www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Nemačka: Pokolj u školi, deset mrtvih
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 11, 2009 1:20 pm    Naslov poruke: Nemačka: Pokolj u školi, deset mrtvih Na vrh strane Na dno strane

Najmanje 10 učenika danas je poginulo a više ih je ranjeno u srednjoj školi na jugu Nemačke kada je naoružani napadač obučen u crno otvorio vatru, javile su agencije.

Portparol policije u gradu Vinendenu, u blizini Štutgarta, kazao je da je napadač upao u školu pucajući i da policija i dalje traga za njim. Ubrzo po napadu, škola je evakuisana.

Policija je upozorila građane da u automobile ne primaju nepoznate ljude pošto je u toku potraga za osumnjičenim koji bi, kako prenosi TV N24, mogao da bude 17-godišnji bivši učenik, od ranije poznat policiji.

Predstavnici policije nisu mogli da potvrde tu informaciju.

Prema navodima policije, maskirani napadač pucao je nasumice po školi koju pohađa više od 1.000 đaka.

Gradić Vinenden, koji ima 27.000 stanovnika, nadleću policijski helikopteri, a u školi se nalazi policija, hitna pomoć i vatrogasci.

(Beta)

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 42

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 11, 2009 3:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bas sam to malo pre procitala,kao u Americi covece Neutral

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 11, 2009 3:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sad' sam video na TVu da su ga ubili... i krug je ponovo zatvoren

The tears of a clown make the whole world laugh.

-malecka-
~Plava Princeza~
~<b>Plava Princeza</b>~

Datum registracije: 19 Jun 2008
Mesto: Beogradski kej..

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 11, 2009 5:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Upravo sam i ja cula, uzas!! Shocked

Mrs Bella
jagode sa šlagom.
jagode sa šlagom.

Datum registracije: 21 Feb 2009
Mesto: Djevojacki san :*

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 11, 2009 5:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Upravo sam i ja cula, ali vec za..17 mrtvih? Shocked Sad

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 45

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 11, 2009 5:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa zar on nije izvršio samoubistvo?

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 11, 2009 6:19 pm    Naslov poruke: Tinejdžer ubica "bezličan i frustriran" (VIDEO) Na vrh strane Na dno strane

Tim K (17), mladić koji je u srednjoj školi u Vinendenu, kod Štutgarta, počinio masakr u kome je poginulo najmanje 16 ljudi, bio je ''osoba bez osobina'', neupečatljiv, ali frustriran, naveli nemački mediji.

U opisu same tragedije mediji, pozivajući se na svedoke, javljaju da je Tim K. ćutke prošao kroz vrata škole i ušao u učiniocu, a zatim otvorio vatru iz oružja koje je pripadalo njegovom ocu. Napadač je ubijen 40 kilometara dalje.

On je, nasumice pucajući, ubio devet učenika i tri nastavnika u školi, a posle napada u gradu ubio jednu osobu u obližnjoj klinici, pre nego što ga je policija usmrtila, saopštile su vlasti.

U razmeni vatre napadača sa policijom, još su dva prolaznika poginula, a dva policajca su teško ranjena, čime se broj poginulih, uključujući i naoružanog napadača, popeo na 16, precizirao je portparol policije, preneo je Rojters.

Više od 1.000 policajaca učestvovalo je u poteri za ubicom i u akciji evakuacije više stotina đaka Albertvil-Realke u Vinenedenu.

Jedna od pretpostavki iznetih u medijima jeste da je mladić bio podstaknut sličnim događajem u američkoj saveznoj državi Alabama, gde je jedan 27-godišnak usmrtio 11 osoba.

"Mladić nikada ni u jednoj formi nije upadao u oči'', rekao je ministar kulture pokrajine Baden-Virtemberg Helmut Rau, koji je posetio mesto tragedije, naglasivši da je, ubica, očito, imao "dupli identitet".

Jedan školski drug ubice kaže, kako je preneo ''Špigel'', da je Tim bio ''teško frustriran'' i sin jedinac, koji nije položio maturu, dok je jedan poznanik porodice, koja se opisuje kao dobro stojeća, rekao da je mladić, izgleda, znao da rukovanju oružjem, pošto je njegov otac legalno posedovao 16 komada vatrenog oružja.

U Vinendenu, mestu tragedije, u kojem živi oko 27.000 ljudi, vlada tuga, strah, haos i razočarenje, a ceo grad podseća na tvrđavu, opisuju nemački mediji, ukazujući da je bilo angažovano hiljadu policijajca i da su razmere zločina neshvatljive. ''Tako nešto jos nisam doživeo'', rekao je potparol policije.

Nemačka vlada je, kako je rekao jedan portparol, duboko potresena i šokirana pucnjavom u školi.

Problematična omladina

Ta tragedija samo je jedan u nizu ubilačkih napada koji su se dogodili u školama i univerzitetima širom sveta poslednjih godina.

Najveći masakr se dogodio na Virdžinija univerzitetu u SAD, u aprilu 2007. godine, kada je Čo Seung-Hui, južnokorejski student star 23 godine, ubio 32 ljudi, posle čega je izvršio samoubistvo.

Napad u srednjoj školi Kolumbajn u Koloradu, u aprilu 1999. godine šokirao je javnost. Dvojica napadača Erik Heris i Dilan Klebold ubili su 12 učenika starosti između 14 i 18 godina i ranili 24 osobe, pre nego što su sebi oduzeli život.

Prema isečcima u Herisovom dnevniku, plan je bio da se ubije do 500 ljudi, a na svom Internet sajtu on je objavio informacije o pravljenju bombe. Vlasti su oko škole Kolumbajn i oko njegove kuće pronašle 51 bombu.

U napadu na srednju školu Red Lejk u Minesoti, 16-godišnji Džef Vajs ubio je pet učenika, profesora i radnika obezbeđenja. Pre ovog napada, on je ubio svog dedu i njegovu prijateljicu. Kasnije je otkriveno, da je Vajs posećivao neonacističke sajtove.

Serija napada u Americi, pokrenula je javnu debatu u toj državi o pooštravanju dobijanja dozvola za oružje. Zakoni o posedovanju i izdavanju dozvola za oružje u SAD su veoma liberalni, a podržava ih i veoma moćno nacionalno udruženje, koje ima više od tri miliona članova.

Iako možda najbrojniji, napadi na škole i fakultete nisu se događali samo u SAD. To potvrđuju masakri u Nemačkoj 2002. godine i Finskoj u septembru 2008. godine, kao i najveći masakr u istoriji Velike Britanije kada je u martu 1996. godine ubijeno 16 učenika i jedna učiteljica.

U takozvanom "Danblejn masakru" u Velikoj Britaniji, Tomas Hamilton, nakon što je ušao u jednu školu, krenuo je ka sali za fiskulturu pucajući usput u petogodišnjake i šestogodišnjake, ubijajući svakog ko mu se našao na putu.

Ukupno 11 ljudi ubijeno je u septembru prošle godine u finskom gradiću Kauhajoki kada je 22-godišnji mladić Mati Juhani Sari otvorio vatru u jednoj višoj školi, a potom pucao sebi u glavu.

Najveći dosadašnji napad u Nemačkoj dogodio se u aprilu 2002. godine u mestu Erfurtu, na istoku te države, kada je napadač Robert Štajnhojzer upao u gimnaziju i ubio 16 osoba, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Jedan od poslednjih napada dogodio se u Belgiji u Dendermondu, 15 kilometara zapadno od Brisela, kada je napadač ušao u obdanište i nožem ubio dvoje dece i jednu vaspitačicu koja je pokušala da ih zaštiti.

Ubica je pobegao biciklom, ali ga je policija, koja je tokom potere koristila i helikopter, ubrzo uhapsila

(MONDO)

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 11, 2009 9:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

coco_bill je napisao/la sledeće:
Pa zar on nije izvršio samoubistvo?

Ne, onaj u Americi je izvrshio samoubistvo, ovog su ubili specijalci. Vala i ako.

The tears of a clown make the whole world laugh.

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 48

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 12, 2009 11:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Navodno se spekulise o tome da je se ubio ili je poginuo u nakrsnoj vatri s policijom. Cak na you tube postoji i snimak kako se seta po parkingu i kako pada mrtav.

Kako god da bilo ili ga ubili pripadnici policije ili se sam ubio to mu je preblaga kazna.

Strava i uzas sta se sve danas desava. Navodno je vijest o ovom dogadjaju objavio na internetu objavivsi sve detalje o pucnjavi i kako ce se zapamtiti ko je on. Katastrofa ziva.

Svakim danom se sve vise i vise plasim sto sam roditelj. Ne mogu ni zamisliti i nedao mi Bog da ih razumijem porodice i prijatelje ubijenih kao i sve one koji su prezivjeli hirove pomahnitalog ludjaka.

Za mene on nije normalna osoba. New Evil

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Nemačka: Pokolj u školi, deset mrtvih Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon