:: |
Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Modni dizajneri diktiraju trendove ne bi li povećali broj nula na svojim bankovnim računima. Tako nam jedne godine kažu - nosite visoke štikle, sledeće sezone - isključivo baletanke, zatim insistiraju na špicu, a onda na "pačijem kljunu"... Ko želi da bude u trendu troši mnogo vremena, energije i novca.
Međutim, dame od stila uvek nose isto - kvalitetnu obuću klasičnog dizajna. Izbor takvih modela je odličan, a cene su različite, tako da svako može da pronađe ono što mu odgovara.
Nama su, na Micam sajmu obuće u Milanu, koji je održan od od 4. do 7. marta, za oko zapale baš jedne klasične na kojima je pisalo Gianna Meliani. Čini nam se da ih u Srbiji nema, ali bi ih mnoge ovdašnje dame rado ’šetale’.
"Drago mi je da vam se dopadaju, ja sam ih dizajnirala uz puno ljubavi i pažnje za svaki detalj", rekla je za MONDO Đana Meliani.
Ona kaže da je kreiranjem obuće počela da se bavi kada je imala 18 godina: "Reč je, zapravo, o porodičnom biznisu. Moj otac, Bruno, je 1971. osnovao fabriku obuće ’Gemini’. Uskoro smo počeli da proizvodimo za klijente iz Amerike, a danas imamo preko 200 zaposlenih koji u fabrici od 10.000 kvadratnih metara završavaju ceo proces - od dizajna i produkcije, do komercijalnog dela i prodaje“, ponosno priča Đana.
I Rijana nosi Italijanske cipele
"Gemini“ danas proizvodi dve linije: Gianna Meliani i GlitterPink, ali sarađuje i sa nekoliko prestižnih internacionalnih modnih brendova. Inače, njihovu obuću nose i mnoge poznate ličnosti, a tvrdi da je jedna od njih i pevačica Rijana.
"Bez obzira na porast proizvodnje, nismo dozvolili da kvantitet utiče na kvalitet. Kolekcije stvaram tiho i polako, uživam u svakom modelu, a posebno volim da radim sa kožom i da eksperimentišem sa bojama“, kaže Đana.
Ona se ne povodi za modnim trendovima i insistira na klasici. "Moja poslednja kolekcija za jesen/zimu 2009/10. koju sam predstavila na poslednjem Micamu, glamurozna je i elegantna, sa tek ponekim modernim detaljem."
Šta je, zapravo, sada moderno
"Teško je danas govoriti o jednom trendu. Nosi se sve, i to ne samo kada je obuća u pitanju. Sada svaka žena može da pronađe ono što odgovara njenom ukusu, senzibilitetu i potrebama. Možda su štikle jedini imperativ“, objašnjava italijanska kreatorka.
Ona dodaje da štikle moraju biti veoma visoke, ali nije bitno kog su oblika i debljine: "Volim štikle jer daju dozu glamura."
Osim potpetica, u trendu su i cipele u toplim bojama. "Klasična crna haljina mnogo bolje izgleda uz cipele i tašnu koji su u potunom kontrastu - tirkiz, boje lavande ili kestena. Znam da je za zimu crna i braon obuća najpraktičnija, ali se ja trudim da uvek stavim barem neki detalj u boji."
Da li cipele i tašna moraju biti iste nijanse
"Nekada sam mislila da je greška i odsustvo stila ako tašna i cipela nisu od istog materijala i iste boje. Međutim, vremenom sam promenila mišljenje - najvažnije je da ne odudaraju stilski", objasnila je dizajnerka.
Međutim, da li u jeku svetske ekonomske krize uopšte ima smisla govoriti o cipelama, tašnama, modi?
"Kriza se oseća, ovo je najgore vreme za bisnis, ali naša kompanija se trudi da zadrži stare kupce koji su navikli na vrhunski kvalitet i dizajn. Ljudi sada vode računa za šta će dati novac - za kvalitetnu obuću koja će trajati i klasičan dizajn koji nikada ne izlazi iz mode."
Đana kaže da je sada odličan trenutak za srednji stalež da kupi obuću koju do sada nije mogao da priušti jer su cene snižene. "Za ove modele, pre samo nekoliko meseci trebalo vam je mnogo više novca, a to nije svako imao", kaže Điana.
Da li to znači da će dame dati i poslednju paru za dobre cipele?
"Žene su lude za obućom, sve je moguće, ali ja zaista ne želim da budem lopov, otimač vašeg novca", kroz smeh kaže kreatorka.
(MONDO)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|