www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Legalizacija prostitucije u Srbiji?
Strana 1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Rada_zemunka
•♥...by your side...♥•
<b>•♥...by your side...♥•</b>

Godine: 28

Datum registracije: 31 Jul 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 10, 2009 1:26 pm    Naslov poruke: Legalizacija prostitucije u Srbiji? Na vrh strane Na dno strane

Molim moderatore da ovu temu zakljucaju, postavljena je samo da se procita, a ne da bi se svadjali, i prepirali. Hvala unapred

Važeći kaznenopravni sistem prostituciju tretira kao prekršaj kojim se ugrožava i remeti javni red i mir, a za koji je zakonom propisana kazna zatvora do dva meseca.

U sudskoj praksi se, međutim, pored zakonom propisane zatvorske kazne, izriče i novčana. Ali, na vidiku je drugačiji odnos prema zanatu "crvenih fenjera". Blaži, čak i nesankcionisan.

Slavica Dinić, asistent na Fakultetu za državnu upravu i administraciju univerziteta "Megatrend", smatra da bi prostitucija u Srbiji, u narednom periodu mogla da bude legalizovana.

Naša sagovornica navodi da je ovakav rasplet događaja poprilično izvestan. Posle brojnih istraživanja koja je sprovela, ona veruje da će davaoci seksualnih usluga svoj "posao" moći da obavljaju bez straha od privođenja, a potom i odgovornosti pred sudijom za prekršaje. Naravno, mora prethodno da se pripremi zakonski okvir za ovakav korenit društveni zaokret.

Slavica Dinić se već nekoliko godina bavi pitanjem prostitucije u prestonici. Zauzimajući stav da "svi, sa izuzetkom bogatih i nezaposlenih, prisvajaju zaradu na račun svog tela i da drugačije ne bi trebalo da bude ni sa prostitutkama", ona veruje da će kada završi istraživanje na ovu temu imati dovoljno relevantnih činjenica da zakonodavcu predloži da legalizuje prostituciju.

"Profesori, radnici u fabrikama, advokati, operski pevači, lekari, avijatičari rade stvari koristeći delove tela i za to dobijaju platu. Isti slučaj je i sa osobama koje se bave prostitucijom.

Neki od teoretičara smatraju da zbog ovakvog oblika društvenog ponašanja dolazi do ugrožavanja javnog morala i razvijanja parazitizma, odnosno negativnog odnosa prema radu.

Pre bi moglo da se kaže da parazitizam postoji i da se razvija kod osoba koje se bave posredovanjem u prostituciji, a ne kod onih koje pružaju seksualne usluge.

Prostitutke i svi drugi koji pružaju seksualne usluge faktički rade, dok se posrednici u ovom poslu bave "organizacijom posla" iza koje se, u stvari, krije prinuda", kaže Dinićeva na početku razgovora za "Politiku".

Pored kritika dosadašnjeg rada zakonodavca, Dinićeva zamera i određenim akademskim krugovima koji su učestvovali u izradi prohibitivnih propisa u ovoj oblasti, a koji danas oklevaju da na temelju najnovijih naučnih saznanja učestvuju u radikalnoj reformi materijalnog krivičnog i prekršajnog prava.

"Na području srpske prestonice u poslednjih deset godina, evidentirana je 861 osoba koja se bavi prostitucijom – 823 žene i 38 muškaraca, odnosno transvestita.

U istom periodu podneto je 1.123 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog bavljenja prostitucijom, odnosno prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Analizom podataka koje sam sakupila dolazi se do zaključka da broj ljudi koji se bave prostitucijom nije veliki. Pritom, međutim, ne bi trebalo zanemariti činjenicu da se jedna osoba ovim zanimanjem bavi više godina.

Zabrinjava broj posrednika, odnosno makroa. Tako na primer, na jednog posrednika dolazi 2,08 osoba koje se bave prostitucijom.

Muškarci prednjače u ovom poslu, pa je tako za poslednjih deset godina evidentirano 415 posrednika u vršenju prostitucije, od čega su 236 muškarci i 179 žena.

Oni se, uglavnom, bave samo ovim poslom, a za sebe uzimaju veliki procenat zarade - čak od 60 do 70 odsto", iznosi podatke naša sagovornica.

Dešava se, navodi Dinićeva, da makro dođe u deo grada u kojem je prostitucija razvijena i uslovi prostitutku da radi za njega, odnosno da mu daje određeni deo zarade.

Pri tom joj, navodi sagovornica "Politike", zapreti da, ukoliko ne ispuni njegove uslove, neće više moći da se bavi prostitucijom na toj lokaciji.

Slična situacija je i sa "konkurencijom". Tako na primer, žene koje rade na određenom mestu teško će dopustiti da im se pridruži još neka, naročito ako je ona mlađa i izgledom atraktivnija.

"Nova prostitutka", navodi Dinićeva, biće tučena i šikanirana na različite načine sve dok sama ne potraži drugo mesto.

"Prostitutke u Beogradu se najčešće okupljaju oko takozvanog Plavog mosta, odnedavno i kod hale "Arena", a hotel „Nacional” na autoputu Beograd–Zagreb je odranije poznat kao mesto "ordiniranja".

Na ovim mestima se, uglavnom, okupljaju žene koje se bave uličnom prostitucijom. Nasuprot ovoj, postoji i "visoka" prostitucija.

Devojke koje se njom bave obično se "iznajmljuju" na nedelju ili mesec dana, a često klijentima društvo prave tokom čitavog vikenda.

Dešava se i da devojku koja je bila privođena zbog prostitucije, kasnije vidimo uz nekog poznatog muškarca.

"O zaradi prostitutki je nezahvalno govoriti s obzirom na to da se ona razlikuje. Ono što je izraženo kod ulične prostitucije jeste da je klijent spreman prostitutki da plati duplo više od traženog ukoliko ne koristi kondom.

Više se naplaćuje i seks sa trudnicama, a naročito su tražene one u sedmom i osmom mesecu. Dobila sam informaciju da devojke koje se bave "visokom" prostitucijom za mesec dana mogu da zarade i za stan.

U ovu grupu devojaka spadaju i neke koje se bave javnim poslom: pevačice, voditeljke… ", otkriva sagovornica "Politike".

Pored makroa, žene koje se odaju prostituciji, neretko zlostavljaju i sami klijenti. Oni se rukovode stavom: "Platio sam i radiću šta hoću".

Neretko se žene, ne mogavši da trpe sve sa čime se susreću, samopovređuju ili se odaju porocima. Jer, posle izvesnog vremena bavljenja prostitucijom, žene padaju u posebno psihičko stanje, a da bi to prevazišle mnoge počinju da koriste alkohol ili postaju zavisnice od droge.

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 117

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 10, 2009 1:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A što bi se neko svađao...? Čar ovakvih "vijesti" i jesu komentari i razmjena mišljenja.

Čuj ja i nisam neki vjernik,ja nemam ništa protiv legalizacije ne samo prostitucije
nego još što-šta,što bi uticalo da se kriminal svede na što manje područje.
A sem toga prostituciju nikad i niko nije mogao da zabrani ili iskorijeni ona se dešava svakodnevno i svugdje oko nas...

Ali,pošto su Srbi veliki vjernici ili ti božji narod,kako će na to reagovati crkva...
Ili smo samo vjernici na papiru...
Dosta se može saznati o svojoj vjeri kroz razna iskušenja...
Mislim da će prije proći legalizacija lakih droga nego prostitucija,
ne samo da mislim, nego sam siguran u ovo što napisah...

Rada_zemunka
•♥...by your side...♥•

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 10, 2009 1:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

znas kako, ja sam htela da se ova tema zakljuca, da se ne bi svadjali jer je puno ljudi koji su ovde samo da bi nekoga nervirali i da bi drugima kidali zivce... tema je postavljena da se procita, licno nisam za to, i mislim da svako pare moze da zaradi na posten nacin. Svako vece kad idem od zemuna ka Bezaniji na auto putu ima sigurno jedno 10ak njih. Mahom su romkinje. Opet ponavljam nisam za to da se legalizuje prostitucija!

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 117

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 10, 2009 2:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma jok,ovdje na vijestima Laughing je nas par takoreći stalno,tako da znam
ko može da se javi na neku temu i šta će da izjavi.

I ako nemam ništa protiv legalizacije,mislim da je to još jedan pokušaj
države da skrene pažnju sa sebe i svoje nesposobnosti da tim unesrećenim
djevojkama riješe nekakvo normalno zaposlenje...
A takođe i znam, da je to dobar način zarade,a takođe znam, da u prostituciji imaju
umiješane prste i jako moćni ljudi,tako da od legalizacije još jako dugo neće biti ništa...

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 10, 2009 5:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Princip: Ako ne mozesh da ih pobedish - pridruzi im se.
Imacesh registrovane k.. prostitutke, "radice posao", placace drzavi h(k)arac.. pardon, porez.. i svi srecni i zadovolj(e)ni. ^

josh ce morati i da im uplacuju zdravstveno i penziono.. Laughing Laughing Laughing Laughing

edit: a ove "prepirke" koje je Rada pominjala verovatno su bazirane na onoj: "Politika je k*rva".. Mr. Green Mr. Green .. i ovde cu stati, bolje da ne nastavljam dalje.. Laughing Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

Rada_zemunka
•♥...by your side...♥•

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 10, 2009 6:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa u nasoj zemlji srbiji sve moze... tako da me ova tema nije ni malo iznenadila, sve ce priznati i svakoga ce podrzati samo da budu atrakcija drugima

Hot Cherry
Banovan!

-!Every Girl's Nightmare!-
-!Every Girl's Nightmare!-

Datum registracije: 22 Dec 2006
Mesto: PederLand

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 10, 2009 6:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rada_zemunka je napisao/la sledeće:
pa u nasoj zemlji srbiji sve moze...

da moze sve.... ljudi bi ziveli normalno... a onii koji su ambiciozni, radili bi odavno posao koji su zeleli...

Rada_zemunka
•♥...by your side...♥•

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 10, 2009 6:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jaoj vidi ko se to prikljucio Smile visnjice Very Happy druze stari Very Happy

mislim da moze sve sto je nepojmljivo drugima...

Sabados
Mafijaš
<b>Mafijaš</b>

Datum registracije: 25 Jun 2009
Mesto: Sky

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 10, 2009 8:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma o ovome ne vredi ni pricati, uvek je bilo rasuto bice i nadalje Sad

Rada_zemunka
•♥...by your side...♥•

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 10, 2009 8:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

slazem se, odavno smo propali Very Happy

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 10, 2009 8:20 pm    Naslov poruke: Re: Legalizacija prostitucije u Srbiji? Na vrh strane Na dno strane

Rada_zemunka je napisao/la sledeće:
Slavica Dinić se već nekoliko godina bavi pitanjem prostitucije u prestonici. Zauzimajući stav da "svi, sa izuzetkom bogatih i nezaposlenih, prisvajaju zaradu na račun svog tela i da drugačije ne bi trebalo da bude ni sa prostitutkama", ona veruje da će kada završi istraživanje na ovu temu imati dovoljno relevantnih činjenica da zakonodavcu predloži da legalizuje prostituciju.

Cek, pa ja tek sad' ovo vid'o Shocked
Vala, iskreno, neka legalizuju, zabole me, meni svejedno ali.. u redu je da svoju glavu poredish sa dupetom, ali tudju.. Laughing Laughing Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

Rada_zemunka
•♥...by your side...♥•

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 10, 2009 8:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nije mi jasno samo kako moze da kaze da svi zaradjuju na osnovu svog tela. Moja majka radi 20 i kusur godina u fabrici lekova, ubija se od posla, i nikad nista nije dobila, a zensko je ako cemo vec tako. Glupost je govoriti u ime drugih Exclamation

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Legalizacija prostitucije u Srbiji? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3  sledeća
Strana 1 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon