:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Otac četvoro maloletne dece Ražid Gašić (34) iz Kuršumlije drugi dan štrajkuje glađu ispred Centra za socijalni rad u tom gradu zahtevajući da im Centar vrati decu koja su njemu i supruzi Mirjani (25) oduzeta pre godinu dana.
Pre godinu dana kraljevački Centar za socijalni rad je ovoj porodici, koja je tada živela u tom gradu, zbog loših uslova stanovanja i nemogućnosti da se staraju i njima, oduzela četvoro dece i smestila ih privremeno u hraniteljsku porodicu.
Gašić navodi da je u međuvremenu sa suprugom obezbedio u Kuršumliji adekvatan smeštaj, pošto je to bio uslov da im vrate decu.
"Iako sam obezbedio sve što je bilo potrebno, i dalje nemam nikakve garancije da će mi deca biti vraćena. U kuršumlijskom Centru za socijalni rad odugovlače da mi vrate decu iako sam ispunio uslove koje su tražili, dve sobe kupatilo i potreban nameštaj", rekao je Gašić.
Direktorka Centra za socijalni rad u Kursumliji Svetlane Milutnović kazala je da su radnici Centra nakon provere smeštaja porodice Gašić ustanovili su da imaju samo dva kreveta, što je nedovoljno za smeštaj, sada, petoro dece i roditelja, jer se Mirjana Gašić u međuvremenu porodila peti put.
Supružnici Gašić su uputili žalbu i Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, koja se nalazi u proceduri, a najavljuju da će nastaviti štrajk glađu ispred kuršumlijskog Centra za socijalni rad dok im deca ne budu vraćena.
(Beta/arhivska fotografija)
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|