Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~
Iznenađujući rezultat glasanja na festivalu Beovozija! Srbiju će na Eurosongu u Moskvi predstavljati kompozitor i producent Marko Kon i harmonikaš Milan Nikolić sa pesmom "Cipela".
"Cipelu" ćemo slušati na drugoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije 14. maja u moskovskoj Olimpijskoj areni.
Ishod glasanja u najmanju ruku je iznenađenje, jer su uoči festivala za glavne favorite proglašavani OT Bend i pesma "Superstar" Ognjena Amidžića alijas Oskara i Beauty Queens.
Poslušajte srpskog predstavnika na Eurosongu
"Cipela" je od stručnog žirija, koji su činili Željko Joksimović, Kornelije Kovač i Biljana Krstić, dobila maksimalnih 12 poena, a od publike samo sedam (3.955 glasova). Ipak, u ukupnom zboru "Cipela" je odnela pobedu i predstavljaće Srbiju u maju na Pesmi Evrovizije!
Interesantno je da od žirija OT Bend dobio samo pet poena, dok je publika masovno glasala za pesmu studenata Akademije Operacije trijumf "Blagoslov za kraj" - čak 28.521 glas ili 25.000 glasova više od numere koju će Srbiju predstavljati u Moskvi.
"Nismo očekivali pobedu, mislili smo da je sve iznad šestog mesta odličan plasman", rekao je ozareni Marko Kon novinarima.
Pitali smo ga kako će, u pratnji svojih "kloniranih" plesača sa belim "rej-bankama", proslaviti neočekivanu pobedu?
"Pustite nas da popijemo nešto, malo se saberemo, pa ćemo kasnije proslaviti kako treba", rekli su pobednici za MONDO.
Glasovi žirija:
12 poena - "Cipela" (Marko Kon i Milan Nikolić)
10 poena - "Sanjaj me" (Etar)
8 poena - "Tvoje drugo ime je greh" (Dušan Zrnić)
7 poena - "Moje odbrane" (Ivana Selakov)
6 poena - "Nemam te" (Andrej Ilić)
5 poena - "Blagoslov za kraj (OT Bend)
4 poena - "Glorija" (Pozitivan haos)
3 poena - "Nauči me" (Saška Janković)
2 poena - "Superstar" (Oskar, Beaty Queens i Đorđe Marjanović)
1 poen - "H8ER" (Milica i Danijel)
Glasovi publike:
12 poena - "Blagoslov za kraj", OT Bend (28.521 glas)
10 poena - "Superstar",- Oskar...(7.696 glasova)
8 poena - "Glorija", Pozitivan haos (5.215 glasova)
7 poena - "Cipela", Marko Kon (3.955 glasova)
-----------------------------------------------------------------
6 poena - "H8ER", Milica i Danijel
5 poena - "Sanjaj me", Etar
4 poena - "Moje odbrane", Ivana Selakov
3 poena - "Nauči me", Saška Janković
2 poena - "Tvoje drugo ime je greh", Dušan Zrnić
1 poen - "Ništa novo", Sonja Bakić.
Sumirajući dvodnevni festival, ocena je da su gubitnici, ako se tako može reći, OT Bend i Oskar, odnosno Ognjen Amidžić.
Nema sumnje da su momci iz OT Benda (Nikola Sarić-Sajko, Vukašin Brajić, Đorđe Gogov i Nikola Paunović), profitirali iz učešća u rijaliti-šou Operacija trijumf, jer su do pre nekoliko meseci bili potpuni muzički anonimusi.
Međutim, sigurno im ostaje žal što se u Moskvi neće pridružiti svom cimeru iz kuće u Košutnjaku Igoru Cukrovu, koji će sa pesmom "Lijepa Tena", predstavljati Hrvatsku.
Voditelju Ognjenu Amidžiću pre tri godine je za dlaku izmakao Eurosong. Tada je sa Marinkom Madžgaljem i Luisom imao zarazni hit "Ludi letnji ples", a tri godine kasnije zaigrao je na istu kartu. Ni ovog puta mu nije uspelo, iako je važio za jednog od favorita.
Muzički festivali, naravno, uvek sa sobom donese i dozu skandala, pa ni ova Beovizija nije izuzetak. Grubom greškom organizatora glasovi su bili loše prebrojani tokom polufinalne večeri, pa su naknadno među finaliste uvrštene i Ana Nikolić i Ivana Selakov.
Ana Nikolić ih je, međutim, "odjavila".A drugi učesnici Beovizije, odnosno grupa Zbogom Brus Li, koji nisu prošli u finale izrazili su protest zbog svih dešavanja i predložili su novo glasanje u celosti.
U finalu je tako bilo 11, umesto 10 pesama, koliko nalažu propozicije.
U bekstejdžu se tokom finalne večeri dogodio i incident, kada je obezbeđenje izbacilo muzičkog producenta Sašu Mirkovića (nekadašnji menadžer Marije Šerifović), iako je on mahao akreditacijom.
Datum registracije: 21 Feb 2009 Poruke: 1906 Mesto: Djevojacki san :*
Aauuuuu
Hmm ja nisam bas zadovoljna sa ovom cipelom
OT Band je bio mnogo mnogo bolji, ali et'
Godine: 37
Datum registracije: 11 Okt 2007 Poruke: 1263 Mesto: ~Destination Unknown~
Citat:
Ni ja nisam najzadovoljnija, ali šta sad tu da se radi
Nek nas jednom i 'armonika ispromoviše,samo napred
_________________ All we've ever wanted is to look good naked, hope that someone could take it, God save me rejection from reflection, I want perfection...
Mrs Bella jagode sa šlagom.
Datum registracije: 21 Feb 2009 Poruke: 1906 Mesto: Djevojacki san :*
milica.saska je napisao/la sledeće:
Citat:
Ni ja nisam najzadovoljnija, ali šta sad tu da se radi
Nek nas jednom i 'armonika ispromoviše,samo napred
Pa nazalost da se nista nemoze Nego cemo trebat' poslusati
@ pinokijo
Pa noo, Srbija je imala i dobrih pjesama Sam' et ove godine (sto se mene tice) je malo slabija pjesma...
Bice, bice..!
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
Zvuk harmonike pokreće, to je ujedno i jedino što u ovoj pesmi može da mi se dopadne.
Ni Oskar, koji je bio favorit, mi nije bio baš, baš...ali bar je pevljiva, scenski nastup je zanimljiv...
OT bend - drugačija pesma, dobar rock zvuk...
Sve u svemu - nije bila baš ni neka ponuda...ali Marko Kon
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
nastasenjka ~daydreaming~
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
debilizmi (poput cipele) dobro i prolaze ...mozda je i bolje sto cak ni polupametna pesma nije pobedila ...meh...ionako je to sve jedna velika zavera, sto bi rek'o moj paranoicni calac
_________________ Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe, i ako znaš prečicu nema potrebe da se puno
lomataš po bespućima...
Ne, bato...Stigao si čim kreneš...
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
limanka3 Početnik Domaćeg.de
Datum registracije: 11 Nov 2007 Poruke: 36 Mesto: Novi Sad
Od cele beovizije najbolji je bio nastup Sirusho Boaz-a i Jelene Tomasevic pesma je stvarno predivna ali je ipak bila u revijalnom delu. A sto se tice ucesnika nije bila bas ni neka ponuda pesama po mom misljenju je OT bend sa KAyom bio najbolji a Cipela je katastrasno , bolje bi bilo da ponove glasanje,opet cemo se izblamirati kao pre par godina kada su nas No name pretstavljali umesto Flamingosa i Luisa. Bolje da su se samo ubrajali glasovi publike bez zirija "strucnog"
_________________ Dobre devojke idu u Raj
a lose SVUDA
prijedor 2007 Početnik Domaćeg.de
Datum registracije: 25 Dec 2006 Poruke: 5
Mrs Bella je napisao/la sledeće:
Aauuuuu
OT Band je bio mnogo mnogo bolji, ali et'
A ko jest zadovoljan. Umjesto da slusaju publiku oni su slusali ziri. Vidjecemo da li su u pravu.
Alexns Tinkerbell's pixie dust
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
Sve pesme su bile ocajne, bez shminkanja.
dambolina • Nepopravljivi romantik •
Godine: 43
Datum registracije: 18 Nov 2006 Poruke: 73140 Mesto: •● U tudjoj koži ●•
Pesma je blagi uzas Kompletan izbor pesama je bio ocajan,a ako vec mora neka da se izdvoji onda je OT band bio najbolji...
Stvarno mi je momaka iz OT benda jer su imali najkopletniju pjesmu koja bi vjerujem imal vrlo zapazen plasman u Moskvi.
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...
Ni taj famozni Eurosong nije vise sto je bio. Za mene je to danas samo cirkus vise, nazalost. Prava je greota poslati nekog kvalitetnog pevaca na ovo takmicenje jer pored onih silnih budala i maskota ispada on cudak jer ima dobar glas i pesmu. Beovizija kao Beovizija, promasaj. Pesme katastrofa, ali to treba da se zapitaju malo oni sto biraju pesme koje ulaze u taj najuzi izbor. Sreca pa polufinale nisam gledala jer mi je i finale preselo, a glasanje je bilo pa u najmnju ruku cudno jer mi nikako nije jasno kako je moguce da devojka koja je bila u Operaciji trijumf i ima odlican glas i prosecnu pesmu nije zasluzila od zirija cak ni jedan poen... A ovo, Oskar ili Kon, pa isti cirkus (da ne kazem nesto drugo ) drugo pakovanje... Moj favorit sinoc jeste bio OT bend zato sto meni prija taj zvuk, ali koliko bi to bio izbor za Eurosong i to je pitanje tako da ko zna, mozda smo ipak izvukli dobitnu kombinaciju, iako nam se ne svidja
_________________ "...dvoje ljudi koji su se voleli ne mogu biti prijatelji, jer se svaki susret svodi na previše tajanstvenih pogleda, da bi se prestali nadati..."
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis."
Vreme je podešeno za GMT + 1 sat Strana 1, 2sledeća
Strana 1 od 2
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma