www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sedmoro povređeno u tornadu u Hrvatskoj
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 21, 2009 3:02 am    Naslov poruke: Sedmoro povređeno u tornadu u Hrvatskoj Na vrh strane Na dno strane

Medulinski auto-kamp "Kažela" u subotu je pogodio tornado, pri čemu je povređeno sedam osoba. Na jednog posetioca kampa palo je drvo i slomilo mu rebro.

Prema podacima hrvatskog Državnog centra za spasavanje, tornado, širok desetak i visok 350 metara, krenuo je s mora nešto pre 11 časova.

Očevici opisuju da je tornado uništavao sve pred sobom. Čupao je stabla i prevrnuo 40 kamp kućica. Četiri su potpuno uništene.

"Sakrila sam se pod sto i to me je spasilo. Suprug je slomio rame. Još sam u šoku", rekla je Regina Šmit, čiju je kamp kućicu prevrtao tornado dok su ona i njen muž bili u njoj.

Šest ljudi zatražilo je medicinsku pomoć, a Hitna pomoć ih je prevezla u bolnicu.

Vatrogasci su nekoliko sati na terenu raščišćavali kamp, a jak vetar i nevreme su im otežavali posao.

Ostali gosti uz vatrogasce raščišćavaju kamp, a iako im probleme zadaje jak vetar izjavili su kako zbog ove nezgode ne nameravaju da napuste letovalište.

Jako nevreme poharalo je čitav medulinski kraj. Jaka i obilna kiša koju je pojačavala snažna bura stvorila je probleme u saobraćaju i poplavila ulice.

"Vode je bilo toliko da je šahtovi nisu imali kad progutati. Automobili su se kvarili u ulicama kojima su tekle bujice. Ja sam išao na posao. Radim u banci, a voda je prodrla unutra", rekao je jedan od stanovnika Medulina.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i delove Dalmacije, a izuzetno jaka kiša tokom dana padala je u Zadru.

Obilni pljusak trajao je tek nešto više od pola sata, od 13:50 do 14:30, ali i to je bilo više nego dovoljno da izazove pravi saobraćajni kolaps i prouzroči štete u privredi.

Velik deo grada prekrila je voda, a visina poplave na nekim mestima iznosila je i dvadesetak santimetara.

Nevreme je počelo da se širi i na ostale delove Dalmacije, pa su se olujni oblaci nadvili i nad područje Splita i Šibenika, a poboljšanje se ne očekuje ni u nedelju kada će kiša, prema prognozama, opet neumoljivo da pada.

(MONDO)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Sedmoro povređeno u tornadu u Hrvatskoj Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon