mlade talente iz Srbije. Imam želju da u Beogradu napravim veliki studio. Već duže vremena pokušavam to da ostvarim, ali ništa nije realizovano zbog poteškoća oko lokacije - kaže Ilić.
Srpski naučnik nije zaboravio domovinu.
- Varta, kompanija u kojoj sam radio, i dalje pomaže izradu doktorskih disertacija na Fakultetu za fizičku hemiju, a budući naučnici dobijaju mogućnost da svoje eksperimente odrade na najmodernijoj opremi i uređajima. Veliki potencijal Srbije je pamet ljudi, kao i njihovo obrazovanje - zaključuje Ilić.
Kompanija „Arri” je do sada dobila 13 Oskara.
24sata.rs
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|