:: |
Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Jedna devetogodišnja devojčica iz Indije obara rekorde u oblasti internet tehnologija. Najmlađi je dizajner internet stranica na svetu i najmlađi izvršni direktor jedne kompanije.
Šrilakšmi Kureš kćerka je advokata iz Kođikode u južnoj indijskoj državi Kerali. Kompjuteri su joj interesantni otkako je prohodala, pa ne čudi što je sa devet godina već dizajnirala više od deset internet stranica.
„Kad sam bila mala, na kompjuteru sam crtala i bojila. Kasnije sam naučila da pišem. Onda mi je jednog dana tata pokazao vest o dečaku koji je dizajnirao sopstvenu internet stranicu, pa sam pomislila da bih to mogla i ja”, kaže Šrilakšmi Kureš.
Otac joj je dao osnovna uputstva, ali ga je brzo prevazišla u internet znanju i sama napravila zvaničnu prezentaciju svoje škole i stranicu sa vestima za decu na jednom od lokalnih jezika. To je bio početak.
Devetogodišnja devojčica je već osvojila nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada. Primljena je u Udruženje američkih vebmastera, kao jedina osoba mlađa od osamnaest godina.
Poslednji vebsajt za čije je lansiranje zaslužna Šrilakšmi pruža pravnu pomoć siromašnima.
„Veliko je zadovoljstvo videti šta sve Šrilakšmi zna sa devet godina. Nema granica za ono što može da postigne. Siguran sam da će doživeti veliku slavu i ceo svet će znati za nju”, smatra Kurijen Džozef sudija Vrhovnog suda Kerale.
Mala Indijka imenovana je za ambasadora grupe kompanija iz oblasti internet tehnologija, ali je rešila da se samostalno oproba u biznisu. Osnovala je sopstvenu kompaniju za dizajniranje internet stranica „Idizajn” u kojoj ima položaj izvršnog direktora.
(RTS)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|