www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Devetogodišnjakinja priznati veb dizajner
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 40

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 30, 2009 2:26 pm    Naslov poruke: Devetogodišnjakinja priznati veb dizajner Na vrh strane Na dno strane

Jedna devetogodišnja devojčica iz Indije obara rekorde u oblasti internet tehnologija. Najmlađi je dizajner internet stranica na svetu i najmlađi izvršni direktor jedne kompanije.

Šrilakšmi Kureš kćerka je advokata iz Kođikode u južnoj indijskoj državi Kerali. Kompjuteri su joj interesantni otkako je prohodala, pa ne čudi što je sa devet godina već dizajnirala više od deset internet stranica.

„Kad sam bila mala, na kompjuteru sam crtala i bojila. Kasnije sam naučila da pišem. Onda mi je jednog dana tata pokazao vest o dečaku koji je dizajnirao sopstvenu internet stranicu, pa sam pomislila da bih to mogla i ja”, kaže Šrilakšmi Kureš.

Otac joj je dao osnovna uputstva, ali ga je brzo prevazišla u internet znanju i sama napravila zvaničnu prezentaciju svoje škole i stranicu sa vestima za decu na jednom od lokalnih jezika. To je bio početak.

Devetogodišnja devojčica je već osvojila nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada. Primljena je u Udruženje američkih vebmastera, kao jedina osoba mlađa od osamnaest godina.

Poslednji vebsajt za čije je lansiranje zaslužna Šrilakšmi pruža pravnu pomoć siromašnima.

„Veliko je zadovoljstvo videti šta sve Šrilakšmi zna sa devet godina. Nema granica za ono što može da postigne. Siguran sam da će doživeti veliku slavu i ceo svet će znati za nju”, smatra Kurijen Džozef sudija Vrhovnog suda Kerale.

Mala Indijka imenovana je za ambasadora grupe kompanija iz oblasti internet tehnologija, ali je rešila da se samostalno oproba u biznisu. Osnovala je sopstvenu kompaniju za dizajniranje internet stranica „Idizajn” u kojoj ima položaj izvršnog direktora.

(RTS)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Devetogodišnjakinja priznati veb dizajner Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon