Nemačka kuvarica u TV emisiji pred decom "presudila" uskršnjem zecu, koji je završio u loncu.
Sara Viner (46), koja na nemačkoj televiziji vodi kulinarsku emisiju za decu, užasnula je klince u publici, kada je pred njima pripremila zečetinu.
Temeljna kuvarica najpre je, pred zaprepašćenom decom, zeca omamila električnim šokom, a zatim ga očistila, odrala i skuvala.
"Bilo je grozno, neki su i plakali", rekao je dečak od 14 godina, koji se nalazio u studiju.
Kuvarica je odbila da se izvini za svoj postupak, jer je želela decu da upozna sa stvarnošću porekla mesa koje završava u njihovom tanjiru.
"Ljudi moraju da znaju šta je to što jedu. Baš zato što ne znaju kako klanje izgleda, potcenjuju proces pripreme hrane", rekla je Vinerova.
Ona je dodala da može samo da se raduje, ako neko od dece zbog njenog postupka odluči da postane vegetarijanac.
U prilog njenoj odbrani ide i činjenica da su deca smazala pečenje od zeke.
(MONDO)
Alexns Tinkerbell's pixie dust
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
Zna se shta po zakonu o radio difuziji, cemu god, sme da se pushta, a i radi pred decom u televizijskim emisijama.
Tako da, ako je uradila neshto shto nije u skladu sa zakonom - odgovarace. Kratko i jasno
LadyZi Početnik Domaćeg.de
Godine: 39
Datum registracije: 24 Nov 2006 Poruke: 15 Mesto: chicago
bolesno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!njoj je mjesto u ludnici a ne na televiziji...svasta...
Bojan_kralj ~Angel azul~
Godine: 34
Datum registracije: 23 Apr 2007 Poruke: 12820 Mesto: Debela 'ladovina
to je sigurno bilo ono "samo fik i gotovo "
_________________ Nema 'leba bez motike...reče lopov i motikom razbi izlog pekare !
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
anchi22 je napisao/la sledeće:
Kuvarica je odbila da se izvini za svoj postupak, jer je želela decu da upozna sa stvarnošću porekla mesa koje završava u njihovom tanjiru. "Ljudi moraju da znaju šta je to što jedu. Baš zato što ne znaju kako klanje izgleda, potcenjuju proces pripreme hrane", rekla je Vinerova.
Ona je dodala da može samo da se raduje, ako neko od dece zbog njenog postupka odluči da postane vegetarijanac.
Eto zbog čega je to uradila...
anchi22 je napisao/la sledeće:
U prilog njenoj odbrani ide i činjenica da su deca smazala pečenje od zeke.
Logično. Sad, neće joj ići u odbranu kad deca dobiju košmare od toga.
PS: Moja baba me je uvek sklanjala kad je klala piliće. Ipak postoji uzrast kada se upoznajemo sa "procesom pripreme hrane" (citiram).
Kad su gusku zaklali
svi su redom plakali,
a kad su je pojeli
svi su bili veseli!
Datum registracije: 03 Apr 2009 Poruke: 1
Brza hrana koja deca najradje jedu je osnovni uzrok njihove gojaznosti.Roditelji treba vise da brinu o tome.
sweetlady ..femme fatale..la vraie..
Datum registracije: 26 Maj 2008 Poruke: 11499 Mesto: Srcem u Srbiji
Hm... Bilo je slicnog primera i u Francuskoj Maïté... (doduse kuvarica nije cak ni bila u kontaktu sa decom vec je emisija sa receptima i nacinom pripreme bila za odrasle) Jednom prilikom je imala problema pri nekom receptu sa jeguljama (nije mogla da ih osamuti) pa ih je udarala vise puta po glavi, takvo ponasanje je nju kostalo emisije a i karijere...
Maïté
sweetlady ..femme fatale..la vraie..
Datum registracije: 26 Maj 2008 Poruke: 11499 Mesto: Srcem u Srbiji
Zeko to jest' Patak lepo sam navela da je emisija za odrasle Ne znam da li si nesto razumeo ali najgore je to sto Maïté svo vreme tepa ovoj jadnoj jegulji sa ma chérie, ma puce, ma petite, ma biche
Eh, i posle kazu da ljubav ne ubija..
šamar Iskusni član
Godine: 116
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend
Dječak od 14 godina,hm pa kod nas djete od 7 godina zna zbog čega uzgajamo domaće životinje.I većina voli kada se u novembru tamane svinje pa sijevnu ražnjići i što šta od domaćih životinja...Mislim da je to stvarno loše pokazati jednom 14- godišnjem dječaku koji nije imao pojma da se hamburger pravi od krave,ili je mislio da se to radi od žive krave...
Ti njemci su stvarno debili i ništa drugo,mada sam to svedno i znao i pre ovoga...
Ono što nije za djecu to su ovi crtani filmovi koje sada gledaju gdje je normalno da
se glave sjeku ljudima itd,ali nije normalno kada im se pokaže stvarnost na koji način i od čega nam dolazi određena hrana...Mada i ti vegeterijanci samo nešto petljaju bezvz,
ne jedu some ali je sasvim normalno da nose kožnu jaknu ili bundu za koju je trebalo da umre 10 životinja da bi oni mogli da je nose...Ako bi mene neko pitao nešto o ovome svemu ja bih samo rekao S****....
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih.
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma