www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

BlackBerry pretekao iPhone po popularnosti
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 05, 2009 6:33 pm    Naslov poruke: BlackBerry pretekao iPhone po popularnosti Na vrh strane Na dno strane

Zasićenje iPhone 3G uređajima izgleda da je uzelo maha, bar kada je u pitanju Amerika, pa ovaj telefon više nije najprodavaniji u tom delu sveta.

Prema poslednjem izveštaju NPD Grupacije, koja se bavi analiziranjem i istraživanjem tržišta, među pet najprodavanijih "pametnih" telefona nalaze se BlackBerry Curve, iPhone 3G, BlackBerry Storm, BlackBerry Pearl i G1 sa sve popularnijim Android operativnim sistemom.

Prvi kvartal 2009. godine pokazao je veliku nadmoć kompanije RIM, čije je učešće na tržištu povećano za čitavih 35 procenata, tako da sada BlackBerry telefoni čine 50 odsto ukupnog tržišta smartphone uređaja.

S druge strane, pad prodaje od 10 odsto za Apple je novina, jer je ova kompanija naviknuta na dobru prodaju.

Šta su razlozi za ovakve rezultate? Pre svega, dostupnost BlackBerry telefona kod pet najvećih distributera (dok se iPhone prodaje samo preko AT&T-a). Potom, razne pogodnosti distributera, poput one koju nudi Verizon Wireless koji za jedan kupljeni Blackberry Curve jedan daje na poklon. Tu su svakako i nešto popularnije cene RIM-ovih proizvoda što značajno podstiče prodaju.

Ono što bi moglo da ide u prilog kompaniji Apple jeste najava novog iPhone uređaja, čija bi premijera mogla da bude već tokom juna meseca. To će sigurno pojačati prodaju ovog telefona, ali da li će nadmašiti BlackBerry to će se tek videti.

Ipak, ovo je dokaz da firmu RIM i njen Blackberry nikako ne treba podceniti, jer u ovom trenutku to su najbolji pametni telefoni namenjeni poslovnim korisnicima, ali i ljudima koji vole da uživaju u multimediji.

(MONDO)

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 44

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 05, 2009 9:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne znam, po meni je Iphone ipak number one

" I know the way to fuck them all...."

sweetlady
..femme fatale..la vraie..
<b>..femme fatale..la vraie..</b>

Datum registracije: 26 Maj 2008
Mesto: Srcem u Srbiji

france.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 06, 2009 8:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Licno imam iPhone i prezadovoljna sam... Tesko se zasititi jer uvek ima novih programa koji su po povoljnijoj ceni od programa za BlackBerry uredjaje... (uporedjivali zet koji ima BlackBerry i ja jednom prilikom)... Mada, iskreno, pri izboru mog smartphona meni je estetski izgled bio presudan Embarassed Zensko sta mogu Mr. Green Laughing Laughing Laughing

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> BlackBerry pretekao iPhone po popularnosti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon