www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Hakeri probili šifre članova Facebooka
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Maj 17, 2009 9:48 pm    Naslov poruke: Hakeri probili šifre članova Facebooka Na vrh strane Na dno strane

U novom napadu na 200 miliona korisnika Facebooka hakeri su uspeli da probiju šifre nekih od njih, a portparol jedne od najvećih internet zajednica odbio je da otkrije koliko je korisnika oštećeno, prenosi Rojters. On je samo naveo da se radi na popravljanju štete.

Hakeri su do njihovih šifri došli kroz takozvani napad pecanjem, ušavši u korisničke račune nekih članova Facebooka s kojih su zatim njihovim prijateljima slali meilove pozivajući ih da kliknu na linkove lažnih internet stranica koje izgledaju kao početna stranica Facebooka.

Žrtve su se ulogovale u te stranice ne znajući da ih kontrolišu hakeri i tako im otkrili svoje lozinke.

Lažne domene uključuju stranice www.151.im, www.121.im i www.123.im, a Facebook je izbrisao sve reference na njih.

Facebookov tim za sigurnost veruje da su hakeri nameravali da sakupe veliki broj identiteta i kasnije na njihove račune šalju viruse kojima ih pozivaju da kupe lažne farmaceutske i druge proizvode, izjavio je portparol.

Prošle godine hakeri su "pecanjam" korisnike Facebooka zarazili opasnim virusom Koobface.

(MONDO)

Nemus021
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 18 Nov 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 18, 2009 11:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

lol stari dobri phishing..
Btw da se mene pita sve vece stranice kao http://facebook.com , http://google.com itd bi trebale da u login zoni kada se user uloguje stave warning da se nikad nelogujes sa drugih addressa nego samo sa onih "officialnih"

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 18, 2009 11:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

a ono, to je logicno?
Ko bi se normalan to radio? Laughing Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

Emilli
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 45

Datum registracije: 06 Maj 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 19, 2009 10:41 am    Naslov poruke: Re: Hakeri probili šifre članova Facebooka Na vrh strane Na dno strane

anchi22 je napisao/la sledeće:

Hakeri su do njihovih šifri došli kroz takozvani napad pecanjem, ušavši u korisničke račune nekih članova Facebooka s kojih su zatim njihovim prijateljima slali meilove pozivajući ih da kliknu na linkove lažnih internet stranica koje izgledaju kao početna stranica Facebooka.

Žrtve su se ulogovale u te stranice ne znajući da ih kontrolišu hakeri i tako im otkrili svoje lozinke.

Joj pa ovakav mejl sam ja pre par dana dobila...baš sa izgledom početne stranice facebooka,ali nisam na sreću kliknula ništa pošto već imam nalog na fejsu.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Hakeri probili šifre članova Facebooka Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon