:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
U novom napadu na 200 miliona korisnika Facebooka hakeri su uspeli da probiju šifre nekih od njih, a portparol jedne od najvećih internet zajednica odbio je da otkrije koliko je korisnika oštećeno, prenosi Rojters. On je samo naveo da se radi na popravljanju štete.
Hakeri su do njihovih šifri došli kroz takozvani napad pecanjem, ušavši u korisničke račune nekih članova Facebooka s kojih su zatim njihovim prijateljima slali meilove pozivajući ih da kliknu na linkove lažnih internet stranica koje izgledaju kao početna stranica Facebooka.
Žrtve su se ulogovale u te stranice ne znajući da ih kontrolišu hakeri i tako im otkrili svoje lozinke.
Lažne domene uključuju stranice www.151.im, www.121.im i www.123.im, a Facebook je izbrisao sve reference na njih.
Facebookov tim za sigurnost veruje da su hakeri nameravali da sakupe veliki broj identiteta i kasnije na njihove račune šalju viruse kojima ih pozivaju da kupe lažne farmaceutske i druge proizvode, izjavio je portparol.
Prošle godine hakeri su "pecanjam" korisnike Facebooka zarazili opasnim virusom Koobface.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
Nemus021 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 18 Nov 2008 Poruke: 29

|
|
lol stari dobri phishing..
Btw da se mene pita sve vece stranice kao http://facebook.com , http://google.com itd bi trebale da u login zoni kada se user uloguje stave warning da se nikad nelogujes sa drugih addressa nego samo sa onih "officialnih"
|
|
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
|
 |
Emilli Odomaćeni član

|
Godine: 45
Datum registracije: 06 Maj 2006 Poruke: 1322

|
|
anchi22 je napisao/la sledeće: |
Hakeri su do njihovih šifri došli kroz takozvani napad pecanjem, ušavši u korisničke račune nekih članova Facebooka s kojih su zatim njihovim prijateljima slali meilove pozivajući ih da kliknu na linkove lažnih internet stranica koje izgledaju kao početna stranica Facebooka.
Žrtve su se ulogovale u te stranice ne znajući da ih kontrolišu hakeri i tako im otkrili svoje lozinke.
|
Joj pa ovakav mejl sam ja pre par dana dobila...baš sa izgledom početne stranice facebooka,ali nisam na sreću kliknula ništa pošto već imam nalog na fejsu.
|
_________________ Kako da volim ono što imam,kad ne mogu da imam ono što volim... |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|