U Japanu je predstavljen Kobian, robot koji pokazuje sedam ljudskih emocija.
"Emotivni humanoidni robot" predstavljen na tehničkom univerzitetu Vaseda u Tokiju može da pokaže sreću, tugu, iznenađenje, gađenje, a sve to uz različite izraze lica ili položaje tela.
Naprimer, ukoliko rastužite robota, on će poviti ramena, pognuti glavu, i početi da briše "suze" rukom.
Ako ga iznenadite, podićiće obe ruke, i širom otvoriti oči i usta.
Inženjeri predvođeni profesorom Acuo Takanašijem nadaju se da će robotova ekspresivnost pomoći da što bolje interaguje sa ljudima, i tako im preciznije pomaže u svakodnevnim poslovima.
(MONDO)
Hot Cherry Banovan! -!Every Girl's Nightmare!-
Datum registracije: 22 Dec 2006 Poruke: 29710 Mesto: PederLand
ehhh daleko smo mi od toga da napravimo coveka sa osecajima
ovaj robot ce biti jedan od najglupljih za neko vreme
nismo daleko toliko, relativno smo blizu, samo fali da otkrijemo vestacku inteligenciju u kvalitetnom obliku, a mi smo na domak njoj
nismo daleko toliko, relativno smo blizu, samo fali da otkrijemo vestacku inteligenciju u kvalitetnom obliku, a mi smo na domak njoj
druze gresis... taj robot pokazuje emocije coveka... tako je programiran da na nase reci i reaguje....
tako da smo do pravih emocija (osecaja) daleeeeeeeekoooooo daleeekooooo
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma