:: |
Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~

|
Godine: 40
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~

|
|
Nikola Rakonjac (9) nova je žrtva Lima. U četvratak oko 18.30, u Unevini, desetak kilometara od grada, dečak se utopio u reci, nadošloj od kiše koja je padala dan ranije.
Milovan Žućo Merdović, koji je ribario, ipak, uspeo je da spase Nikolinog brata od strica Sašu Rakonjca (10), pišu "Novosti".
" Čiko, spasi nas, utopismo se! Tako je jedan od dečaka koji su se davili vrištao iz talasa Lima", priča Merdović, koji se odmah bacio u reku i iz njenog ledenog zagrljaja izvukao bližeg dečaka Sašu.
Merdović se vratio u vodu. Ali, drugog deteta nije bilo.
"Zaronio sam u mutnu vodu, ali nije vredelo. Njegovo telo pronašli smo stotinak metara dalje", priča ribar.
Ubrzo su pristigli vatrogasci, čiji je komandir Zoran Puletić pokušavao da veštačkim disanjem i drugim radnjama reanimacije povrati život dečaku, ali nije vredelo...
Nekoliko minuta pre tragedije Merdović je primetio dečake kako iz jednog vira pokušavaju da izvuku mrežu koja je po svoj prilici za nešto bila zapela.
"Pitao sam ih da li znaju da plivaju. Odgovorili su mi da znaju. Doviknuo sam im da se čuvaju. Odjednom je nešto pljusnulo. Pogledao sam i video kako je mlađi dečak upao u vodu, a drugi ga drži za ruku.
Potom je i on upao u reku, na tom mestu duboku dva metra. Počeli su da se dave. Onda je odjeknuo vrisak. Čiko spasi nas...!", prepričava hrabri Milovan Merdović detalje nesvakidašnje tragedije, očajavajući što se u četvrtak pred samo veče na obalama Lima nije našao makar još jedan ribolovac, verujući da bi se tada Saša i danas radovao životu...
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|