:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Zasićenje iPhone 3G uređajima izgleda da je uzelo maha, bar kada je u pitanju Amerika, pa ovaj telefon više nije najprodavaniji u tom delu sveta.
Prema poslednjem izveštaju NPD Grupacije, koja se bavi analiziranjem i istraživanjem tržišta, među pet najprodavanijih "pametnih" telefona nalaze se BlackBerry Curve, iPhone 3G, BlackBerry Storm, BlackBerry Pearl i G1 sa sve popularnijim Android operativnim sistemom.
Prvi kvartal 2009. godine pokazao je veliku nadmoć kompanije RIM, čije je učešće na tržištu povećano za čitavih 35 procenata, tako da sada BlackBerry telefoni čine 50 odsto ukupnog tržišta smartphone uređaja.
S druge strane, pad prodaje od 10 odsto za Apple je novina, jer je ova kompanija naviknuta na dobru prodaju.
Šta su razlozi za ovakve rezultate? Pre svega, dostupnost BlackBerry telefona kod pet najvećih distributera (dok se iPhone prodaje samo preko AT&T-a). Potom, razne pogodnosti distributera, poput one koju nudi Verizon Wireless koji za jedan kupljeni Blackberry Curve jedan daje na poklon. Tu su svakako i nešto popularnije cene RIM-ovih proizvoda što značajno podstiče prodaju.
Ono što bi moglo da ide u prilog kompaniji Apple jeste najava novog iPhone uređaja, čija bi premijera mogla da bude već tokom juna meseca. To će sigurno pojačati prodaju ovog telefona, ali da li će nadmašiti BlackBerry to će se tek videti.
Ipak, ovo je dokaz da firmu RIM i njen Blackberry nikako ne treba podceniti, jer u ovom trenutku to su najbolji pametni telefoni namenjeni poslovnim korisnicima, ali i ljudima koji vole da uživaju u multimediji.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
ne znam, po meni je Iphone ipak number one
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
 |
sweetlady ..femme fatale..la vraie..

|
Datum registracije: 26 Maj 2008 Poruke: 11499 Mesto: Srcem u Srbiji

|
|
Licno imam iPhone i prezadovoljna sam... Tesko se zasititi jer uvek ima novih programa koji su po povoljnijoj ceni od programa za BlackBerry uredjaje... (uporedjivali zet koji ima BlackBerry i ja jednom prilikom)... Mada, iskreno, pri izboru mog smartphona meni je estetski izgled bio presudan Zensko sta mogu
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|